Beste goedkope zonnebrillen

Kijk hier voor de beste goedkope zonnebrillen voor dame, heer of kind uit de zonnebril test. Met tips voor het kiezen van je beste goedkope zonnebril.


Je hebt goedkope zonnebrillen, onder een tientje, en zonnebrillen van meer dan 100 euro. Zijn deze dure zonnebrillen hun meerprijs waard? Of volstaat een goedkope zonnebril ook?


De beste zonnebrillen van heel goedkoop tot duur

Op deze pagina kijken we naar de beste zonnebrillen. Met een overzicht met aanbiedingen van zonnebrillen van onder andere Ray-Ban, Oakley en Polaroid, maar ook goede zonnebrillen in de prijsklasse onder een tientje.

Voordelige zonnebrillen waarbij het geen ramp is als je de zonnebril ergens laat liggen of als je de zonnebril beschadigt. Zonnebrillen die je zonder buikpijn in je portemonnee kunt kopen. 

Zo hebben we alle zonnebrillen met een hoge waardering, ongeacht de prij. Want niet iedereen wil een paar tientjes of zelfs honderden euro'r aan een nieuwe zonnebril uitgeven.De beste zonnebrillen voor dames, heren en kinderen

Van luxe zonnebrillen tot goedkope zonnebrillen. Dit zijn alle zonnebrillen met de hoogste waarderingen van hun gebruikers (5 sterren). In dit overzicht vind je de beste zonnebrillen in alle soorten en prijsklassen.


Bij de bovenstaande beste zonnebrillen voor dames, heren en kinderen vind je alle zonnebrillen met de hoogste waardering. 

Dat kunnen merkzonnebrillen van bijvoorbeeld Oakley, Ray-Ban, Tommy Hilfiger, Carrera, Polaroid of Julbo zijn, maar je vindt er ook de beste goedkope zonnebrillen van nog geen tientje. 

Natuurlijk zit er een behoorlijk verschil in kwaliteit tussen een goedkope zonnebril van 5 euro en een zonnebril van 200 euro, maar niet iedereen wil een hoog bedrag voor een nieuwe zonnebril neertellen. 

In bovenstaande overzichten kun je de beste zonnebril vinden die bij jou en je budget past. Selecteren kan o.a. op (maximale) prijs en merk, maar ook op vorm, kleur en pasvorm.Aanbiedingen merk zonnebrillen bij de beste winkels

Wil je een merkzonnebril tegen de laagste prijs kopen? Kijk dan op Beste Zonnebril kopen voor aanbiedingen van zonnebrillen van bij de beste opticiens, online brillenwinkels, zonnebril webwinkels en veel meer goede en goedkope aanbieders van goede zonnebrillen tegen een lage prijs.

Hieronder geven we tips voor bij dit selecteren van de beste zonnebril.Goedkope zonnebril of merk zonnebril?

Test van onder andere het Oogfonds en de Consumentenbond hebben uitgewezen dat er qua bescherming van de ogen niet veel verschil is tussen een heel dure zonnebril en een goedkope zonnebril mits de goedkope zonnebril een 100% UV bescherming biedt. 

De voorkeuren voor een luxe Ray-Ban zonnebril of Oakley zonnebril ten opzichte van een goedkope vergelijkbare zonnebril zijn vooral gebaseerd op het design. Wel zijn de duurdere zonnebrillen gemaakt van sterkere en betere materialen en dus minder kwetsbaar. Het verschil in kwaliteit zit hem voor een groot deel in het montuur van de zonnebril.

Kijk voor de beste zonnebril niet naar het merk / label of naar de prijs (duurder is niet altijd beter) maar naar de kenmerken en eigenschappen van de zonnebril. Vooral de bescherming tegen UV-straling is erg belangrijk bij het kiezen van een zonnebril. 

UV-licht is namelijk niet alleen slecht voor je huid maar ook slecht voor je ogen. Op langere termijn kan een teveel aan UV-licht gezichtsverlies of staar tot gevolg hebben.
UV-bescherming zonnebril (hou je ogen heel)

Kies daarom altijd voor een zonnebril met 100% UV-bescherming. Deze herken je aan de tekst 100% UV of UV400 op het stickertje. Dit zijn goede zonnebrillen, de beste zonnebrillen om je ogen tegen UV licht te beschermen.

