Omron beste bloeddrukmeter in test

Omron bloedrukmeters zijn de beste bloeddrukmeter en beste koop in een eerdere bloeddrukmeter test.

Omron bloeddrukmeter

Met een bloeddrukmeter kun je ieder moment je eigen bloeddruk met (en de bloeddruk anderen). Maar natuurlijk moet de bloeddrukmeter wel betrouwbaar zijn. De belangrijkste bloeddrukmeters zijn getest. Kijk hier voor de beste bloeddrukmeter en beste koop uit de test.

Getest: Wat is de beste bloeddrukmeter?
Beste bloeddrukmeter: Omron M6 Comfort
Beste Koop: Omron M3 / Omron X3


Meer informatie: Zie Beste Bloeddrukmeter Kopen voor alle door de Hartstichting goedgekeurde bloeddrukmeters, de goedkoopste online aanbieders en meer tips en informatie over de bloeddrukmeter.


De bloeddrukmeters van Omron waren de grote winnaar van de bloeddrukmeter test in 2015. Vooral het gebruiksgemak van deze bloeddrukmeters konden de experts en gebruikers van het testteam waarderen. Er werden 6 verschillende Omron bloeddrukmeters getest, en deze eindigde op de zes eerste plaatsen in de test! Andere bloeddrukmeters in de test waren van Beurer, Microlife, Medisana en iHealth.

Zie ook: Meer recente testen bloeddrukmeters

Hieronder kijken we naar de bloeddrukmeters die als beste bloeddrukmeter en beste koop uit de bloeddrukmeters test gekomen zijn. Hoewel deze bloeddrukmeter test al wat ouder is, zijn de resultaten nog steeds actueel.

Beste bloeddrukmeter: Omron M6 Comfort

De Omron M6 Comfort is een makkelijk te bedienen betrouwbare bloeddrukmeter die ook een onregelmatig hartritme kan detecteren. Het meten van de bloeddruk gebeurt via de bovenarm.

Omron M6 bloeddrukmeter


De Omron M6 Comfort wordt ook geleverd als Omron M6 Comfort IT die de meetwaarden kan exporteren naar de computer, maar de meegeleverde software is wat verouderd. De IT versie is zo'n 8 euro duurder.

Beste Koop: Omron M3

De Omron M3 is tegenwoordig ook te koop in een vernieuwde versie onder de naam Omron X3.

De Omron M3 is een goedkoper alternatief waarvoor je een kleine 60 euro betaalt. De lagere prijs maakt deze Omron bloeddrukmeter tot de beste koop uit de test.

Deze Omron bloeddrukmeter is een eenvoudige maar gebruiksvriendelijke en betrouwbare bloeddrukmeter die evenals de M6 een onregelmatig hartritme kan detecteren. En ook van de Omron M3 bloeddrukmeter is een (duurdere) IT versie beschikbaar.

Bloeddrukmeter Omron


Verschillen tussen de Omron M6 Comfort en de Omron M3 zijn dat de goedkopere bloeddrukmeter geen gemiddelde metingswaarde geeft en 60 in plaats van 100 metingen onthoudt. Verder heeft de M3 geen voorgevormd manchet.

Al deze Omron bloeddrukmeters worden aanbevolen door de Hartstichting. Kijk bij de bloeddrukmeters goedgekeurd door de Hartstichting voor een overzicht van alle betrouwbare bloeddrukmeters met een goedkeuring van de Hartstichting.

Kijk bij bovenstaande winkels om deze en andere goede bloeddrukmeters te kopen.

Foto's: Omron

Onderwerp:
Bij de bloeddrukmeter test in 2015 werden de eerste zes plaatsen door Omron bloeddrukmeters ingenomen. De beste bloeddrukmeter uit de test was de Omron M6 Comfort, de beste koop was de Omron M3 (tegenwoordig Omron X3). Hierboven informatie over deze beste bloeddrukmeters uit de test. Op Beste Bloeddrukmeter Kopen vind je meer goede bloeddrukmeters en de beste winkels waar je online al deze goede bloeddrukmeters goedkoop kunt kopen.