Header Ads Widget

Bol 10-daagse 2024Bol 10-daagse 2024

Beste fietsnavigatie test

Informatie over het Mio fietsnavigatie systeem dat als beste fiets navigatie systeem is getest. Dit is de beste fietsnavigatie voor de recreatieve fietser.

Beste fietsnavigatie test


Wat is de beste fietsnavigatie voor je fietstochten of fietsvakantie? Wij kijken hier naar de als beste fietsnavigatie geteste Mio Cyclo 210. Een zeer goed navigatiesysteem voor op de fiets.

Beste navigatie fiets

Hieronder vind je alle informatie over deze beste fietsnavigatie en andere goede navigatiesystemen voor fietsers.

In het overzicht met alle fiets navigatie systemen vind je alle informatie over de fietsnavigatie van Garmin, Mio, Bryton, Wahoo, Polar en andere goede merken fiets navigatie systemen.

Al deze fietsnavigatie is bedoeld voor recreatief gebruik. Zoek je fiets navigatie voor wielrenners en andere sprotfietsers? Kijk dan bij de beste fietscomputers met navigatie.

Mio Cyclo 210: Fietsnavigatie voor heel Europa

De beste fietsnavigatie uit de test voor de recreatieve fietser is de Mio Cyclo 210. Hier onder meer informatie over dit beste navigatiesysteem voor op de fiets.

Dit beste fietsnavigatiesysteem wordt geleverd met de fietskaarten van Europa. Je kunt deze beste fietsnavigatie dus ook op vakantie in het buitenland gebruiken. 

Een ander sterk punt voor de recreatieve fietser is de surprise-me functie die zelf een fietstocht voor je uitzet. En dankzij de points of interest kun je samen met je fietsnavigatie een route uitzetten langs mooie en nuttige locaties. Ook kun je knooppunten invoeren, de fietsnavigatie stuurt je dan uitsluitend over de ANWB knooppunt routes.

Beste navigatie fiets: Mio Cyclo fietsnavigatie

Ideale fietsnavigatie voor de fiets-recreant

Voor de recreatieve fietser biedt de Mio Cyclo 210 alles. Het is een duidelijk navigatiesysteem dat je stap voor stap naar je eindbestemming leidt. De bediening gaat makkelijk via een touchscreen, ook tijdens het fietsen.

Tijdens het rijden word je op de hoogte gehouden van je snelheid, de afgelegde afstand en de hoogte waarop je fietst. En als je een bericht op je smartphone krijgt kun je dit ook op je fietsnavigatie laten tonen. Zo kan je (Bluetooth) telefoon op zak blijven.

Eenmaal thuis, terug van je fietstocht, kun je op je computer de rit achteraf nog eens bekijken. De Mio fietsnavigatie legt de route namelijk vast.

De kaarten zijn niet uitbreidbaar, maar aangezien heel Europa wordt meegeleverd zal dat geen probleem zijn.

Fietsnavigatie Mio

Meer Mio fietsnavigate

In dezelfde behuizing biedt Mio meer fiets navigatie systemen aan met afwijkende mogelijkheden.

Mio Cyclo 210

Een goedkope meer eenvoudige versie van de Mio Cyclo 220. Deze versie biedt geen gratis kaart updates, geen MioShare cloud service en geen turn by turn naar het startpunt.


Mio Cyclo 215

Als de C]Mio Cyclo 210, maar de Cyclo 21t beschikt over een ANT+ sensor die compatibel is met een draadloze hartslagmeter en snelheidssensor en cadanssensor. Deze moet je dan wel extra aanschaffen.


Mio Cyclo Discover

Mio fietsnavigatie met bluetooth en app. Hiermee kun je onder het fietsen extra informatie krijgen over locaties, routes en prestaties. Hiervoor legt de Mio fietsnavigatie via je mobiele telefoon contact met internet.

Andere fietsnavigatie

Mio is toonaangevend in de fietsnavigatie systemen, maar ze zijn niet de enige fabrikant die goede fietsnavigatie maakt. Onderstaande fietsnavigatie is wel vooral gericht op de sportfietser en daarom duurder dan de voor de fiets recreant best geteste Mio Cyclo fietsnavigatie.

BeeLine Velo

Een klein navigatiesysteem voor op het stuur van je fiets. Slechts 1 inch groot, vergelijkbaar met een fietsbel. Maar de BeeLine Velo 2 biedt wel wereldwijde fietsnavigatie, Strava en het plannen van routes. Omdat deze BeeLine fietsnavigatie zo klein is doe je het route plannen op de telefoon en connect je via bluetooth met de Beeline Velo fietsnavigatie.

Garmin Edge fiets navigatie

Ook in de Garmin Edge serie navigatiesystemen kun je fietsnavigatie vinden (zie het overzicht met fietsnavigatie aanbiedingen bovenaan). Deze Garmin Edge fietsnavigatie is geen goedkope fietsnavigatie, maar wel erg compleet. Je kunt er bijvoorbeeld een hartslagmeter of cadanssensor op aansluiten en je kunt de Garmin fietsnavigatie gebruiken bij het opstellen van een trainingsprogramma. Voor de recreatieve fietser zijn deze mogelijkheden niet echt nodig, en dat maakt de Garmin Edge fietscomputer wel duur.

Wahoo Elemnt Roam fietscomputer

Ook de mogelijkheden van de Wahoo Elemnt Roam gaan verder dan fietsnavigatie alleen. Dit is meer een fietscomputer voor de sportfietser dan fietsnavigatie voor de recreatieve fietser.

Bryton Rider GPS fiets computer

Hoewel ook de Bryton Rider vooral voor de wielrenner ontwikkeld is kan deze ook prima dienst doen als fietsnavigatie voor een recreatie fietser. Voor een GPS fietscomputer is de Bryton Rider 750E goedkoop, maar de prijs licht wel een stuk hoger dan die van de beste fietsnavigatie voor de recreatieve fietser, de Mio Cyclo 210.

Sigma ROX 

Ook de Sigma ROX is een relatief dure, maar heel uitgebreide fietscomputer / fietsnavigatie die in eerste instantie bedoelt is voor de sport fietser. De kaarten bevatten zowel MTB roures als fietspaden en andere fietsroutes, dus ook voor de recreatieve fietser is de Sigma ROX een goede fietsnavigatie. Maar de mogelijkheden gaan dus veel verder.

Beste fietsnavigatie kopen

Deze fiets navigatie is te koop via de aanbevolen winkels op Beste Fietsnavigatie Kopen. Je vind daar ook andere goede navigatiesystemen voor op de fiets. Zoals fietsnavigatie die inclusief hartslagmeter en trainingsprogramma's wordt geleverd. Iets dat bij de best geteste Mio fietsnavigatie ontbreekt. Dit systeem is namelijk meer bedoeld voor de recreatie-fietser.

Kijk op het bovenstaande Beste Fietsnavigatie Kopen voor de actuele laagste prijs, meer informatie, een Fietsnavigatie Keuzehulp en de Fietsnavigatie Top 10.


Zie ook: Meer testen navigatiesystemen


Samenvatting:
Hier kijken we naar de beste navigatie voor op de fiets. De Mio Cyclo 210 is getest als beste fietsnavigatie. Hierboven aanbiedingen en informatie over deze beste fiets navigatie uit de test en andere goede fietsnavigatie.


Een reactie posten

0 Reacties