Ook moeten de glazen van een zonnebril dusdanig groot zijn dat je het UV-licht niet via de bovenkant, onderkant of zijkant in je ogen schijnt. De beste zonnebril tegen UV licht zorgt ervoor dat dat licht je ogen niet kan bereiken, en dus ook niet kan beschadigen.

Goedkope zonnebrillen kunnen net zo goed deze bescherming bieden als dure merkzonnebrillen.
Een goede zonnebril als bescherming tegen fel licht

Hoe belangrijk de bescherming tegen het UV-licht ook is, de meeste mensen zetten hun zonnebril in eerste instantie op om hun ogen te beschermen tegen het felle licht van de zon. 

Deze bescherming wordt bij zonnebrillen aangegeven door de CE-markering. Deze CE bescherming tegen zonlicht loopt van 1 tot 4. Hoe hoger het CE nummer, hoe beter de bescherming. 

Het Oogfonds adviseert zonnebrillen met CE 3. Een CE 4 zonnebril verduistert wel erg veel (te veel), CE 1 en CE 2 zonnebrillen absorberen het licht te weinig. Een CE 3 zonnebril is volgens het Oogfonds dus de beste zonnebril.
De kleur van de glazen van een zonnebril

De glazen van een zonnebril kunnen vele kleuren hebben. Voor de UV bescherming maakt de kleur niets uit, maar voor het contrast, de kleurechtheid van de omgeving en de mate van verblinding maakt de kleur van een zonnebril wel degelijk uit.

Dit effect heeft de kleur van het glas van een zonnebril:

Zwarte glazen: Houden veel zonlicht tegen, maar verduisteren het beeld.
Grijze glazen: Geven een natuurgetrouw beeld.
Bruine glazen: Geven een goed contrast en een warm beeld.
Groene glazen: Geven kleuren natuurgetrouw weer en filteren het felle licht goed weg.
Blauwe glazen / paarse glazen: Houden veel zonlicht tegen, maar verminderen contrast.
Gele glazen, oranje glazen en roze glazen: Geven een scherp contrast maar filteren het licht minder.

Kortom, hoe wil je het zien? Hou bij de aanschaf van een nieuwe zonnebril rekening met het effect van de kleur van de glazen. En bepaal bij het kiezen van je beste zonnebril eerst goed hoe je de wereld door die bril wil zien.Het materiaal van de brillenglazen

Zonnebrillen hebben meestal kunststof glazen. Polycarbonaat is een goed materiaal omdat het onbreekbaar is. Een zonnebril met glas kan ook. Glas is minder gevoelig voor krassen maar kan wel breken en is bovendien zwaarder. En een zonnebril van kunststof is goedkoop in vergelijking tot een zonnebril van glas.

Op het bovenstaande Beste Zonnebril Kopen kun je zelf de mooiste en beste zonnebrillen selecteren via de Zonnebril Keuzehulp. Hou daarbij rekening met de hierboven genoemde factoren.Meer zonnebril testen

Hierboven vind je alle zonnebrillen die een 5 sterren waardering hebben gehaald. Maar we hebben meer testen van zonnebrillen voor je.

Bij de beste zonnebril test vind je meer specifieke zonnebril testen. Met bijvoorbeeld de beste zonnebril voor een kind of de beste zonnebril voor een baby. Maar ook de beste zonnebril op sterkte, de beste zonnebril met leesgedeelte en de beste zonnebrillen uit de AD zonnebrillen test.


Samenvatting:
Wat is de beste zonnebril? Die vraag is niet zomaar te beantwoorden. Welke eisen stel jij aan je zonnebril? Een hip design? Optimale UV bescherming? Een luxe zonnebril van een topmerk of een goedkope maar goede zonnebril zonder label? Hierboven vind je de beste zonnebrillen in alle soorten, maten en prijsklassen.Voor dames. heren en kinderen. Bovendien geven we tips voor bij het kiezen van je beste zonnebril. Een goede zonnebril die aan jouw eisen voldoet! Dat kan best een goedkope zonnebril zijn. Vaak biedt een goedkope zonnebril dezelfde bescherming als een merk zonnebril.