Schrijf je hier in, en ontvang alle testresultaten gratis per e-mail.

Beste zonnebrillen

Redactie     12:16    


Je hebt goedkope zonnebrillen, onder een tientje, en zonnebrillen van meer dan 100 euro. Zijn deze dure zonnebrillen hun meerprijs waard? Of volstaat een goedkope zonnebril ook?


Test van onder andere het Oogfonds en de Consumentenbond hebben uitgewezen dat er qua bescherming van de ogen niet veel verschil is tussen een heel dure zonnebril en een goedkope zonnebril mits deze laatste een 100% UV bescherming biedt. De voorkeuren voor een luxe Ray-Ban zonnebril of Oakley zonnebril zijn vooral gebaseerd op het design. Wel zijn de duurdere zonnebrillen gemaakt van sterkere en betere materialen en dus minder kwetsbaar.

>>> TIP: Wil je een merkzonnebril tegen de laagste prijs kopen? Kijk dan op Beste Zonnebril kopen voor de goedkoopste winkels, de zonnebril top 10 en een Zonnebril Keuzehulp voor het selecteren voor de voor jou persoonlijk beste zonnebrillen.

Wat zijn de beste zonnebrillen?

Kijk voor de beste zonnebril niet naar het merklabel of naar de prijs maar naar de kenmerken en eigenschappen van de zonnebril. Vooral de bescherming tegen UV-straling is erg belangrijk. UV-licht is namelijk niet alleen slecht voor je huid maar ook voor je ogen. Op langere termijn kan een teveel aan UV-licht gezichtsverlies of staar tot gevolg hebben.

UV-bescherming zonnebril

Kies daarom altijd voor een zonnebril met 100% UV-bescherming. Deze herken je aan de tekst 100% UV of UV400 op het stickertje.

Ook moeten de glazen dusdanig groot zijn dat je het UV-licht niet via de bovenkant, onderkant of zijkant in je ogen schijnt.

Bescherming tegen fel licht

Hoe belangrijk de bescherming tegen het UV-licht ook is, de meeste mensen zetten hun zonnebril in eerste instantie op om hun ogen te beschermen tegen het felle licht van de zon. Deze bescherming wordt bij zonnebrillen aangegeven door de CE-markering. Deze loopt van 1 tot 4 en hoe hoger het nummer hoe beter de bescherming.  Het Oogfonds adviseert zonnebrillen met CE 3. Een CE 4 zonnebril verduistert wel erg veel, CE 1 en CE 2 absorberen het licht te weinig.

De kleur van de glazen

De glazen van een zonnebril kunnen vele kleuren hebben. Voor de UV bescherming maakt de kleur niets uit, maar voor het contrast, de kleurechtheid van de omgeving en de mate van verblinding maakt het wel degelijk uit.

Zwarte glazen: Houden veel zonlicht tegen, maar verduisteren het beeld.
Grijze glazen: Geven een natuurgetrouw beeld.
Bruine glazen: Geven een goed contrast en een warm beeld.
Groene glazen: Geven kleuren natuurgetrouw weer en filteren het felle licht goed weg.
Blauwe glazen / paarse glazen: Houden veel zonlicht tegen, maar verminderen contrast.
Gele glazen, oranje glazen en roze glazen: Geven een scherp contrast maar filteren het licht minder.

Het materiaal van de brillenglazen

Zonnebrillen hebben meestal kunststof glazen. Polycarbonaat is een goed materiaal omdat het onbreekbaar is. Een zonnebril met glas kan ook. Glas is minder gevoelig voor krassen maar kan wel breken en is bovendien zwaarder.

Wat is de beste zonnebril?

Omdat de keuze van een zonnebril heel persoonlijk en smaakgebonden is kunnen we niet één beste zonnebril en niet één beste koop aanwijzen. We kunnen je wel verwijzen naar alle beste zonnebrillen. Deze zonnebrillen hebben allemaal de maximum score van 5 sterren van hun gebruikers gehad.

Op het bovenstaande Beste Zonnebril Kopen kun je zelf de mooiste en beste zonnebrillen selecteren via de Zonnebril Keuzehulp. Hou daarbij rekening met de hierboven genoemde factoren.

Zie ook: Zonnebril testen

Onderwerpen:
Beste zonnebrillen test, uv bescherming, kleur, goede goedkope zonnebrillen, beste zonnebril test.

,


Recent

Recent Posts Widget
Mogelijk gemaakt door Blogger.

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

Company

Content=King

Auteur

Bas van Rijswijk

FAQ's

Blogroll

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

Subscribe to Newsletter

Dit adres wordt alleen gebruikt om artikelen toe te mailen.