Schrijf je hier in, en ontvang alle testresultaten gratis per e-mail.

Beste maandlenzen

 

De beste maandlenzen uit de test en andere goede maandlenzen. Met informatie en aanbiedingen van al deze beste lenzen om een maand te dragen.


Maandlenzen zijn contactlenzen die je een maand lang kunt gebruiken. Maandlenzen zijn een stuk goedkoper dan daglenzen, ook als je de kosten voor de lensvloeistof meerekent (die bij maandlenzen wel nodig zijn en bij daglenzen niet). Hier kijken we naar de beste maandlenzen van dit moment.


Andere contactlenzen?

Kijk bij de andere beste contactlenzen uit de test als je een ander soort lenzen zoekt, zoals de beste daglenzen of de beste weeklenzen.

De beste maandlenzen

Je kunt geld besparen door te kiezen voor maandlenzen in plaats van daglenzen. De kosten van maandlenzen liggen over een maand of jaar lager. Maar wat zijn de beste maandlenzen? Hieronder twee overzichten met beste maand lenzen:


De beste maandlenzen van dit moment kun je vinden in het overzicht alle maandlenzen met 5 sterren. Daar vind je alle beste contactlenzen die je een maand kunt dragen. Dat zijn er op het eerste gezicht wel heel erg veel, maar dat komt omdat alle sterktes apart staan. 

Geef op welke sterkte je nodig hebt en je ziet alleen de betreffende beste maandlenzen. Je kunt eventueel nog andere wensen en eisen opgeven om je selectie te perfectioneren.

Hieronder kijken we naar twee van de beste maandlenzen uit deze ranglijst. Kijk voor meer goede lenzen en beste (en goedkoopste) aanbieders van contactlenzen bij Beste Lenzen Online Kopen.

Alcon Air Optix Aqua maandlenzen

De hoogste score is er voor de Air Optix Aqua maandlenzen van Alcon. Deze beste maandlenzen, die bovendien heel betaalbaar zijn, zijn verkrijgbaar in wel 43 sterktes, van min 10 tot plus 6.


Deze contactlenzen zijn gemaakt van een materiaal op siliconenbasis. Dit materiaal houdt vocht vast en is ultra glad. Beide zorgen bij deze beste maandlenzen voor een heel comfortabel gevoel. Of eigenlijk geen gevoel, want deze lenzen voel je niet eens.

De Alcon Air Optix Aqua lenzen laten vijf keer zoveel zuurstof door dan gewone zachte contactlenzen waardoor ze ook zeer geschikt zijn voor mensen waarbij de lenzen snel irriteren.

Je koopt de Alcon Air Optix lenzen per 6 stuks. Kijk voor de actuele prijs in het bovenstaande overzicht met beste maandlenzen.

CooperVision Biofinity maandlenzen

Bij de beste daglenzen zijn de CooperVision Biofinity contactlenzen de nummer één maar bij de maandlenzen moeten de Alcon maandlenzen voor laten gaan. Toch zijn ook de CooperVision Biofinity maandlenzen bijzonder goede maandlenzen die heel comfortabel zijn om te dragen.

Ook de CooperVision Biofinity maandlenzen zijn siliconen lenzen. De contactlenzen van dit materiaal zijn veel beter zuurstof doorlatend dan de traditionele zachte lenzen. Ook de bevochtiging is bij siliconen contactlenzen zeer goed. Je kunt deze Cooper Vision maandlenzen een maand lang dag en nacht dragen zonder problemen te krijgen.Het asferische ontwerp zorgt daarnaast ook nog eens voor een betere scherpstelling en zodoende voor bijzonder scherp zicht met deze goede maandlenzen van Cooper Vision. 

Ook deze uitstekende contactlenzen vind je bij de bovenstaande beste maandlenzen met vijf sterren. Kijk daar voor de laagste prijs. Ook de CooperVision Biofinity maandlenzen koop je per 6 stuks, goed voor een half jaar scherp zicht.

Je vindt de Biofinity maandlenzen daar in wel 47 scherptes, van min 12 tot plus 8.

Deze twee series maandlenzen zijn de beste maandlenzen. In het bovenstaande overzicht vind je alle informatie, specificaties en laagste prijzen van deze beste maandlenzen.

Kan je maandlenzen dag en nacht dragen?

Daglenzen zijn daglenzen die je meestal overdag draagt, en 's avonds laat reinigen door ze in een speciale houder met lensvloeistof te plaatsen. Tegenwoordig kun je de beste maandlenzen echter ook dag en nacht dragen. 24 uur per dag, een maand lang. Deze maandlenzen worden ook wel extended wear lenzen genoemd.

