Header Ads Widget

Amazon Prime gratis

Beste wijnkoeler test

Hier vind je de beste wijnkoeler uit de test en andere goede wijnkoelers en champagne koelers.

Voor rosé in de zomer, witte wijn bij het kerstdiner of champagne met de jaarwisseling, het maakt niet uit. De WMF Manhattan is de beste wijnkoeler. Bij de wijnkoeler test behaalde deze dubbelwandige wijnkoeler de hoogst mogelijke score.

Beste wijnkoeler test

En daarmee logischerwijze de notering Zeer Goed. Hier kijken we naar de WMF Manhattan, de beste wijnkoeler uit de test en verwijzen we je naar meer goede wijnkoelers.


De beste wijnkoeler uit de test is goedkoop online te koop. Kijk maar bij de onderstaande aanbiedingen. 

Is deze beste wijnkoeler / beste champagnekoeler uit de test toch niet de wijnkoeler die je zoekt? Geen probleem. Bij de onderstaande aanbiedingen van alle wijnkoelers vind je nog zo'n 800 goede wijnkoelers. Dacht je dat je niets te kiezen had?

Het betreft hier de beste wijnkoeler, een soort beker die je met ijs vult om de wijn te koelen. Zoek je een wijnkoeler in de vorm van een elektrische wijnkoelkast? Kijk dan bij de beste wijnklimaatkast test.

Beste wijnkoeler: WMF Manhattan

Met zijn dubbele wand isoleert deze beste wijnkoeler uit de test zo goed dat er geen ijs of koel-element nodig is als je de fles wijn gekoeld in deze koeler doet. De wijn blijft in deze beste wijnkoeler heerlijk koel tot de laatste druppel. En daarvoor hoef je niet eens snel te drinken.


Beste wijnkoeler WMF


Niet alleen de functionaliteit, maar ook het uiterlijk is belangrijk bij een wijnkoeler. Je wilt natuurlijk ook wel iets smaakvols op tafel hebben staan. Deze beste wijnkoeler uit de test voldoet perfect aan die eis.

De WMF Manhattan wijnkoeler / champagnekoeler ziet er prachtig uit. Met zijn tijdloze ontwerp past hij op iedere feesttafel. Het zilverkleurige roestvrije staal zorgt voor een strak en modern uiterlijk. Maar ook op een klassiek gedekte tafel staat deze wijnkoeler prachtig.

Deze beste wijnkoeler uit de test maakt deel uit van de Manhattan serie van WMF. Deze serie bestaat uit strak vormgegeven functionele producten voor bar, eettafel en keuken. Een tijdloos design en hoogwaardige materialen zorgen er voor dat je heel lang plezier hebt van de WMF Manhattan producten. 

Kijk bij de WMF Manhattan aanbiedingen voor de mooiste artikelen uit deze serie, met naast de bovenstaande WMF wijnkoeler ook heupflesjes en andere producten.

Bij de aanbiedingen bovenaan vind je naast deze beste wijnkoeler uit de test ook andere goede wijnkoelers tegen de laagste prijs.

Meer goede wijnkoelers

Want de WMF wijnkoeler mag dan als beste wijnkoeler getest zijn, er zijn meer goede wijnkoelers. Ook wijnkoelers van o.a. Alessi, Blomus, Gusta, Zusss, Moët & Chandon en VacuVin behoren tot de beste wijnkoelers.

Je vind al deze goede wijnkoelers bij de bovenaan genoemde wijnkoeler aanbiedingen.

Waarom een wijnkoeler?

Ieder soort wijn heeft een bepaalde temperatuur waarop de smaak en geur optimaal is. Deze serveertemperatuur verschilt per wijn. 

Zo kunnen veel zware rode wijnen op kamertemperatuur geserveerd worden. Maar bij veel lichte rode wijnen ligt de temperatuur een stuk lager (12 tot 16 graden) maar de serveertemperatuur van witte wijn ligt een stuk lager.

De beste serveertemperatuur wijn

De ideale serveertemperatuur is op het etiket van iedere wijfles aangegeven. Hieronder een idicatie van de beste serveertemperatuur van ieder soort wijn.

 • Rode wijn, licht: 12-16 graden
 • Rode wijn, middelzwaar: 15-18 graden
 • Rode wijn, krachtig: 17-20 graden

 • Witte wijn, licht en droog: 8-12 graden
 • Witte wijn, aromatisch: 10-14 graden
 • Witte wijn, vol: 12-14 graden

 • Mousserende wijn, droog (brut): 6-9 graden
 • Mousserende wijn, zeer droog (extra brut, brut nature): 4-7 graden
 • Mousserende wijn, zoet en halfzoet (demi-sec, doux): 8-10 graden

 • Rosé, licht en droog: 8-12 graden
 • Rosé, vol en intens: 10-14 graden

Zoals je ziet liggen deze temperaturen vaak (ver) onder de kamertemperatuur of temperatuur waarbij je buiten van een glas wijn geniet. Met een wijnkoeler kun je de temperatutuur van de wijn naar beneden brengen zodat deze een goede serveertemperatuur bereikt of blijft behouden als de wijnfles op tafel staat.

Het belang van een goede serveertemperatuur

Als wijn te warm of te koud wordt geserveerd raken smaak en aroma's uit balans. Een te hoge temperatuur maakt de wijn bijvoorbeeld vlakker van smaak. Een goede wijnkoeler helpt je bij het behouden van de juiste serveertemperatuur van de wijn op tafel.

Bij mousserende wijnen als Champagne, Cava en Procecco zorgt de koele temperatuur ook voor behoud van de bubbels en de frisse smaak. Daarom dient Campagne en andere bubbelwijn ook op een lagere temperatuur geserveerd te worden dan andere witte wijn.

Daarnaast is het gebruik van een wijnkoeler ook plezierig bij de presentatie van de wijn en de sfeer van het wijndrinken. Ook dit is niet geheel onbelangrijk.

Alle goede wijnkoelers zijn te vinden bij de aanbiedingen van alle wijnkoelers. Je vindt daar wijnkoelers in alle soorten en met alle soorten design zoals een marmer wijnkoeler, een rvs wijnkoeler, een wijnkoeler, een champagnekoeler en meer.Getest door: Expertentesten


Samenvatting:
De dubbelwandige WMF Manhattan wijnkoeler is de beste wijnkoeler / champagnekoeler uit de wijnkoeler test. Hierboven alle informatie en aanbiedingen van deze beste wijnkoeler uit de test.