Schrijf je hier in, en ontvang alle testresultaten gratis per e-mail.

Beste mediaspeler (netwerk audio speler)

Redactie     19:15    


Met een goede mediaspeler kun je alle mogelijke muziek en filmbeelden afspelen op je stereoset en/of televisie. Internet-radio en -video, mediabestanden in je netwerk en veel meer. Veel elektronicafabrikanten maken mediaspelers, maar lang niet iedere mediaspeler is even goed. De mogelijkheden verschillen nogal. Wat is de beste mediaspeler? Hier kun je het lezen.

De EISA is een samenwerking van 50 elektronica-tijdschriften en vakbladen uit 20 landen. Allemaal tijdschriften met redacties die alles over de nieuwste elektronica weten. Ieder jaar reikt de EISA de EISA Awards uit aan de beste apparatuur op ieder gebied. De Marantz NA8005 werd voor het seizoen 2015/2016 als beste digitale mediaspeler uitgeroepen.

Getest: Beste mediaspeler
Getest door: De EISA
Datum test: EISA Award 2015 / 2016

Beste mediaspeler uit de test: Marantz NA8005
Te koop bij: PlatteTV

Beste mediaspeler: Marantz NA8005

De Marantz NA8005 is een mediaspeler die je in je netwerk opneemt. Deze mediaspeler is helemaal op audio (muziek) gericht. Je kunt hem daarom ook het best omschrijven als een digitale muziekspeler. Waar je muziek ook is opgeslagen, je kunt er met de Marantz NA8005 altijd in de hoogst mogelijke kwaliteit probleemloos naar luisteren.De NA8005 netwerk-audiospeler kun je verbinden met al je apparatuur. Dat kunnen je PC, tablet, laptop en smartphone in je thuisnetwerk zijn, maar ook je audio-set, NAS-systeem, externe harde schijf en televisie. Zo speel je digitale muziekbestanden af, maar ook Spotify en internetradio.

De Marantz mediaspeler beschikt over een optische en digitale coax-ingang plus USB-B. Daardoor kun je de DAC van de Marantz NA8005 en de hoogwaardige audio-uitgangsfase gebruiken in combinatie met HDAM-SA2-modules voor muziek die rechtstreeks vanaf een pc wordt gestreamd. De speler fungeert in dit geval als geluidskaart voor de pc en de USB-B-poort werkt in asynchrone modus. Voor maximale prestaties wordt hiermee niet alleen 192 kHz / 24 bits ondersteund, maar ook DSD in 2,8 MHz en 5,6 MHz resolutie. Dit zorgt voor uitzonderlijke audioprestaties van studiokwaliteit.Ook FLAC-bestanden met hoge resolutie en DSD-bestanden kun je eenvoudig en vlotjes via de netwerkaansluiting streamen. En voor Apple gebruikers is er de AirPlay-functionaliteit voor het rechtstreeks streamen van muziek vanaf een iDevice of iTunes. En aan de voorzijde van de Marantz NA8005 audiospeler bevindt zich een met de iPod compatibele digitale USB-poort.

Verder is deze beste mediaspeler van 2015/2016 eenvoudig te bedienen via een groot display of met je telefoon of tablet met de Marantz Remote App voor Apple en Android.


, ,


Recent

Recent Posts Widget
Mogelijk gemaakt door Blogger.

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

Company

Content=King

Auteur

Bas van Rijswijk

FAQ's

Blogroll

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

Subscribe to Newsletter

Dit adres wordt alleen gebruikt om artikelen toe te mailen.