Header Ads Widget

Amazon Prime gratis

Beste multiroom WiFi router voor goede WiFi in het hele huis

De beste multiroom WiFi (de snelste WiFi in het hele huis) krijg je met een goede MiFi router, een multiroom router. Hier de beste multiroom WiFi router uit de test.

Beste multiroom WiFi test

Bij de router test van Computer Bild is de Netgear Orbi RBK als beste router getest. Deze set van een router met een satelliet (WiFi versterker)  is ook bekroond door Hardware.info (Excellent Choise), Coolblue (Coolblue's Keuze), Computer Totaal ('beste Wifi-dekking ooit), PCMag en Hot Hardware (beide Editor's Choise). 

Het bereik van deze multiroom WiFi-router (MiFi router) is dan ook indrukwekkend. Je kunt er 4K video's door het hele huis mee streamen.

Hieronder kijken we naar deze beste multiroom Wifi router uit menig test. Ook hebben we mer best geteste multiroom routers (uit andere testen) en een overzicht met alle goede multiroom WiFi routers met al hun specificaties, mogelijkheden en lage prijs.


Beste multiroom WiFi router: Netgear Orbi RBK

Met de Netgear Orbi RBK creëer je een draadloos WiFi-netwerk van zolder tot kelder, met overal een prima verbinding. Dankzij de simultaneous tri band kun je met één router 3 verschillende draadloze netwerken opzetten die naast elkaar draaien. 

Beamforming  en MU-MIMO, zorgen bij deze beste MiFi router voor een extra groot en stabiel WiFi signaal.Sets met meerdere Wifi toegangspunten

Een multiroom WiFi router is een set die bestaat uit een router en één of meer satellieten (access points, toegangspunten).

De router plaats je bij het modem wat verbinding met internet maakt, en voor de satelliet zoek je een centrale plaats in huis. Via een speciale band maken beide draadloos verbinding en krijg je een extra groot draadloos netwerk met twee toegangspunten. 

Je computers, telefoons en tablets maken vervolgens contact met de snelste van de twee apparaten, ook als je door het huis loopt. Er wordt gewisseld naar een sterker signaal als dat nodig is, zonder signaalverlies.

Bij deze MiFi router set hebben we het over een router en één satelliet. Maar vaak koop je een multiroom WiFi router systeem met twee of drie van die satellieten. Zo krijg je de beschikking over twee of drie extra toegangspunten tot je draadloze WiFi netwerk. 

Verdeel deze MiFi access points op de beste manier over je huis (bijvoorbeeld 1 per verdieping) en je hebt een heel goed multiroom WiFi netwerk en door het hele huis een goede WiFi dekking.

Multiroom WiFi router met satelliet

Multiroom WiFi router met één satelliet


Als snelheid kan 866 Mbit/s gehaald worden door netwerkapparatuur die de 5 Ghz band ondersteunen, is dat niet geval dan wordt de 2,4 Ghz band gebruikt met een maximale snelheid van 450 Mbit/s. 

Ook qua beveiliging is er veel keuze, want WPA2-PSK, WPA2, WPA-PSK, WPA en WEP worden allemaal ondersteund.

Verder kent de Netgear Orbi RBK nog handige extra's, zoals de ouderlijke controle waarmee je via de router de toegang van schadelijke sites op alle aangesloten apparatuur kunt blokkeren


Orbi RBK multiroom WiFi router set

Orbi RBK multiroom WiFi router set


De Netgear Orbi RBK routers en satellieten zijn te koop in meerdere versies en samenstellingen. Bijvoorbeeld met één of twee satellieten. Meest gangbaar is een set van een MiFi router met twee satellieten. Je hebt dan drie WiFi hotspots (access points) voor drie verdiepingen.

De oplossing voor betere WiFi in huis

Veel mensen hebben veel problemen met WiFi toegang in huis. In de buurt van het modem (meestal de huiskamer) lukt het nog wel, maar op zolder en in de tuin valt de verbinding vaak weg. Deze beste mesh router (met multiroom wifi) is echter in staat een ver bereik te halen met een hoge snelheid. Niet voor niets wint de Netgear Orbi RBK vele testen en zijn de ervaringen van gebruikers zeer positief.

Kijk bovenaan voor aanbiedingen van deze beste multiroom router voor goede WiFi in het hele huis.

Over Netgear

Dat de beste multiroom WiFi router door Netgear gemaakt wordt is geen verrassing. Netgear is een toonaangevende fabrikant van netwerk producten, zowel voor particuliere gebruikers als voor bedrijven. Routers, hubs, netwerk repeaters, switches, NAS systemen, Netgeat maakt het allemaal, en altijd betreft het hoogwaardige netwerk producten van hoge kwaliteit. 

Hun Orbi RBK WiFi multiroom router systeem wordt veel gebruikt door consumenten thuis, maar ook voor kantoren en andere bedrijven is deze beste multiroom wifi router erg geschikt. Bijvoorbeeld om een kantoorgebouw, maar ook een winkel of horeca van een goede, betrouwbare en snelle WiFi toegang te voorzien.

Andere multiroom WiFi routers

Maar natuurlijk zijn er meer fabrikanten die multiroom WiFi router systemen (mesh systemen) leveren. Ook TP-Link, Asus, Linksys, D-Link, Zyxel, Ubiquiti en andere goede fabrikanten van netwerk apparatuur maken van dit soort mesh WiFi router systemen voor multiroom WiFi.

In het overzicht met aanbiedingen van alle multiroom WiFi routers, bovenaan, vind je ze allemaal!


Zie ook: 

Foto's: Netgear


Onderwerpen:
De Netgear Orbi RBK is vele malen als beste multiroom wifi router (beste MiFi router) getest. Deze set van een wifi router met één of meer satellieten (access points, access points) zorgt voor overal goede wifi in huis. Bovenaan vind je aanbiedingen van deze beste multiroom wifi router / mesh router, andere best geteste multiroom routers en andere goede multiroom wifi routers.

Een reactie posten

0 Reacties