Header Ads Widget

Amazon Prime gratis

Google Chromecast met Google TV 4K test review

Test en review van de Google Chromecast met Google TV. Een media streamer die van iedere TV een smart TV maakt die iedere app aankan.

Review Google Chromecast met Google TV 4K test


Van de Google Chromecast zijn diverse versies beschikbaar. Hier de test en review van de 4K (Ultra HD) versie met Google TV.


Wat is Google Chromecast?

De Google Chromecast is met afstand de meest populaire mediaspeler voor de TV van dit moment. Het is een relatief goedkoop apparaatje dat je in staat stelt om digitale content naar de TV te streamen. 


Tip: Kijk bij de Google Chromecast aanbiedingen om deze en andere Google Chromecast versies goedkoop te kopen.


Streaming video van bijvoorbeeld Netflix, Pathé Thuis, Videoland, Amazon Prime, ViaPlay, Disney+, HBO Max en veel meer kunnen met het juiste abonnement en een Chromecast allemaal op de TV worden afgespeeld, ook al beschikt de televisie zelf niet over deze mogelijkheid, bijvoorbeeld omdat het geen smart TV is.

Datzelfde geldt voor muziek (bijvoorbeeld van Spotify, Apple Music of vanaf je PC / laptop / smartphone) en voor het spelen van online games op je TV.

De Google Chromecast is in staat om van een oude eenvoudige televisie een multimedia centrum te maken met de mogelijkheden van de meest moderne smart televisies.


Tip: Heb je het probleem dat de nieuwste apps niet meer werken op je wat oudere smart TV? Maar wil geen andere TV kopen? Een Google Chromecast is een stuk goedkoper dan een nieuwe televisie en kan er voor zorgen dat alle apps weer werken.


4K streaming video

Wij kijken hier naar de Google Chromecast met een 4K Utra HD resolutie en Google TV sofware. Deze Google Chromecast is er ook in een HD versie. Dit is een goedkope Chromecast die volstaat als je de Google Chromecast uitsluitend op een HD TV wilt gebruiken.

Heb je een 4K TV? Dan kun je beter 3 tientjes meer betalen voor de hier beschreven 4K Chromecast. Dan stream je alle films, series en video's in de hoogste resolutie.


Chromecast met Google TV

De originele Google Chromecast en de Google Chromecast Ultra (4K) zijn opgevolgd door de Chromecast met Google TV.

Dit Google TV slaat op het besturingssysteem van de Chromecast. Terwijl de oudere Google Chromecast Android als besturingssysteem gebruikte is het Google TV besturingssysteem speciaal voor de Chromecast ontwikkeld. Dit heeft natuurlijk grote voordelen. Zowel op het gebied van prestaties als bij de gebruiksvriendelijkheid.

De Google Chromecast met Google TV is met de stem te besturen, ook kan er via Google TV live TV worden gekeken en er is een eigen dienst om streaming films en series te huren.

Naast andere software is de Google Chromecast met Google TV ook voorzien van een andere (meer krachtige) processor. Deze maakt de Chromecast sneller en zorgt er voor dat streaming video in hoge beeldkwaliteit beter wordt weergegeven op de aangesloten televisie.


Chromecast Google TV 4k test review


Test Google Chromecast met Google TV 4k

Bij de test maakt de Google Chromecast met Google TV indruk door zijn snelle responsetijd en de vele straming mogelijkheden. 4K content wordt soepel weergegeven.

Jammer is het tonen van informatie in de menu' s die je als gesponsorde content kunt opvatten.

Hieronder een aantal pluspunten en minpunten van de Google Chromecast met Google TV 4K:

+ Bediening gaat verbazend snel. Mogelijk veel sneller dan je van je TV gewend bent.
+ Je hebt stembediening, maar de kleine afstandsbediening scoort ook lovende kritieken.
+ De Google Chromecast is klein en dusdanig ontworpen dat je hem onzichtbaar kunt wegwerken.

- De Google Chromecast loopt soms vast en heeft dan een reboot nodig.
- Volumeknoppen aan de zijkant zijn niet zo fijn te bedienen.
- Menu's bevatten veel informatie over content van streaming diensten waarvoor je geen abonnement hebt.

Kijk bij de bovengenoemde Google Chromecast aanbiedingen om alle Chromecast mediaspelers goedkoop te kopen.


Zie ook:Een reactie posten

1 Reacties

  1. Theo (maar niet van Thea)25 januari 2024 om 18:15

    Een Chromecast is een heel goede media player om van je TV weer een optimale smart TV te maken. Het is ook een heel goedkope mediaplayer. Als je een wat oudere TV hebt kan deze met een Google Chromecast weer alle moderne TV apps aan. Netflix, Videoland, HBO, Disney Plus, Prime Video, NPO, RTL XL het werk allemaal prima op mijn oude TV met eenGoogle Chromecast media player.

    BeantwoordenVerwijderen

Plaats hier uw reactie, vraag, ervaring of review. Deze wordt na goedkeuring geplaatst tenzij het bericht ongepast is of als reclame bedoelt is.