Schrijf je hier in, en ontvang alle testresultaten gratis per e-mail.

Test beste bloeddrukmeter

Redactie     16:46    


Met een bloeddrukmeter kun je ieder moment je eigen bloeddruk met (en de bloeddruk anderen). Maar natuurlijk moet de bloeddrukmeter wel betrouwbaar zijn. De belangrijkste bloeddrukmeters zijn getest.

Getest: Wat is de beste bloeddrukmeter?
Getest door: Consumentenbond
Datum test: Juni 2015 (meer recente testen bloeddrukmeters)
Beste bloeddrukmeter: Omron M6 Comfort
Beste Koop: Omron M3
Meer informatie: Zie Beste Bloeddrukmeter Kopen voor de goedkoopste aanbieders.

Disclaimer: Dit betreft een nieuwsbericht over de test van bloeddrukmeters door De Consumentenbond. TestResults.nl heeft geen binding met die organisatie.

De bloeddrukmeters van Omron waren de grote winnaar van deze bloeddrukmeter test. Vooral het gebruiksgemak van deze bloeddrukmeters konden de experts en gebruikers van het testteam waarderen. Er werden 6 verschillende Omron bloeddrukmeters getest, en deze eindigde op de zes eerste plaatsen in de test! Andere bloeddrukmeters in de test waren van Beurer, Microlife, Medisana en iHealth.

Beste bloeddrukmeter: Omron M6 Comfort

De Omron M6 Comfort is een makkelijk te bedienen betrouwbare bloeddrukmeter die ook een onregelmatig hartritme kan detecteren. Het meten gebeurt via de bovenarm.De Omron M6 Comfort wordt ook geleverd als Omron M6 Comfort IT die de meetwaarden kan exporteren naar de computer, maar de meegeleverde software is wat verouderd. De IT versie is zo'n 8 euro duurder.

Beste Koop: Omron M3

De Omron M3 is een goedkoper alternatief waarvoor je een kleine 60 euro betaalt. De Consumentenbond koos deze bloeddrukmeter als Beste Koop. Het is een eenvoudige maar gebruiksvriendelijke en betrouwbare bloeddrukmeter die evenals de M6 een onregelmatig hartritme kan detecteren. En ook van de Omron M3 bloeddrukmeter is een (duurdere) IT versie beschikbaar.Verschillen tussen de Omron M6 Comfort en de Omron M3 zijn dat de goedkopere bloeddrukmeter geen gemiddelde metingswaarde geeft en 60 in plaats van 100 metingen onthoudt. Verder heeft de M3 geen voorgevormd manchet.

Al deze Omron bloeddrukmeters worden aanbevolen door de Hartstichting.

Kijk bij bovenstaande winkels om deze en andere goede bloeddrukmeters te kopen.

Foto's: Omron

,


Recent

Recent Posts Widget
Mogelijk gemaakt door Blogger.

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

Company

Content=King

Auteur

Bas van Rijswijk

FAQ's

Blogroll

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

Subscribe to Newsletter

Dit adres wordt alleen gebruikt om artikelen toe te mailen.