Schrijf je hier in, en ontvang alle testresultaten gratis per e-mail.

Test beste mediaspeler

Redactie     14:03    

Er zijn tegenwoordig tal van manieren om je video- en muziek-bestanden via de televisie af te spelen. Maar voor de beste kwaliteit ben je nog altijd op een aparte mediaspeler aangewezen.


Dan kun je bijvoorbeeld films in de hoge ultra-HD kwaliteit bekijken en je kunt bestandsformaten afspelen waarmee je Smart-TV of blu-ray speler niet overweg kan. Bovendien is een mediaspeler een goed apparaat om je film- en muziek-collectie mee te beheren.

Met andere woorden voor een liefhebber van films en/of muziek is een aparte mediaspeler nog steeds heel interessant. Het tijdschrift ComputerTotaal heeft deze dan ook getest.

Getest: Mediacenters
Getest door: ComputerTotaal

Beste mediacenter eigen mediabestanden: Popcorn Hour VTEN
Beste mediacenter online video-diensten: MINIX NEO X
Te koop bij: Zie hieronder

Popcorn Hour VTEN

De eerste aanrader is de Popcorn Hour VTEN die een hoge videokwaliteit ondersteunt (ook ultra-hd) en goed met het netwerk overweg kan. Ook wordt het kwalitatief uitstekende dsd-audioformaat ondersteunt. De Popcorn Hour VTEN is te koop bij Media Markt en Wehkamp.


De Popcorn Hour VTEN heeft echter ook nadelen. ten eerste is hij relatief duur, ten tweede zijn er maar weinig apps beschikbaar. Wil je eigen mediabestanden afspelen dan is de Popcorn Hour VTEN een uitstekend apparaat, maar als je via je mediaspeler gebruik wilt maken van videodiensten als Netflix. RTL XL, NPO en Spotify, dan kun je beter een ander mediaspeler kiezen.

MINIX NEO X6

Daarom geeft ComputerTotaal ook een alternatief in de vorm van de MINIX NEO X6 (te koop bij Conrad).De MINIX NEO X6 is een Android-mediaspeler die je bedraad (ethernet) of onbedraad (WiFi) aan je netwerk kunt koppelen. Ook zijn er aansluitmogelijkheden voor USB, HDMI en microSD. De MINIX NEO X6 is een goede degelijke mediaspeler tegen een mooie prijs.

Publicatie test: januari 2016. Meer testen van mediaplayers.

,


Recent

Recent Posts Widget
Mogelijk gemaakt door Blogger.

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

Company

Content=King

Auteur

Bas van Rijswijk

FAQ's

Blogroll

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

Subscribe to Newsletter

Dit adres wordt alleen gebruikt om artikelen toe te mailen.