Test activity tracker: Garmin de beste, Fitbit beste koop

De ANWB heeft de belangrijkste activity trackers getest. De Garmin Vivoactive werd daarbij uitgeroepen tot de beste activity tracker, maar de Fitbit Charge werd als beste koop aangewezen. 

Hier vind je informatie over deze beste activity trackers uit de test, plus aanbiedingen om je beste activity tracker goedkoop te kopen.

test activity tracker

Een activitytracker meet je lichamelijke prestaties. Een activiy tracker biedt minder mogelijkheden dan een smartwatch, maar een activity tracker is dan ook een stuk goedkoper.

Beste activity tracker kopen

Alle goede activity trackers zijn goedkoop te koop bij de aanbevolen winkels op Beste Activity Tracker Kopen. Je vindt daar ook de top 10 van activity trackers.

Hieronder kijken we naar beste activity tracker uit de test van de ANWB en de beste koop uit de ANWB test.

Beste activity tracker: Garmin Vivoactive

De Garmin Vivoactive is een sporthorloge met activiteitstracker, ingebouwde GPS en hartslagmeter. Dankzij de GPS weet je nauwkeurig hoeveel je gelopen hebt en de hartslagmeter voert een betrouwbare meting via de pols uit. Naast de hartslag en de afstand worden er ook stappen, traptreden, calorieverbruik en slaap gemeten.

beste activity tracker test

De mogelijkheden van deze beste activity tracker komen dicht in de buurt van de van een smartwatch, zo kun je ook de notificaties van je smartphone op het display van de activity tracker zien en kun je via dit touchscreen door menu's scrollen. Via een app kun je alle informatie van de activity tracker ook op je telefoon of tablet bekijken.

Deze beste activity tracker uit de test is waterdicht. Niet alleen kan hij tegen een flinke bui regen, maar je kan er ook mee onder de douche en er zelfs mee zwemmen. Watersporters maken ook veel gebruik van de Garmin Vivoactive.

De Garmin Vivoactive is wel wat zwaar, maar het enige echte nadeel is de prijs. Dit is niet alleen de beste activity tracker uit de test, maar ook de duurste. Kijk op het bovenstaande Beste Activity Tracker Kopen voor de actuele laagste winkelprijs, of kijk bij de onderstaande beste koop uit de ANWB test van activity trackers.

Beste koop: Fitbit Charge activity tracker

De populaire Fitbit Charge kost aanmerkelijk minder dan de Garmin Vivoactive en scoort in de test eveneens een Goed tot Zeer Goed. 

Evenals de Garmin draag je deze activity tracker om de pols, maar deze beste koop is wel een stuk kleiner en lichter. Ook met de Fitbit Charge kun je notificaties van je telefoon ontvangen en is er een goede app beschikbaar die je waarschuwt als het tijd is voor wat beweging. En ook  afstand, calorieverbruik en slaapritme worden door deze beste koop onder de activity trackers gemeten.

activity tracker getest

Na de test bracht Fitbit de Fitbit Charge 4 en Charge 5 uit, die de meeste minpunten van de eerdere Fitbit we nam. Zo is de nieuwe Fitbit geheel waterdicht, beschikt hij over GPS (zodat je bijvoorbeeld een gelopen route kunt vastleggen) en ook kun je de Fitbit Charge nu gebruiken om mee te betalen (Fitbit Pay). De Fitbit Charge 5 kreeg zelfs een kleurenscherm.

Hiermee is de goedkopere Fitbit Charge een nog grotere concurrent geworden van de Garmin Vivoactive. Zo groot dat onlangs de Fitbit Charge bij een andere test als beste activity tracker is getest.

Kijk op het bovenstaande Beste Activity Tracker voor deze en andere activity trackers tegen de laagste prijs en de Activity Tracker Top 10.

Publicatie test: ANWB Kampioen
Meer testen activity trackers


Samenvatting:
Bij de ANWB test van activity trackers is het Gamin Vivoactive sporthorloge als beste activity tracker getest. De Fitbit Charge was de beste koop in de ANWB activity tracker test. Inmiddels heeft Fitbit de Fitbit Charge 4 uitgebracht die nog beter is dan de beste koop uit de ANWB test. Bij een andere activity tracker test is de Fitbit Charge 4 dan ook als beste activity tracker getest. Alle informatie (en aanbiedingen) van deze beste activity trackers vind je hier boven.