Schrijf je hier in, en ontvang alle testresultaten gratis per e-mail.

Beste toiletborstel (en WC borstel houders)

 

Een goede toiletborstel is onmisbaar in ieder toilet en badkamer. Daarom hier aandacht voor de beste toiletborstels (en goede wc borstel aanbiedingen).


beste toiletborstel test

We kijken eerst naar alle beste toiletborstels (5 sterren). Het betreft toiletborstels met toiletborstelhouder, maar ook wc borstels zonder houder. 

Dat geldt ook voor de toiletborstel aanbiedingen die je hier vindt. Dit zijn alle wc borstels (ongeacht hun score) met een keuzehulp om uit het grote aanbod van honderden borstels jouw beste toiletborstel te selecteren.


Hieronder kijken we naar alle verschillen tussen de wc borstels en geven we tips om je beste toiletborstel te vinden.

WC borstel met toiletborstelhouder

De meeste toiletborstels worden met een bijpassende toiletborstel houder aangeboden. De meeste mensen kiezen daar ook voor. Je kan een losse WC borstel kopen, als vervanging van een eerdere toiletborstel en de oude houder blijven gebruiken, maar de meeste mensen kiezen voor een verse nieuwe toiletborstelhouder als ze een WC borstel kiezen.

Bij de bovenstaande toiletborstel aanbiedingen vind je zowel WC borstels met toiletborstelhouder als zonder houder. Ook vind je er losse toiletborstelhouders en nieuwe toiletborstelkoppen die je op een bestaande (daarvoor geschikte) toiletborstel kan gebruiken.


Brabantia toiletborstel siliconen

Brabantia toiletborstel siliconen


Toiletborstel houder aan de muur

Je hebt toiletborstelhouders die je op de grond zet, maar je hebt ook toiletborstelhouders met wandbevestiging. Een toiletborstel aan de muur staat mooi en opgeruimd, maar je verplaatst een toiletborstel met wandbevestiging niet zomaar. 

Als mensen een nieuwe losse toiletborstel kopen is dat meestal een vervanging voor een WC borstel die in een toiletborstelhouder met wandbevestiging is geplaatst.

Er zijn heel veel verschillende manieren om een WC borstel houder aan de muur te bevestigen. Met schroeven, met lijm, met een plakstrip, met een haak of met zuignappen. De mogelijke manieren van bevestigen verschillen per toiletborstel houder.

Siliconen wc borstel

Ook de materialen waarvan een toiletborstel is gemaakt kunnen sterk verschillen. Je kunt kiezen voor een goedkope plastic toiletborstel of voor een RVS toiletborstel in een luxe toiletborstelhouder van chrome, porselein of rookglas. 

Een siliconen toiletborstel wordt ook wel rubber toiletborstel genoemd omdat de siliconen haren van de borstel rubberachtig aanvoelen. 

De siliconen haren van een siliconen toiletborstel houden minder bacterieen en schimmels vast dan een standaard WC borstel. Daardoor is de siliconen toiletborstel makkelijker en beter schoon te maken. De beste siliconen toiletborstels beschikken ook nog eens over een antikleef coating die nog heter voorkomt dat het vuil uit de toiletpot zich aan de wc borstel hecht.

Bovendien zijn de haren van een siliconen toiletborstel beter bestand tegen slijtage en vervorming. De beste toiletborstel is dus vaak een siliconen toiletborstel.

Bij de bovenstaande overzichten van toiletborstel aanbiedingen en beste toiletborstels kun je siliconen als vereist materiaal selecteren als je je beste WC borstel selecteert. 


Beste toiletborstel merken


Er zijn veel fabrikanten die WC borstels maken. De ene fabrikant is daar beter in dan de andere. Hieronder vind je de vijf belangrijkste, en volgens velen beste, toiletborstel merken.

Brabantia toiletborstel

Een heel goed toiletborstel merk is Brabantia. Deze Nederlandse fabrikant maakt zowel toiletborstels met houder als zonder toiletborstelhouder. Hieronder bevinden zich ook siliconen toiletborstels.

Tiger toiletborstel

Een ander Nederlands bedrijf dat goede wc borstels maakt is Tiger. Tiger uit Bergen op Zoom is een specialist in accessoires voor badkamer en toilet. Tiger biedt keuze uit een enorme collectie toiletborstels en toiletborstel houders in vele kleuren en designs, en gemaakt van diverse materialen.


Tiger toiletborstel wand

Tiger toiletborstel wand

Grohe toiletborstel

Ook de badkamer gigant Grohe behoort tot de beste toiletborstel fabrikanten. De Grohe toiletborstels koop je in een toiletborstelhouder van materialen als chrome, metaal, glas en messing. Aan goedkope toiletborstels van plastic doet Grohe niet.

Zack toiletborstel

Zack is een Duitse specialist in badkamer accessoires. Ze maken echte design producten, dus als je een toiletborstel in een mooie luxe toiletborstelhouder zoekt dan is de kans groot dat je bij Zack je beste toiletborstel vindt. 

Geesa toiletborstel

Ook Geesa uit Heerhugowaard behoort tot de beste toiletborstel fabrikanten. En ook Geesa is een specialist in design accessoires voor de badkamer, waaronder ook design toiletborstels.

Andere goede toiletborstel merken

Andere beste toiletborstel merken als je een design toiletborstel met houder zoekt zijn onder andere Joseph Joseph, Alessi, Haceka, Hansgrohe en Sealskin. 

Al deze (en meer) goede toiletborstels vind je bij de bovenstaande toiletborstel aanbiedingen.

Zie ook

Company

Content=King

Auteur

Bas van Rijswijk

Zoeken

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *