Schrijf je hier in, en ontvang alle testresultaten gratis per e-mail.

Goede goedkope wasmachine

Redactie     12:14    


Je wilt een goede wasmachine, maar je moet bij de aanschaf van je wasmachine ook op de kosten letten? Dan hebben we hier goede goedkope wasmachines voor je. Ook een goede wasmachine kan een goedkope wasmachine zijn.


Je hebt wasmachines van meer dan 1.000 euro, maar er zijn ook goedkope wasmachines te koop waarvoor je minder dan 400 euro betaalt. Hoe goed zijn deze wasmachines? Wat kunnen ze?  En wat is de beste goedkope wasmachine in deze lage prijsklasse? Hier kijken we naar de mogelijkheden.

In het overzicht wasmachines onder de 400 euro vind je een ranglijst van de wasmachines onder deze maximale prijs met al hun specificaties en beoordelingen.

Je ziet dat er aardig wat goede maar goedkope wasmachines onder de 400 euro te koop zijn. Ook onder de 400 euro heb je een hele ruime keuze aan goede wasmachines. Kijk in het overzicht en koop je nieuwe wasmachine goedkoop.

Goedkope wasmachines onder de 400 euro 

Merken als Indesit, Zanussi, Beko, Haier, Frilec en Whirlpool leveren veel wasmachines in de voordelige prijsklasse onder de 400 euro. Maar ook een Samsung Eco Bubble wasmachine en wasmachines van LG, Bosch en Siemens vind je incidenteel zo goedkoop. Er is dan meestal wel sprake van een korting op de normale winkelprijs van de wasmachine. 

Kijk in het bovenstaande overzicht welke wasmachines je op dit moment onder de 400 euro kunt kopen. Daar zitten normaal gesproken ook veel duurdere wasmachines tussen die nu in de aanbieding zijn. 

Het maximale vulgewicht van de wasmachine

Vaak is een goedkope wasmachine ook een wat kleinere wasmachine. Maar de goedkope wasmachines die je in het overzicht vindt zijn heus niet alleen kleine wasmachines. In tegendeel. In de lijst kom je ook goede maar goedkope wasmachines tegen met een vulgewicht van 8 of 9 kilo. 

Het maximale vulgewicht is een belangrijke eigenschap van een wasmachine. Het is niet aan te raden om meer kilo's was in de wasmachine te doen dan het maximale vulgewicht. De wasmachine kan dan halverwege stoppen, als er water is ingenomen, en pas zijn werk hervatten als je een deel van het (natte) wasgoed uit de machine hebt genomen.

Voor een gezin van 4 personen wordt een wasmachine met minimaal 8 kilo vulgewicht aangeraden, de beste wasmachine voor 5 personen heeft een vulgewicht van minimaal 9 kilo. Je kunt natuurlijk ook altijd kiezen voor een goedkope wasmachine met een lager vulgewicht, maar dan moet je vaker een wasje draaien.

Beste goedkope wasmachine Whirlpool

Goedkope wasmachine Whirlpool (beste koop Consumentenbond)


De beste wasmachines per vulgewicht onder de 400 euro

Op het moment dat we dit overzicht maken zijn dit de beste wasmachines (per vulgewicht) onder de 400 euro:
  • Beste goedkope wasmachine tot 6 kilo: Beko WTV6611BC1
  • Beste goedkope wasmachine tot 7 kilo: Whirlpool FSCR70410 (beste koop Consumentenbond test)
  • Beste goedkope wasmachine tot 8 kilo: Frilec Koblenz 0814WA-030
Kijk in het bovenstaande overzicht met goedkope wasmachines voor de actuele lage prijs en alle specificaties van deze beste goede wasmachines.

Meer eigenschappen goedkope wasmachine

Voor een goede wasmachine met een vulgewicht van 10 kilo of meer moet je waarschijnlijk bij de andere beste wasmachines uit de test naar een wat duurdere wasmachine kijken. Maar hoe zit het met de andere eigenschappen van een goedkope wasmachine.

Energiezuinige goedkope wasmachine

Sinds maart 2021 zijn de nieuwe energielabels voor wasmachines en andere elektrische apparaten actief. Energielabels als een A met heel veel plusjes kom je volgens de nieuwe eisen niet meer tegen. Een wasmachine met een "gewoon" A label is tegenwoordig een heel zuinige wasmachine.

Ook deze zuinige A label wasmachines zijn onder de 400 euro verkrijgbaar, onder andere van Haier. Ook deze vind je in het bovenstaand overzicht met goedkope wasmachines.  

Ook een wasmachine in energieklasse B is een energiezuinige en daarmee milieuvriendelijke wasmachine. De beste goedkope wasmachines met een energielabel B worden gemaakt door Samsung, Frilec en Thomson. Ook deze staan in het overzicht goedkope wasmachines.

Goedkope wasmachine die goed droogt

Het toerental is de beste indicatie hoe goed een wasmachine droogt. De meeste goedkope wasmachines bieden een toerental van 1400 toeren. Daarmee komt de was redelijk droog uit de machine. Ook ongeacht de prijs is 1400 toeren een gemiddeld toerental. Beko biedt in de prijsklasse onder de 400 een wasmachine die met 1600 toeren kan drogen. Hierbij komt de was voor een wasmachine heel droog uit de machine. Kijk bij de bovenstaande wasmachines onder de 400 euro voor meer informatie.

Kies je beste goedkope wasmachine

De meeste van deze goedkope wasmachines hebben startuitstel (een timer), resttijd indicatie en een koolborstelloze motor. Ook kom je in het overzicht diverse goedkope stille wasmachines tegen (tot 73 dB), je vind er goedkope wasmachines met beladingssensor, wasmachines met anti-kreuk programma en zelfs goedkope wasmachines met app bediening.

Vink in het bovenaan genoemde overzicht met goedkope wasmachines aan welke kenmerken je belangrijk vindt, en je ziet welke van deze voordelige wasmachines aan deze voorwaarde voldoen. Zo vind je makkelijk jouw beste goedkope wasmachine tegen de laagste prijs.

Goede wasmachine goedkoop kopen

Kijk op Beste Wasmachine Kopen voor aanbiedingen van de beste winkels waar je online een goede wasmachine goedkoop kunt kopen. Je vindt daar nog veel meer tips en informatie voor bij het kiezen en vinden van de voor jou persoonlijk beste goedkope wasmachine.


Foto bovenaan: Zanussi wasmachine

Samenvatting:
Ben je op zoek naar een goede maar goedkope wasmachine? Hierboven vind je een overzicht met alle goede wasmachines onder de 400 euro. We hebben tevens overzicht met de beste goedkope wasmachines per vulgewicht en geven tips voor bij het kiezen en goedkoop kopen van de voor jou beste goedkope wasmachine.

,


Recent

Recent Posts Widget
Mogelijk gemaakt door Blogger.

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

Company

Content=King

Auteur

Bas van Rijswijk

FAQ's

Blogroll

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

Subscribe to Newsletter

Dit adres wordt alleen gebruikt om artikelen toe te mailen.