Header Ads Widget

Bol AlgemeenBol Algemeen

Beste spellen test (gezelschapsspel)

Hier kijken we de beste spellen. Gezelschapsspellen voor volwassenen en populaire spellen voor kinderen. 

beste spellen test


Wat het leukste en beste spel is is iets dat lastig aan geven is. Daarvoor zijn spellen te smaakgebonden. De één houd van puzzelen, de ander van een strategisch spel en weer een ander wil graag zijn kennis met die van andere meten. En dan heb je ook nog te maken met spellen voor heel verschillende leeftijden.

Toch doen we een poging en kijken hier naar de beste spellen uit diverse verkiezingen zoals die van het Speelgoed van het Jaar en kijken naar de meest populaire spellen volgens het Nederlandse spelletjes spelende publiek.

De beste spellen (gezelschapsspellen voor volwassenen en kinderen) zijn per soort spel getest.

De beste partyspellen

Het eerste soort spel is het partyspel, voor volwassenen en kinderen. Een partyspel is een gezelschapsspel waarbij het vooral om de gezelligheid draait. Met een goed partyspel heb je met elkaar de grootste lol. 

Er zijn partyspellen voor tieners, voor gezinnen en voor groepjes volwassenen. Bij zo'n gezelschapsspel draait het meestal om het uitvoeren van (vaak lachwekkende) opdrachten. Vooral als gezelschapsspel voor volwassenen of gezelschapsspel voor tieners is het partyspel populair.

Hieronder de beste partyspellen.


De beste educatieve spellen

Van een goed educatief spel steek je tijdens het spelen wat op. Of je traint bepaalde vaardigheden zoals rekenen, tellen of schrijven. Maar het beste educatieve spel is niet alleen leerzaam, maar ook heel leuk om te spelen. Dat leren gaat dan spelenderwijs. 

Educatieve spellen zijn meestal voor kinderen bedoeld. Er zijn educatieve spellen (leerzame spellen) voor peuters, kleuters en kinderen in de schoolleeftijd. Educatief speelgoed is er voor kinderen van alle leeftijden. Van het herkennen van cijfers en kleuren tot het maken van moeilijke rekensommen. 

Hieronder het beste educatieve speelgoed waaronder ook de beste educatieve spellen.


De beste strategische bordspellen

Het strategische bordspel is vaak een gezelschapsspel voor volwassenen.  Bij veel spellen speelt geluk een grote rol. Bij een goed strategisch bordspel is dat een ander verhaal. Geluk komt er ook bij kijken, maar de factor geluk is duidelijk ondergeschikt aan tactiek en strategie. Je hebt dus veel meer invloed op het kunnen winnen van het spel. Mits je strategisch goed speelt.

De beste strategie bordspellen vind je hier onder.


Tip: Wil je ideeën opdoen voor een een leuk gezelschapsspel? HetLeuksteSpeelgoed.nl heeft een overzicht met reviews van alle leuke spellen. Je vindt daar alle beste spellen, met de beste bordspellen, beste gezelschapsspellen, beste partyspellen en veel meer leuke spellen.

De beste spellen kleuter

Terug naar de spellen voor kinderen. De meeste spellen hebben een bepaalde moeilijkheidsgraad die het spel voor een bepaalde leeftijdsgroep aantrekkelijk maakt. Zo zijn er ook leuke spellen voor kleuters. 

Deze spellen voor kleuters zijn niet moeilijk om te spelen, een grote geluksfactor zorgt ervoor dat een kleuter ook van pappa en mamma kan winnen en het beste spel voor kleuters sluit goed aan bij de belevingswereld van kleine kinderen. Dit zijn de beste spellen voor kleuters:


Beste spellen kinderen lagere school

Als kinderen wat ouder worden is het belangrijk dat de geluksfactor wat afneemt waardoor het spel uitdagender wordt om te spelen. Zo kunnen ze hun medespelers op eigen kracht aftroeven. 

Er is een grote keuze uit leuke spellen voor kinderen in de lagere school leeftijd. Bordspellen en kaartspellen, en leuke familiespellen waarmee de kinderen het tegen hun broertjes, zusjes, ouders en vriendjes kunnen opnemen. 

Hieronder de beste spellen voor kinderen van 6 tot 11 jaar.


