Schrijf je hier in, en ontvang alle testresultaten gratis per e-mail.

Beste router voor WiFi in het hele huis (multiroom WiFi router)

Redactie     17:28     No comments


Bij de router test van Computer Bild is de Netgear Orbi RBK als beste router getest. Deze set van een router met een satelliet (WiFi versterker)  is ook bekroond door Hardware.info (Excellent Choise), Coolblue (Coolblue's Keuze), Computer Totaal ('beste Wifi-dekking ooit), PCMag en Hot Hardware (beide Editor's Choise). Het bereik van deze multiroom WiFi-router is dan ook indrukwekkend. Je kunt er 4K video's door het hele huis mee streamen.


Kijk hier voor informatie en de actuele prijs. Of kijk op Beste Router Kopen voor andere goede routers. Maar als de Netgear Orbi binnen je budget valt verdiep je dan vooral eens in deze beste router uit vele tests.

Beste router: Netgear Orbi RBK

Met de Netgear Orbi RBK creëer je een draadloos WiFi-netwerk van zolder tot kelder, met overal een prima verbinding. Dankzij de simultaneous tri band kun je met één router 3 verschillende draadloze netwerken opzetten die naast elkaar draaien. Beamforming  en MU-MIMO, zorgen daarbij voor een extra groot en stabiel WiFi signaal.Een set van twee Wifi toegangspunten

Eigenlijk bestaat deze router dan ook uit twee onderdelen, een router en één of meer satelliet. De router plaats je bij het modem wat verbinding met internet maakt, en voor de satelliet zoek je een centrale plaats in huis. Via een speciale band maken beide draadloos verbinding en krijg je een extra groot draadloos netwerk met twee toegangspunten. Je computers, telefoons en tablets maken vervolgens contact met de snelste van de twee apparaten, ook als je door het huis loopt. Er wordt gewisseld naar een sterker signaal als dat nodig is, zonder signaalverlies.


Als snelheid kan 866 Mbit/s gehaald worden door netwerkapparatuur die de 5 Ghz band ondersteunen, is dat niet geval dan wordt de 2,4 Ghz band gebruikt met een maximale snelheid van 450 Mbit/s. Ook qua beveiliging is er veel keuze, want WPA2-PSK, WPA2, WPA-PSK, WPA en WEP worden allemaal ondersteund.

Verder kent de Netgear Orbi RBK nog handige extra's, zoals de ouderlijke controle waarmee je via de router de toegang van schadelijke sites op alle aangesloten apparatuur kunt blokkeren


De Netgear Orbi RBK routers en satellieten zijn te koop in meerdere versies en samenstellingen. Bijvoorbeeld met één of twee satellieten. Meest gangbaar is een set van een router met twee satellieten. Je hebt dan drie hotspots voor drie verdiepingen.

De oplossing voor betere WiFi in huis

Veel mensen hebben veel problemen met WiFi toegang in huis. In de buurt van het modem (meestal de huiskamer) lukt het nog wel, maar op zolder en in de tuin valt de verbinding vaak weg. Deze beste router (met multiroom wifi) is echter in staat een ver bereik te halen met een hoge snelheid. Niet voor niets wint de Netgear Orbi RBK vele testen en zijn de ervaringen van gebruikers zeer positief.

Zie ook: Meer testen van netwerkapparatuur
Foto's: Netgear


Onderwerpen:
De Netgear Orbi RBK is vele malen als beste multiroom wifi router, getest. Deze set van een wifi router met één of meer satellieten (access pints) zorgt voor overal goede wifi in huis.

, , ,


0 reacties :

Plaats hier uw reactie. Reclame wordt niet getoond.

Recent

Recent Posts Widget
Mogelijk gemaakt door Blogger.

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

Company

Content=King

Auteur

Bas van Rijswijk

FAQ's

Blogroll

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

Subscribe to Newsletter

Dit adres wordt alleen gebruikt om artikelen toe te mailen.