Header Ads Widget

Bol 10-daagse 2024Bol 10-daagse 2024

Beste educatieve speelgoed

Als je je kind speelgoed geeft is het fijn als je zoon of dochter er ook wat van opsteekt. Daarom presenteer ik hier de resultaten van een test van educatief speelgoed.


Deze test is in Duitsland uitgevoerd door de vergelijkingssite Vergleich.org. Zowel het beste educatieve speelgoed als de beste koop zijn ook in Nederland volop te koop bij de aanbevolen speelgoedwinkels.

Wij kijken hier naar het beste educatieve speelgoed en de beste koop uit deze Duitse speelgoed test. Bovendien wijzen we je de weg naar nog veel meer leuk educatief speelgoed.Beste educatieve speelgoed: Ravensburger TipToi

TipToi is een hele serie educatief speelgoed van Ravensburger. TipToi is een compleet leersysteem waarmee kinderen spelenderwijs talen, aardrijkskunde, geschiedenis, biologie en veel meer kunnen leren.Centraal bij TipToi is een digitale pen (de tiptoi) die een geluid, liedje of ingesproken tekst afspeelt als er op een afbeelding, tekst of voorwerp wordt gedrukt. Bijvoorbeeld op een specifieke plaats op een landkaart of op een foto in een boek, maar bijvoorbeeld ook op een land op een globe.

Ravensburger brengt allemaal leuk en leerzaam speelgoed uit in de TipTop serie. Bijvoorbeeld leerboeken, spellen en puzzels.

We deden zelf nog een test en onderzoek naar de mogelijkheden en de gebruikers ervaringen en daaruit kwamen de volgende voordelen en nadelen van TipTop speelgoed tevoorschijn:

Pluspunten TipTop speelgoed

 • Dit is bijzonder leerzaam speelgoed, maar een kind vindt het ook heel leuk om mee te spelen.
 • TipToi is uit te breiden met tal van onderwerpen.
 • De leerboeken zijn er voor diverse leeftijd categorieen (vanaf 4 jaar)
 • De volume regeling op de TipTio pen wordt door ouders erg gewaardeerd.
 • De TipToi pen is mmakkelijk te gebruiken.
 • De speelpen beschikt over een interne accu die met USB op te laden is.
 • TipTio pen is van goede degelijke kwaliteit.

Minpunten TipTop speelgoed

 • TipToi is geen goedkoop speelgoed
 • In tegenstelling tot bijvoorbeeld bij een tablet zijn de uitbreidingsmogelijkheden niet eindeloos.

Kijk hier voor meer informatie en TipToi aanbiedingen van bekende winkels.
Beste Koop: Op Jacht naar Hubi (spel)

Vergleich geeft het spel Op Jacht naar Hubi het predicaat Beste Koop. Dit is een leuk gezelschapsspel voor 2 tot 4 personen vanaf 5 jaar. Het is een origineel spel dat leuk is om te spelen, maar de educatieve waarde ligt lager dan bij TipToi. Je moet we veel puzzelen en onthouden.Doel van het spel Op Jacht naar Hubi is het vangen van een spookje dat het eten van een groep muisjes en hazen steelt. Hierbij met he gesproken aanwijzingen opvolgen.


Ook naar het spel Op Jacht naar Hubi dezen wij een onderzoek. Hier kwamen de volgende voordelen en nadelen uit.

Pluspunten Op Jacht naar Hubi

 • Voor een kind leuk en spannend om te spelen.
 • Je kan het op verschillende niveaus spelen waardoor het uitdagend is voor verschillende leeftijden.
 • Kinderen leren luisteren en plannen.

Minpunten Op Jacht naar Hubi

 • Niet zozeer leerzaam (maar wel leuk)
 • Lastig verkrijgbaar 
 • Kleine onderdelen. Raak ze niet kwijt.


Kijk hier voor meer informatie en aanbiedingen van dit spel bij bekende winkels.Meer leuk educatief speelgoed

TipToi en Op Jacht naar Hubi zijn twee heel verschillende soorten educatief speelgoed, en zo is er nog veel meer leuk leerzaam speelgoed voor kinderen te koop. Je hebt bijvoorbeeld Electro, dat je kan zien als de voorloper van TipToi en spel fabrikanten als SmartGames brengen een grote hoeveelheid educatieve spellen op de markt. En dan is er nog het educatieve speelgoed van bijvooebeeld Ik Leer waarmee kinderen kunnen leren lezen, schrijven, rekenen en andere schoolvakken kunnen oefenen. 

Er zijn duizenden educatieve spellen en leerzaam speelgoed pakketten te koop. Kijk bij de onderstaande tips educatief speelgoed voor al het leukste en beste educatieve speelgoed.


Zie ook

Een reactie posten

2 Reacties

 1. TipToi speelgoed doet me denken aan Electro waarmee ik als kind enorm veel gespeeld heb.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. De TipToi Globe is heel leuk speelgoed. Ik heb deze interactieve wereldbol aan mijn kleinzoon gegeven en hij is er heel blij mee en speelt er veel mee.

  Een nadeel is wel dat je voor aan aantikken van de kleine landen een vaste hand moet hebben en niet te gehaast moet zijn want anders pak je vaak een buurland. Vooral als je een spelletje speelt waarbij snelheid geboden is is dat een nadeel. En een kind is meestal ook niet echte geduldig. Mer verder vind ik dit leuk en erg leerzaam speelgoed.

  BeantwoordenVerwijderen

Plaats hier uw reactie, vraag, ervaring of review. Deze wordt na goedkeuring geplaatst tenzij het bericht ongepast is of als reclame bedoelt is.