Header Ads Widget

Bol 10-daagse 2024Bol 10-daagse 2024

Beste wijn en wijn accessoires

Het beste uit de test voor de liefhebber van wijn.

Op deze pagina vind je al het beste op het gebied van wijn verzameld. De beste wijnen, maar ook de beste wijnaccessoires uit de test, zoals de beste kurkentrekker, de beste wijnkoeler of de beste wijnfles afsluiter uit de test.

Beste wijn test


Beste vacuümpomp wijn

Een fles wijn kun je niet geopend bewaren. Na een dag is de smaak al minder. Met een goede wijnpomp (vacuümpomp wijn) kun je er voor zorgen dat de wijn ook na enkele dagen nog lekker smaakt. Zo hoeft die fles wijn niet in één dag leeg. Kijk hieronder voor de beste vacuumpomp wijn / beste wijnpomp.

Beste kurkentrekker

Maar eerst moet die wijnfles nog open. Daarvoor zijn tegenwoordig goede kurkentrekkers te koop. Bijvoorbeeld het kelnersmes en kurkentrekkers waarbij je niet hoeft te trekken zoals de elektrische kurkentrekker.. Kijk hieronder voor de beste kurkentrekker om je fles wijn te openen.

Beste wijnglazen

Op zoek naar de beste of mooiste wijnglazen? Hier vind je de beste wijnglazen voor ieder soort wijn. Van grote wijnglazen tot kleine wijnglazen. Een wijnglas van glas of een wijnglas van kristal. Een wijnglas voor rode wijn, witte wijn, rosé of mousserende wijn.  Je vindt hier alle mooie wijnglazen.

Beste wijnkoeler

Hou de wijn lekker koel met een wijnkoeler. Bovendien staat zo'n wijnkoeler heel mooi, romantisch en professioneel op tafel. Dit zijn de beste wijnkoelers.

Beste wijnkoelkast

Met een wijnkoelkast (klimaatkast) hou je je wijnen ook op lange termijn perfect op temperatuur. Zo blijft je wijn lang goed van smaak en kwaliteit en heeft het de perfecte temperatuur als je de wijnfles opent. Hieronder vind je alle beste wijn klimaatkasten.

Beste startpakket wijn maken

Het is heel leuk om zelf je eigen wijn te maken. Dat ka met druiven uit eigen tuin of met gekochte druiven. Met een goed startpakket om wijn te maken is het eenvoudig om zelf je eigen wijn te maken. Kijk hier onder voor het beste startpakket zelf wijn maken.

Wijn in Nederland

Nederland staat niet bekend als wijnland, maar toch behoort Nederland tot 10 top 10 van wijnlanden als het de wijnconsumptie per hoofd van de bevolking betreft. Dat geldt ook voor België waar de wijnconsumptie ongeveer gelijk is. De Nederlander drinkt gemiddeld 26,1 liter wijn per jaar.

Dat is overigens een stuk minder dan de gemiddelde Portugees die 51,9 liter wijn per jaar drinkt. Ook Frankrijk en Italië is de wijnconsumptie erg hoog, maar dat zal geen verbazing wekken.

In Nederland worden ook steeds meer wijndruiven verbouwd. Vroeger betrof dat een enkel wijngaard in Zuid Limburg, maar tegenwoordig zijn er in (vooral) Limburg, Zeeland en Gelderland vele wijngaarden te vinden waar druiven voor Nederlandse wijnen worden geteeld. Niet alleen voor witte wijn, maar ook voor rode wijn.

De meest gedronken wijnen

De meest gedronken rode wijnen wereldwijd zijn de rode wijnen van Cabernet Sauvignon, Merlot en Shiraz (Shirah) druiven en de witte wijnen van Chardonnay, Sauvignon Blanc druiven. Ook wij van de minder bekende Airen druif wordt veel gedronken. Deze vind je vooral in goedkope witte wijnen.

Nog wat populaire wijnsoorten zijn de Tempranillo (Spaanse rode wijn), Pinot Noir (rood), Malbec (rood) en Riesling (wit).

Een andere populaire (en vooral bekende) wijn is de Champagne. De naam Champagne is niet afkomstig van de druif maar van de regio. De bekende mousserende champagne wijn wordt meestal gemaakt van een blend van 3 druifsoorten, Chardonnay (de basis), Pinot Noir en Pinot Meunier.

De beste wijn

Wat de beste wijn is, is altijd een kwestie van smaak. Daarnaast is het kiezen van een persoonlijk beste wijn ook een budget kwestie, want er zijn maar weinig mensen die zich flessen wijn van vele tientjes of zelfs honderden euro's kunnen en willen veroorloven.

Ook kan de kwaliteit van wijnen, ook de beste wijn, van jaar tot jaar verschillen. 

Wel zijn er enkele wijnen die tot de top van de wijnen worden gerekend. Bij de rode wijnen zijn dat ondermeer Château Margaux (Bordeaux), Sassiscaia (Toscane), Opus One (Californië) en Vega Sicilia (Spanje). Beroemde witte wijnen zijn Montrachet (Bourgondië) en Sauternes (Bordeaux) en bij de mousserende wijnen (wit) staan Don Perignon en Krug (beide Champagne) aan de top.


Zie ook:
Onderwerp:
Op deze pagina vind je al het beste met betrekking tot wijn verzameld. Of je nu de beste wijn of de beste wijnopener zoekt of zelf wijn wil maken.

Een reactie posten

0 Reacties