Header Ads Widget

Amazon Prime gratis

Beste zomerbanden test

De beste zomerbanden uit de test. Op volgorde van score, met selectiemogelijkheid om je beste zomerband te vinden.

Zomerbanden zijn de autobanden waarop de meeste automobilisten het hele jaar rondrijden. Eigenlijk zou je zomerbanden dus beter standaard autobanden kunnen noemen. Het overgrote deel van de banden die je bij de garage en dealer vind zijn dan ook zomerbanden. Kijk hier voor de beste zomerbanden, oftewel de beste standaard autobanden.

Maar hoe standaard zijn autobanden? Je hebt zomerbanden in talloze maten, banden geschikt voor bepaale maximum snelheden en ook zomerbanden verschillen in eigenschappen als de grip op een nat wegdek, brandstofgebruik en geluidsproductie.

Kies je beste zomerband

Je beste zomerbanden vinden is niet ingewikkeld. Hieronder vind je de ranglijst met zomerbanden, met de beste zomerbanden uit de test bovenaan en aflopend op score. Links van de ranglijst (computer) of onder de knop vergemakkelijk resultaten (mobiele browser) vind je een overzicht waarin je de maat (daarover zo meer) en eventuele gewenste specificaties opgeeft. 

Je houdt dan alleen de zomerbanden over die voor jou geschikt zijn, met de beste zomerbanden nog steeds bovenaan.


Wat is de maat van je zomerbanden?

Wat je in ieder geval moet opgeven is de maat van je autobanden. Dat is niet moeilijk, want deze maat staat aan de zijkant van je huidige autobanden,

Bijvoorbeeld: Je autoband heeft de maat: 205/55 R 16 V

De breedte van de band is in dit voorbeeld is 205 (millimeter)
De hoogte is 55 (procent van de breedte)
De diameter is 16 (inch maat velgen)

Deze 3 maten geef je bij de ranglijst op (bij een mobiele browser doe je dat onderaan de ranglijst, bij een gewone browser linksboven op het scherm).

Je hebt nu een verse ranglijst met alleen de voor jouw auto geschikte zomerbanden gesorteerd op de uitslagen van de zomerbanden test.

Deze ranglijst kun je eventueel inkorten als je voorkeuren hebt.


Lastindex autoband

Je kunt de gewenste lastindex opgeven. Dat is het draagvermogen van de band. Een code voor het gewicht dat de band kan dragen. Deze code is bijvoorbeeld 91 of 94. Deze waarde staat ook op de zijkant van de band, direct achter de maat. 

Als je nieuwe banden koopt kun je het best de lastindex hanteren van je huidige banden.

Snelheidsindex autoband

Daarachter vind je op de autoband de code van de snelheidsindex. Dit is de maximum snelheid waarvoor de band is goedgekeurd. De meest voorkomende waardes zijn T (tot 190 km/u), H (tot 210 km/u), V (tot 240 km/u), W (tot 270 km/u) en Y (tot 300 km/u). Oppassen met M. Q en S want daarmee kun je niet hard rijden.

Brandstofverbruik door autobanden

Benzine, diesel en andere brandstof voor je auto is duur. Dus het brandstofverbruik is ook om rekening mee te houden als je je beste zomerbanden zoekt. Het brandstofverbruik wordt aangegeven in labels van A  (zeer zuinig) t/m E (verre van zuinig). Vink de brandstoflabels die je verantwoord vindt aan en de zomerbanden die daar niet aan voldoen vallen af.

Autobanden kun je heel goed online kopen. Je kunt deze thuis of bij je garage laten afleveren, maar alle goede online winkels voor autobanden hebben een groot landelijk netwerk van dealers die de banden onder je auto kunnen zetten.

Grip zomerbanden op een nat wegdek

Een zomerband geeft minder grip dan een vier seizoenenband of een winterband, maar of je nu het hele jaar met zomerbanden rijdt of alleen in de zomer, in de regen of bij een ander glad wegdek wil je goede grip hebben. 

De meeste zomerbanden hebben grip label A of B. Een grip label C zomerband heeft betere grip en sommige zomerbanden halen zelfs een D of een E. Ook deze grip kun je in de selectie van de voor jou beste zomerbanden opnemen.

Geluid autobanden

De ene zomerband maakt aanmerkelijk meer geluid tijdens het rijden dan de andere zomerband. Bij het kiezen van je beste zomerbanden kun je ook op het geluidsniveau van de zomerbanden selecteren. De meeste zomerbanden hebben op dit punt en label B (gemiddeld) maar autobanden met label A zijn stiller terwijl label C banden juist meer geluid maken.

Goede zomerbanden merken
Zomerbanden zijn de standaard autobanden. Alle goede en bekende fabrikanten van banden maken dan ook zomerbanden.  In het bovenstaand overzicht zie je welke banden de hoogste score halen, en op welke onderdelen iedere zomerband goed of juist slecht presteert.

Je ziet dan ook dat het niet perse de meest bekende merken zoals Pirelli, Michelin, Continental, GoodYear en Bridgestone zijn die in de zomerbanden test het hoogst scoren. Ook de autobanden van Kleber, Avon, Nokian, Semperit, Nexen, Sava, Petlas, Debica, Toyo en andere minder bekende autoband merken scoren vaak goed in de zomerband test.

Bovenaan vind je de ranglijst zomerbanden op volgorde van de uitslag van de zomerbanden test. Geef alle relevante gegevens op en alleen de geschikte zomerbanden blijven over. De voor jou beste zomerbanden blijven bovenaan staan.
Onderwerp:
We hebben hier de testgegevens van alle zomerbanden. De zomerbanden staan op volgorde van de zomerbanden test. De beste zomerbanden eerst. Selecteer de voor jou beste zomerbanden uit de lijst, onder andere door de maat van de autobanden op te geven.


Een reactie posten

0 Reacties