Beste spellen tieners

Nog groter is het aanbod aan spellen voor tieners. Het speelgoed maakt bij tieners steeds meer plaats voor spellen. Bovendien kunnen tieners naarmate ze ouder worden steeds beter de spellen spelen die ook voor volwassenen uitdagend zijn. 

Hieronder de beste spellen voor tieners en oudere kinderen. Leuke uitdagende gezelschapsspellen.


Beste spellen volwassenen

Hieronder een overzicht van de beste spellen voor wat oudere tieners en volwassenen. Vooral de escape room spellen en strategische spellen zijn in deze categorie populair. Maar gezelschapsspellen voor volwassenen heb je in vele soorten.


Spellen van het jaar

Veel van de best geteste spellen zijn beste spellen uit de Speelgoed van het Jaar verkiezing. Bij deze jaarlijkse speelgoed test komen vaak spellen als beste speelgoed uit de test, in alle leeftijdscategorieën. Van peuter en kleuter tot tiener en volwassene. 


En nog veel meer leuke spellen

Op de website Het Leukste Speelgoed vind je een overzicht met de leukste spellen. Je komt daar alle soorten spellen tegen.

Hieronder een kort overzicht van de verschillende soorten spellen die je daar kunt vinden.

Educatief spel 

Een spel waar een kind wat van kan leren. Bijvoorbeeld leerzame spellen van SmartGames, Loco en Ik Leer.

Denkspel

Andere spellen waarbij flink nagedacht moet worden. Deze zijn er voor zowel kinderen als volwassenen. Vaak als kaartspel of bordspel. Bekende voorbeelden van een denkspel zijn Rummikub en Cluedo.

Behendigheidsspel

Behendigheidsspellen zijn vaak gericht op kinderen en bedoeld om hun fijne motoriek te verbeteren. Voorbeelden van behendigheidsspellen zijn Twister, Mr.Bucket, Stef Stuntpiloot en Hengelspel.

Strategische spel

Bij strategische spellen moet je je tegenstander te slim af zijn door de juiste tactiek te hanteren. Bij een goed strategisch spel is tactisch spelen belangrijker dan geluk. Voorbeelden van strategische spellen zijn Risk, Monopoly, Stratego en de Kolonisten van Catan.

Geluksspel

Een geluksspel is het tegenovergestelde van een strategisch spel. Bij een geluksspel draait het juist voor een belangrijk deel om geluk. Dit zijn bijvoorbeeld spellen waarbij een kleuter ook van ouders kan winnen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de spellen Regenwormen, Bunny Hop, Mens Erger Je Niet, Ganzenbord en Poepie Knor.

Partyspel

Bij een partyspel draait het nog meer om plezier dan om winnen dan bij andere spellen. Voorbeelden van dit soort spellen zijn Party & Co, Hister, 30 Seconds en Weerwolven.

Drinkspellen

Dit is een categorie spellen binnen de partyspellen waarbij het spelen met drinken wordt gecombineerd. Denk bij een drinkspel bijvoorbeeld aan het Drinking Party kaartspel, Go Hoe or Go Home en Party or Naughty.

Storytelling spel

Een storytelling spel is een verhalend spel waarbij het draait om verbeelding en verhalen vertellen. Voorbeelden van spellen in deze minder bekende categorie zijn Rory Story's Cube, Adventure by Book, TIME Story's en Winter Tales.

Kennisspel

Bij een kennisspel of trivia spel draait het om kennis. Het zijn een soort kwis spellen. Een heel bekent kennisspel is Trivial Pursuit (Triviant), het De Slimste Mens spel, OK Boomer en Vragen & Antwoorden.

Escape room spel

Een puzzelspel in de stijl van een escape room. Vooral in de spelseries Exit (999 Games) en Escape Room The Game (Identity Games) zijn populair in deze categorie spellen.

Bij het bovengenoemde leuke spellen overzicht vind je al deze spellen en nog veel meer spellen in deze (en andere) categorieën.


Zie ook:


Onderwerp:
Hier vind je een overzicht van spellen die als beste spel zijn getest. Bijvoorbeeld in de Speelgoed van het Jaar verkiezing. Het betreft bordspellen, kaartspellen en andere gezelschapsspellen in diverse categorieën zoals de beste spellen voor kleuters, kinderen, tieners en volwassenen, de beste educatieve spellen en de beste partyspellen.

Een reactie posten

0 Reacties