Header Ads Widget

Bol AlgemeenBol Algemeen

Smartphonehoesjes: Beste telefoonhoesjes

Een telefoonhoesje nodig? Hier kijken we naar de beste telefoonhoesjes site van dit moment en naar verschillende soorten goede smartphonehoesjes.

smartphonehoesje iMoshion telefoonhoesje


De website Smartphonehoesjes.nl is de beste telecom webwinkel van 2023 (Shopping Awards 2023), Dit geeft aan dat dit een heel goede webwinkel is want Smartphonehoesjes laat daarmee niet alleen de andere telefoonhoesjes aanbieders achter zich, maar ook andere telefonie winkels zoals Odido (T-Mobile) en PhoneMarket.

Zoals de naam de naam Smartphonehoesjes al aangeeft is deze winkel vooral gericht op de verkoop van telefoonhoesjes. Al verkopen ze naast hoesjes voor mobiele telefoons ook hoesjes voor tablets, screenprotectors, opladers, houders, smartwatchbandjes, powerbanks, oordopjes en andere telefoonaccessoires.

Kijk hier onder voor deze beste aanbieder van telefoonhoesjes e.d.


Soorten telefoonhoesjes

Terug naar de telefoonhoesjes. Er zijn diverse soorten smartphonehoesjes en hoesjes met specifieke kenmerken. Hier een kort overzicht.

Backcover telefoonhoesje

Een backcover telefoonhoesje is een hoesje dat alleen de achterkant en zijkanten van de telefoon bedekt. Dit is het meest eenvoudige smartphonehoesje dat er te krijgen is. De bescherming van een backcover hoesje is maar beperkt. Het beschermt de voorkant van je telefoon niet. Daarvoor heb je nog een screenprotector tegen. Dit is dus een nadeel van een backcover hoesje.


iPone telefoonhoesje backcover soft (siliconen)

iPone telefoonhoesje backcover soft (siliconen)


Het voordeel van een backcover telefoonhoesje is dat je de smartphone snel kunt gebruiken (zonder iets open te klappen). Ook blijft de telefoon licht en slank. Ook is dit telefoonhoesje heel makkelijk aan te brengen.

Backcover hoesjes worden vaak gemaakt van harde materialen als hard plastic of polycarbonaat. Ze worden daarom ook wel een hardcover telefoonhoesje genoemd.

Maar er zijn ook zachte backcover hoesjes, gemaakt van siliconen of gel. Deze kunnen heel goed schokken en stoten absorberen.

Bookcase telefoonhoesje

De bookcase telefoonhoes heet niet voor niets bookcase (boekhoesje), dit hoesje klap je als een boek open en dicht. Met een bookcase telefoonhoesje bescherm je dus ook het scherm van je smartphone. Dat is een groot voordeel. Een ander groot voordeel van een bookcase smartphonehoesje is dat dit hoesje vaak over vakjes en gleuven beschikt voor bijvoorbeeld het meenemen van pasjes en geld. 

Vooral de pashouder is handig. Je kunt het hoesje dus meteen als portemonnee gebruiken. Deze worden daarom ook portemonnee hoesjes genoemd. Het nadeel van een bookcase telefoonhoes is dat deze de telefoon een stuk dikker maakt.

Telefoonhoesje Samsung bookcase

Samsung telefoonhoesje bookcase


Vaak beschikt een bookcase telefoonhoesje over een magnetische sluiting. Ze zijn vaak gemaakt van leer of kunstleer (net als een portemonnee). 

De beste bookcase telefoonhoesjes hebben uitsparingen op de plekken waar de knoppen zitten om de telefoon te bedienen en om de camera van de telefoon te gebruiken.

Flipcase telefoonhoesje

Een flipcase hoesje kijkt sterk op een bookcase hoesje. Maar een bookcase telefoonhoes klap je van rechts naar links open (als een boek) en een flipcase telefoonhoesje van boven naar beneden.

Bumper telefoonhoesje

Het bumper telefoonhoesje is een zeldzame smartphonehoes. Dit hoesje beschermt alleen de randen van de telefoon. 

iPhone smarphone hoesje bumper RhinoShield

iPhone hoesje bumper RhinoShield

Waterdicht telefoonhoesje

Waterdicht slaat bij de waterdichte hoesjes niet op de vorm maar op de waterdichte eigenschappen van het smartphonehoesje. Dit is een goede eigenschap want een waterdicht telefoonhoesje beschermt je dure smartphone ook tegen regen en ander vocht. Ideaal bij regenachtig weer, maar ook bij het gebruik tijdens watersport of op het strand. Waterdicht beschermt ook goed tegen vuil en zand.

Heavy duty telefoonhoesje

Maar het kan nog veiliger. Een heavy duty hoesje beschermt je telefoon tegen alle zware omstandigheden. Met extra bescherming tegen stoten, vallen, vocht en vuil. Heavy duty telefoonhoesjes worden veel gebruikt op de bouw, in werkplaatsen en bij outdoor activiteiten.

Transparant telefoonhoesje

Bij een transparant telefoonhoesje (doorzichtig telefoonhoesje) kun je de telefoon gewoon blijven zien terwijl deze toch door een hoesje beschermt is.


ontwerp nu zelf je hoesje

Magsafe telefoonhoesje

Een Magsafe telefoonhoesje is een magnetisch telefoonhoesje dat door Apple bedacht is. Het hoesje wordt magnetisch aan de achterkant van een iPhone bevestigd en nauwkeurig op de plek gehouden. Ook kun je andere Magsafe apparaten zoals een draadloze oplader of een portemonnee aan de achterkant van de iPhone bevestigen.

Broekriem telefoonhoesje

De naam zegt genoeg. Dit smartphonehoesje is ontworpen om aan de riem van je broek te dragen. Vaak is een broekriem hoesje gemaakt van leer of kunstleer.

Telefoonhoesje met koord

Ook een koord kan er voor zorgen dat je je smartphone niet in een broekzak hoeft te dragen. Telefoonhoesjes met koord zijn dan ook heel gewild.

Bij de bovenstaand beste telefoonhoesjes winkel kun je al deze verschillende smartphone hoesjes vinden.

Zie ook:

Foto bovenaan: iMoshion telefoonhoesje

Onderwerp:
Smartphonehoesjes is de beste telefoonhoesjes site. Ze bieden daar alle soorten telefoonhoesjes goedkoop aan. Hier meer informatie over soorten telefoonhoesjes en de mogelijkheid je eigen telefoonhoesje te ontwerpen. 


Een reactie posten

1 Reacties

  1. Ik ben erg gelukkig met mijn Samsung View Cover Booktype hoesje. Dit smartphone telefoonhoesje heeft niet alleen aan de achterkant een opening voor de camera maar ook aan de voorkant een kleine vierkante opening. Achter die opening is een deel van het scherm zichtbaar dat tijd, batterijstatus en notificaties getoond zodat deze altijd te zien zijn, ook als je telefoonhoes dichtgeklapt is. Een geweldig goed idee!

    Ook bevat deze bookcase smartphonehoes een pasjeshouder. Dat vind ik ook erg belangrijk aan een telefoonhoesje want dan hoef je geen losse portemonnee of pashouder mee te nemen

    BeantwoordenVerwijderen

Plaats hier uw reactie, vraag, ervaring of review. Deze wordt na goedkeuring geplaatst tenzij het bericht ongepast is of als reclame bedoelt is.