Header Ads Widget

Bol AlgemeenBol Algemeen

Beste muziek streaming diensten

Welke muziek streaming diensten zijn er? Wat kosten ze? Wat bieden ze? En wat is de beste muziek streaming dienst. Hier lees je het!


Muziek luisteren van een CD is tegenwoordig zeer ouderwets. Muziek wordt tegenwoordig vooral van internet gestreamd. Zowel thuis als onderweg. Kijk hier voor alle informatie over de muziekstreamingdiensten in Nederland en België.

Via een muziek streamingdienst kun je altijd en overal naar muziek luisteren, waar je een internetverbinding hebt. Thuis, op kantoor, op school, maar ook onderweg. Je hoeft geen muziek meer te kopen maar neemt een abonnement die toegang geeft tot de muziekbibliotheek van de betreffende aanbieder van streaming muziek. De muziek beluister je via je telefoon, PC, laptop, Smart TV of ander apparaat dat op internet is aangesloten.

Maar het aanbod aan muziek verschilt er aanbieder. Wat is de meest interessante aanbieder van streaming muziek?

Up to 50% off

Aanbieders van streaming muziek

Dit zijn de grootste muziek streaming diensten in Nederland en België:

 • Spotify: De grootste en meest bekende muziek streamingdienst in Nederland. Spotify zorgde in ons land voor de doorbraak van het streamen van muziek. Je luistert er naar complete albums, losse nummers en collecties. Je kan zelf playlists aanmaken en naar de afspeellijsten van anderen luisteren (vrienden of onbekenden) . Ook staan er veel podcasten op Spotify.

 • Apple Music: De muziek streaming dienst van Apple die ook op apparaten van andere fabrikanten te gebruiken is. Je kunt er naar losse nummers en albums luisteren, je eigen Beats 1 radiostation opzetten en luisteren naar de radiostations van anderen. De muziek is te beluisteren in Hi-Res Lossless kwaliteit.

 • Deezer: Deezer is een muziek streaming dienst uit Frankrijk die veel op Spotify lijkt, maar Deezer biedt ook video content aan. Ook kun je bij Deezer je eigen muziek toevoegen aan je eigen account.

 • YouTube Music: YouTube Music is de opvolger van Google Play Music. YouTube is namelijk eigendom van Google. Naast YouTube Music bieden ze ook YouTube Premium aan, één abonnement voor muziek en video. Het aanbod is zeer groot want YouTube biedt naast de streaming muziek die je vaak ook Spotify, Apple Music en Deezer vindt ook muziek van concerten, remixen en andere exclusieve content.

 • Napster: Napster was ooit een piratendienst die de muziek gratis als download aanbood. Dat feest is nu helaas voorbij. Nu is het een muziek streaming dienst waarbij je via een abonnement luistert. De prijs en het aanbod is vergelijkbaar met de concurrenten.

 • Tidal: Tidal biedt muziek in hogere kwaliteit dan de andere muziekstreaming diensten maar daarvoor heb je wel een aanmerkelijk duurder abonnement nodig. Verder kun je bij Tidal ook video muziekclips streamen.

 • Quobuz: Ook Quobuz biedt zijn muziek in een hogere kwaliteit aan tegen helaas ook hoge kosten dan gemiddeld. Quobuz is er voor de echte muziekliefhebber en biedt daarom ook veel aanvullende content zoals reviews en artikelen van muziek journalisten, biografieën en interviews.

 • Soundcloud: Bij Soundcloud stream je de muziek die artiesten zelf plaatsen. Het aanbod is dus heel beperkt. Met een duurder Soundcloud Go+ abonnement is dat wel uit te breiden, maar het aanbod blijft dan minder dan dat van de concurrent tegen een vergelijkbare prijs.

 • Juke: Juke is een gratis streamingdienst voor muziek van Talpa. Maar gratis betekent dat je er geen volledige CD's van bekende bands en artiesten kunt streamen. Je streamt er wel podcasts en radiozenders.

De prijzen van de meeste muziek streaming diensten zijn redelijk gelijk. Ze kosten circa 10 euro per maand. Voor Quobuz en Tidal betaal je meer omdat de kwaliteit van de stream hoger is (en daardoor duurder voor de aanbieder). Bij Deezer, Spotify en YouTube kun je ook gratis streamen, maar dan wel met beperkingen en radiocommercials tussendoor. Veel muziekstreaming diensten bieden familie abonnementen aan tegen een aanmerkelijk lagere prijs per persoon. Dit is een aanrader als je met meerdere mensen een account wil gebruiken.

Informatie Consumentenbond

Meer je meer weten over al deze muziek streaming diensten? De Consumentenbond houdt een actueel overzicht bij van alle prijzen en mogelijkheden.


Zie ook:
Er zijn diverse muziek streaming diensten. In prijs schelen ze vaak niet meer. Hier meer informatie en een link naar de Consumentenbond om deze muziekstreaming diensten te vergelijken.

Een reactie posten

1 Reacties

 1. Van deze muziek streamingdiensten ken ik alleen Spotify maar die is prima! We hebben een familie abonnement en iedereen gebruikt het volop. Thuis, op het werk, in de auto, in de trein en onderweg. Het aanbod is geweldig, ook veel muziek die je (helaas) nooit op de radio hoort.

  BeantwoordenVerwijderen

Plaats hier uw reactie, vraag, ervaring of review. Deze wordt na goedkeuring geplaatst tenzij het bericht ongepast is of als reclame bedoelt is.