Maar veel oogartsen en contactlens specialisten zijn niet gecharmeerd van het 24 uur per dag dragen van lenzen. Vooral niet over langere tijd. Dat geldt ook voor de extended wear contactlenzen. Voor de zuurstof doorvoer van zuurstof naar het hoornvlies is het beter om ook de extended wear maandlenzen af en toe uit te doen. De maandlenzen kunnen dan ook ontsmet worden in de desinfecterende lensvloeistof.

Door de maandlenzen 's nachts als je slaapt uit te laten en te reinigen kan een ooginfectie voorkomen. Het te lang dragen van contactlenzen, waarbij de ogen te weinig zuurstof krijgen, kan oogproblemen veroorzaken als rode geïrriteerde ogen. 

Ook als je (daarvoor geschikte) maandlenzen dag en nacht draagt is het belangrijk ze tussendoor af en toe even uit je ogen te halen om ze te reinigen.Maandlenzen bij oogproblemen

Daglenzen zijn eenvoudige contactlenzen die je na een dag gebruik weggooit (wegwerplenzen). Heb je behoefte aan een lens die een oogprobleem voor je corrigeert, dan ben je aangewezen op maandlenzen. Omdat je deze lenzen gedurende langere tijd draagt is het rendabel om de lenzen meer te laten corrigeren dan alleen de sterkte. Bij daglenzen zou dat te duur worden.

Torische maandlenzen

Een voorbeeld van een van specifieke maandlens is de torische lens. Torische lenzen zijn ontwikkeld voor mensen met een astigmatisme. Een astigmatisme is een onregelmatige vorm van het hoornvlies. Bij astigmatisme kan zowel het zicht van veraf als dichtbij onscherp zijn. Er is dus niet alleen een plus of een min sterkte. 

Torische lenzen hebben verschillende sterkte in verschillende meridianen van de lens. Dit wordt astigmatismecorrectie genoemd.

Multifocale maandlenzen

En dan zijn er natuurlijk de multifocale lenzen. De beste maandlenzen voor wie naast een bril voor veraf ook een leesbril nodig heeft. Multifocale maandlenzen zijn bedoeld voor mensen met presbyopie (ouderdomsverziendheid), oftwel voor lensdragers die een leesbrilletje ndig hebben om de kleine letters te lezen.

Presbyopie komt voor bij heel veel mensen als ze ouder worden. Contactlensdragers moeten dan toch aan de (lees)bril als ze bijvoorbeeld lezen of achter de computer zitten. Multifocale maandlenzen zijn maandlenzen die (net zoals een multifocale bril) over een leesgedeelte beschikken. Zodoende heb je met multifocale maandlenzen zowel dichtbij als veraf scherp zicht.

De standaard maandlenzen worden ook wel sferische maandlenzen genoemd. Een sferische lens heeft een min sterkte (voor bij bijziendheid / myopie) of een plus sterkte (bij verziendheid / hypermetropie). 

Beste maandlens fabrikanten

Goede maandlenzen en andere contactlenzen worden door maar een heel beperkt aantal fabrikanten gemaakt. Hierboven noemden we Alcon en CooperVision al. Hier nog een kort overzicht van de beste maandlens fabrikanten.

  • Alcon is de fabrikant van de contactlensmerken Alcon, Air Opix, Dailies en Freshlook.
  • Johnson & Johnson Vision (voorhee Vistakon) voert het merk Acuvue.
  • CooperVision is de fabrikant van de Clarii, Proclear en Biofinity lenzen.
  • Bausch & Lomb maakt de contactlenzen van PureVision, BioTrue, ReNu en Soflens.

Naast deze A-merk contactlenzen zijn er ook nog de huismerk lenzen van o.a. iWear (Pearle), Easy Wear (Hans Anders), Opticare (Kruidvat) en EasyVision (Specsavers). Bij deze ketens kun je terecht voor goedkope maandlenzen, maar deze lenzen hebben niet de kwaliteit van de beste maandlenzen van de topmerken.

Kijk voor de beste maandlenzen in het bovenstaande overzicht.

Foto bovenaan: Hubble


Onderwerp:
Hier kijken we naar de beste maandlenzen. Contactlenzen die je een maand lang kunt dragen. Met deze maandlenzen ben je goedkoper uit dan met daglenzen. En goede maandlenzen zijn contactlenzen die je zonder problemen een maand kunt dragen. Ook als je snel last hebt van droge ogen. Hier de beste maandlenzen uit de test en informatie over de beste lenzen.


,


Over mij

Mijn foto
Altijd op zoek naar het beste wat er te koop is.Maar dan wel voor een goede prijs. Ik mag graag testen en adviseer mensen graag bij het kiezen van het voor hen beste product. En erover schrijven is mijn passie!

Company

Content=King

Auteur

Bas van Rijswijk

Zoeken

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *