Header Ads Widget

Bol 10-daagse 2024Bol 10-daagse 2024

Hoe lang gaat een wasmachine mee?

Hoe lang gaat een wasmachine mee? Hier kijken we naar de levensduur, het aantal wasbeurten en de afschrijving op een wasmachine.

Wat is de levensduur van een wasmachine?

Er is vele verschil in kwaliteit van een wasmachine en daarmee ook in de levensduur van een wasmachine. Als gemiddelde levensduur wordt 13 jaar aangehouden. Maar zoals altijd bij een gemiddelde kunnen er grote verschillen zijn. Zo staan de Miele wasmachines bekend om hun lange levensduur. Gemiddeld wel tot 20 jaar. Dat komt doordat Miele alleen hoogwaardige onderdelen gebruikt en strenge kwaliteitscontroles uitvoert. Maar dit heeft wel een nadeel, dit alles kost veel geld zodat een Miele wasmachine niet alleen een lange levensduur heeft, maar ook duur is in vergelijk met andere wasmachines.

Aan de andere kant heb je de levensduur van de budget wasmachine. Over het algemeen haalt een goedkope wasmachine die 13 jaar niet. Maar je kan geluk hebben. Een bovendien wordt de levensduur van een wasmachine bepaalt door veel factoren waarvan de mate van gebruik het meest belangrijk is.

Hoeveel wasbeurten gaat een wasmachine mee?

Je kan het gemiddelde ook in wasbeurten uitdrukken. In dat geval is de gemiddelde levensduur van een wasmachine circa 3.000 beurten. Maar ook als je naar de wasbeurten kijkt is er een (net zo groot) verschil tussen de levensduur van een kwaliteitsmachine als een Miele wasmachine en de levensduur van een goedkope wasmachine waarbij zoveel mogelijk gebruik is gemaakt van goedkope onderdelen.

Hoeveel schrijf je af op een wasmachine?

Het verschil in afschrijving op een wasmachine is minder groot omdat een duurdere machine langer meegaat dan een goedkope wasmachine. Op een goedkope wasmachine van 400 euro die 8 jaar meegaat schrijf je jaarlijks net zo veel af (50 euro) als op een wasmachine van 800 euro die 16 jaar meegaat. Maar van die duurdere machine heb je vaak wel meer plezier en gemak. Beknibbel dus niet te veel op de prjs en koop een goede wasmachine.

De beste wasmachines vind je bij de wasmachine tips.

Zie ook:

Een reactie posten

0 Reacties