Schrijf je hier in, en ontvang alle testresultaten gratis per e-mail.

Beste spellen test (gezelschapsspel)

 

Hier kijken we de beste spellen. Gezelschapsspellen voor volwassenen en populaire spellen voor kinderen. 

beste spellen test


Wat het leukste en beste spel is is iets dat lastig aan geven is. Daarvoor zijn spellen te smaakgebonden. De één houd van puzzelen, de ander van een strategisch spel en weer een ander wil graag zijn kennis met die van andere meten. En dan heb je ook nog te maken met spellen voor heel verschillende leeftijden.

Toch doen we een poging en kijken hier naar de beste spellen uit diverse verkiezingen zoals die van het Speelgoed van het Jaar en kijken naar de meest populaire spellen volgens het Nederlandse spelletjes spelende publiek.

De beste spellen (gezelschapsspellen voor volwassenen en kinderen) zijn per soort spel getest.

De beste partyspellen

Het eerste soort spel is het partyspel, voor volwassenen en kinderen. Een partyspel is een gezelschapsspel waarbij het vooral om de gezelligheid draait. Met een goed partyspel heb je met elkaar de grootste lol. 

Er zijn partyspellen voor tieners, voor gezinnen en voor groepjes volwassenen. Bij zo'n gezelschapsspel draait het meestal om het uitvoeren van (vaak lachwekkende) opdrachten. Vooral als gezelschapsspel voor volwassenen of gezelschapsspel voor tieners is het partyspel populair.

Hieronder de beste partyspellen.


De beste educatieve spellen

Van een goed educatief spel steek je tijdens het spelen wat op. Of je traint bepaalde vaardigheden zoals rekenen, tellen of schrijven. Maar het beste educatieve spel is niet alleen leerzaam, maar ook heel leuk om te spelen. Dat leren gaat dan spelenderwijs. 

Educatieve spellen zijn meestal voor kinderen bedoeld. Er zijn educatieve spellen (leerzame spellen) voor peuters, kleuters en kinderen in de schoolleeftijd. Educatief speelgoed is er voor kinderen van alle leeftijden. Van het herkennen van cijfers en kleuren tot het maken van moeilijke rekensommen. 

Hieronder het beste educatieve speelgoed waaronder ook de beste educatieve spellen.


De beste strategische bordspellen

Het strategische bordspel is vaak een gezelschapsspel voor volwassenen.  Bij veel spellen speelt geluk een grote rol. Bij een goed strategisch bordspel is dat een ander verhaal. Geluk komt er ook bij kijken, maar de factor geluk is duidelijk ondergeschikt aan tactiek en strategie. Je hebt dus veel meer invloed op het kunnen winnen van het spel. Mits je strategisch goed speelt.

De beste strategie bordspellen vind je hier onder.


Tip: Wil je ideeën opdoen voor een een leuk gezelschapsspel? HetLeuksteSpeelgoed.nl heeft een overzicht met reviews van alle leuke spellen.

De beste spellen kleuter

Terug naar de spellen voor kinderen. De meeste spellen hebben een bepaalde moeilijkheidsgraad die het spel voor een bepaalde leeftijdsgroep aantrekkelijk maakt. Zo zijn er ook leuke spellen voor kleuters. 

Deze spellen voor kleuters zijn niet moeilijk om te spelen, een grote geluksfactor zorgt ervoor dat een kleuter ook van pappa en mamma kan winnen en het beste spel voor kleuters sluit goed aan bij de belevingswereld van kleine kinderen. Dit zijn de beste spellen voor kleuters:


Beste spellen kinderen lagere school

Als kinderen wat ouder worden is het belangrijk dat de geluksfactor wat afneemt waardoor het spel uitdagender wordt om te spelen. Zo kunnen ze hun medespelers op eigen kracht aftroeven. 

Er is een grote keuze uit leuke spellen voor kinderen in de lagere school leeftijd. Bordspellen en kaartspellen, en leuke familiespellen waarmee de kinderen het tegen hun broertjes, zusjes, ouders en vriendjes kunnen opnemen. 

Hieronder de beste spellen voor kinderen van 6 tot 11 jaar.


Beste spellen tieners

Nog groter is het aanbod aan spellen voor tieners. Het speelgoed maakt bij tieners steeds meer plaats voor spellen. Bovendien kunnen tieners naarmate ze ouder worden steeds beter de spellen spelen die ook voor volwassenen uitdagend zijn. 

Hieronder de beste spellen voor tieners en oudere kinderen. Leuke uitdagende gezelschapsspellen.


Beste spellen volwassenen

Hieronder een overzicht van de beste spellen voor wat oudere tieners en volwassenen. Vooral de escape room spellen en strategische spellen zijn in deze categorie populair. Maar gezelschapsspellen voor volwassenen heb je in vele soorten.


Spellen van het jaar

Tenslotte kijken we naar de uitslagen van recente verkiezingen van het leukste speelgoed. Bij deze verkiezingen scoren spellen traditioneel goed. Vooral bij de oudere kinderen is het leukste speelgoed van het jaar meestal een spel.


Onderwerp:
Hier vind je een overzicht van spellen die als beste spel zijn getest. Bijvoorbeeld in de Speelgoed van het Jaar verkiezing. Het betreft bordspellen, kaartspellen en andere gezelschapsspellen in diverse categorieën zoals de beste spellen voor kleuters, kinderen, tieners en volwassenen, de beste educatieve spellen en de beste partyspellen.

Company

Content=King

Auteur

Bas van Rijswijk

Zoeken

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

© 2016-2023 Content=King. Blogger Templates Designed by Bloggertheme9. Powered by Blogger.
Testen uitgevoerd door o.a. Coolblue, De Consumentenbond, ANWB en Test Aankoop. TestResults.nl heeft geen binding met deze organisaties.