Header Ads Widget

Bol AlgemeenBol Algemeen

Beste sushi maker

De beste sushi maker sets en beste sushi rollers. Plus tips om de lekkerste en beste sushi zelf te maken.

Beste sushi maker test


Zelf sushi maken. Dat is leuk en helemaal niet moeilijk met een sushi maker. Dat is een set met een sushi bazooka (een sushi roller) en andere benodigdheden om sushi te maken.

Hier kijken we naar de beste sushi bazooka en andere beste sushi maker sets.

Het belangrijkste onderdeel van een sushi maker set is de sushi bazooka, oftewel de sushi roller. De sushi bazooka is een cilindervormig keukenapparaat waarin je ingrediënten voor de sushi zoals de rijst, de groente en natuurlijk de vis kunt stoppen. Vervolgens geef je de sushi door te drukken zijn vorm.

Hoewel deze sushi maker dus vaak sushi roller wordt genoemd rol je de sushi niet (je drukt), maar je maakt er wel een sushi rol mee die je vervolgens kunt snijden.

De beste sushi makers

Je kan alleen een sushi bazooka (sushi roller) kopen. Zo'n sushi maker koop je al tegen een prijs ruim onder de 15 euro. Er zijn ook sushi maker sets die vaak ook een sushi bazooka bevatten, maar daarnaast ook andere sushi accessoires zoals (eventueel) messen, een bamboe sushi matje, chopsticks (eetstokjes) en veel meer.

Hieronder vind je de beste van deze sushi maker sets en de beste sushi bazooka's. Al deze beste sushi makers hebben een 5 sterren waardering gekregen.


Sushi maker (sushi bazooka) iGoods

Sushi maker (sushi bazooka) iGoods


Wat heb je nodig om zelf sushi te maken?

Om sushi te maken heb je niet alleen goed gereedschap nodig, maar ook de juiste ingrediënten. Dit zijn de benodigde ingrediënten voor zelfgemaakte sushi:

 • Sushi rijst: Dat is geen gewone rijst. Daarover hier onder meer.
 • Rijstazijn: Een milde zoetzure azijn.
 • Norivellen: Bladen van zeewier.
 • Vulling: Vis, groente e.d. als vulling
 • Suiker en zout
 • Sojasaus: Als dipsaus voor de sushi.
 • Wasabi: Hete pasta om sushi pittiger te maken.
Hieronder meer over deze sushi ingrediënten.

Sushi rijst

Voor het maken van lekkere sushi heb je speciale sushirijst nodig. Dit is een stevige rijst met kleine korrels die na het bereiden vochtig blijft. Alleen met deze sushirijst krijg je de voor sushi kenmerkende textuur en smaak.

Rijst azijn

Deze milde zoetzure azijn wordt verkregen door rijst te fermenteren. Deze rijstazijn wordt aan de sushi rijst toegevoegd zodat de rijst niet gaat plakken. Bovendien geeft de rijstazijn de sushi rijst een frisse wat zure smaak.

Norivellen

Norivellen (nori vellen) zijn de omhulsels waar de sushi ingrediënten in gaan. Het zijn dunne vellen met een ovalen en rechthoekige vorm die gemaakt zijn van zeewier. Met water maak je de norivellen nat, waarna je ze kunt rollen.

Vulling

Je hebt vele soorten sushi, waarbij de vulling het verschil bepaalt. Voorbeelden van ingrediënten die veel als vulling voor sushi worden gebruikt zijn tonijn (maguro), zalm (sake), garnalen (ebi), gestoomde vis (kamaboko), komkommer (kyuri), zeewier (wakame), avocado, radijs (daikon) en tofu.


Wasabi

Wasabi is een heel pittige specerij uit de Japanse keuken. Het wordt in de vorm van een groene pasta bij de sushi gebruikt om de sushi pittiger te maken.. Echte wasabi komt van de wasabi plant (een soort mierikswortel). 

Echte wasabi is echter heel duur en moeilijk vers te houden. Daarom is de wasabi die we kopen of bij de sushi krijgen meestal imitatie wasabi. Deze nep wasabi wordt meestal gemaakt van mierikswortel, mosterd, radijs en een groene kleurstof. Deze kunst wasabi is scherper en minder verfijnd van smaak dan echte wasabi.

Sojasaus

Sojasaus is een bruine zoute saus gemaakt van soja bonen, tarwe en zout. Bij sushi gebruik je sojasaus als dipsaus.

Sushi maker set Sense of Taste

Sushi maker set Sense of Taste

Zo maakt je sushi

 • Sushi rijst koken.
 • De rijstazijn, suiker en zout toevoegen aan de warme rijst.
 • De gekookte sushirijst goed doorroeren.
 • De rijst laten afkoelen.

Met de hand

Je kan de sushi verder met de hand bereiden, maar het is dan lastig om mooie rollen te maken.
 • Een dun laagje koude rijst op een norivel leggen, en aandrukken.
 • Op de helft van het norivel / de rijst de vulling leggen.
 • Rol het norivel op.
 • Snij de rol in stukken.
 • De wasabi en sojasaus serveer je apart van de sushi.


Met een sushi maker / sushi bazooka

Met een sushi maker / sushi bazooka zijn deze vervolgstappen een stuk makkelijker, en met een goede sushi maker krijg je perfecte sushi rollen.

 • Vet de binnenkant van de sushi maker in.
 • Doe de afgekoelde rijst in de sushi maker.
 • Druk op de staaf van de sushi maker om een opening voor de vulling te maken.
 • Vul deze opening met de sushi ingrediënten.
 • Sluit de sushi maker met de dop en maak een paar draai bewegingen.
 • Je hebt nu een perfecte rol sushi vulling die via de sushi maker op het norivel kunt leggen.
 • Je hoeft het norivel nu alleen nog maar dicht te rollen en de sushi te snijden.

Kijk bovenaan bij de beste sushi maker voor de beste sushi rollers / beste sushi bazooka's, beste sushi maker sets en ander beste sushi makers.

Zie ook:
Hier kijken we naar de beste sushi maker sets en de beste sushi bazooka / sushi roller uit de test. Ook hebben we tips en recepten voor het zelf maken van sushi.

Een reactie posten

2 Reacties

 1. Mijn kinderen zijn dolop sushi en ik vind het leuk om zelf sushi te maken. Iedereen dus blij met de sushi maker. We hebben een complete sushimaker set van Veloci met diverse vormen, bamboe oprolmatjes, chopsticks en alle gereedschap en accessoires die er voor zelf sushi maken nodig zijn.

  De sushi rollen worden met deze sushimaker set wel wat groot maar dat werkt wel makkelijk en je kunt ze goed vullen.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ook de mijn dochter is er dol op. Niet alleen sushi eten, maar ook zelf haar favoriete sushi maken!

  BeantwoordenVerwijderen

Plaats hier uw reactie, vraag, ervaring of review. Deze wordt na goedkeuring geplaatst tenzij het bericht ongepast is of als reclame bedoelt is.