Schrijf je hier in, en ontvang alle testresultaten gratis per e-mail.

Test zonnebrand middelen. Goede en slechte zonnebrandcrèmes

Redactie     17:28    


Test Aankoop (de Belgische consumentenbond) als de Nederlandse Consumentenbond hebben zonnebrand middelen getest. De bescherming van de zonnecrèmes verschilt flink per zonnebrand middel. Sommige zonnebrand middelen beschermen je goed maar er zijn ook een aantal absolute afraders. Deze zonnecrèmes kun je beter niet gebruiken!


Hieronder enkele bevindingen uit beide zonnebrand tests. Kijk in de consumentengidsen van respectievelijk de Consumentenbond en Test Aankoop voor de volledige testresultaten.

Zonnebrand test Consumentenbond

Vijftien zonnebrandcrèmes werden er door de Consumentenbond getest die een factor 30 bescherming beloven. Factor 30 (SPF 30) geeft een goede bescherming tegen UV-straling, maar niet alle zonnebrandmiddelen maken hun claim waar. Echte afraders zijn de zonnebrand crèmes van Clinique, Clarins en Europrofit (Kruidvat) . SPF bescherming van respectievelijk factor 10, 15 en 2o zou bij deze zonnecrèmes beter op zijn plek zijn.

Maar er zijn ook zonnebrand middelen die wel goed presteren. Sterker nog, die beter beschermen dan de beloofde factor 30. De zonnebrand crèmes van Garnier (Ambre Solair), Hema en La Roche Posey beiden een bescherming van meer dan factor 50. Ook Nivea Sun Protect & Hydrate komt goed uit de zonnebrand test van de Consumentenbond.

Zonnebrand test Test Aankoop

En dan de Belgische zonnebrand test van Test Aankoop. Hier is Paris Sublime van L’oreal de testwinnaar uit een test met 17 zonnebrandmiddelen. De zonnebrand van Solait (Kruidvat) is Beste Koop. Ook de goedkope Cien zonnebrand van de Lidl scoort voldoende.

>>TIP: Goedkoop online zonnebrand middelen kopen? Dat kan bij de beste online drogisterijen.

Publicatie test: juni 2017
Zie ook: Alle beste zonnebrand testen

Dit is een nieuwsbericht over de betrouwbaarheid van zonnebrandmiddelen naar aanleiding van de zonnebrand tests van de Consumentenbond en Test Aankoop. TestResults.nl heeft geen relatie met deze organisaties,

, ,


Recent

Recent Posts Widget
Mogelijk gemaakt door Blogger.

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

Company

Content=King

Auteur

Bas van Rijswijk

FAQ's

Blogroll

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

Subscribe to Newsletter

Dit adres wordt alleen gebruikt om artikelen toe te mailen.