Schrijf je hier in, en ontvang alle testresultaten gratis per e-mail.

Cortina e-bike beste koop

 


De Cortina E-U1 N7 is tot beste koop bij de e-bikes uitgeroepen. Wat maakt deze elektrische fiets van Cortina tot de beste e-bike voor je geld. Hier kun je dat lezen.

Dat de Cortina E-U1 N7 qua prijs voor de titel van beste koop in aanmerking komt is niet verwonderlijk. Met een forse online korting komt de prijs zelfs ruim onder de 1200 euro uit. Kijk hier voor de aanbiedingen. Dat is een bijzonder lage prijs voor een e-bike in deze uitvoering en van deze goede kwaliteit.


Hoge score

Maar dat zo'n voordelige fiets zo'n hoge score haalt (alleen de Giant Prime E+ 1 scoort hoger) en daarmee elektrische fietsen achter zich laat die soms twee keer zo duur zijn is wel een grote prestatie. Ook de Giant Prime is ruim twee keer zo duur als deze beste koop.

Het feit dat de Cortina E-U1 N7 zoveel goedkoper is, is hoogstens te verklaren door het wat meer bescheiden uitrustingsniveau. Er is bezuinigd op (overbodige) luxe. Zo kent deze e-bike geen snelheidsmeter en beschikt de fiets niet over vering. Daardoor rijdt hij wat stugger waardoor hij wat minder geschikt is voor lange fietstochten. Ook is er gebruik gemaakt van wat minder luxe onderdelen.


Goede degelijke e-bike

Maar wat nodig is zit er allemaal op en functioneert goed. Zo is de Bafang fietsmotor krachtig en stil, heeft deze fiets 5 ondersteuningsstanden, 7 versnellingen, een gesloten kettingkast, goede verlichting. walk-assist en een accu met een goede actieradius. Het is gewoon een heel goede e-bike met een bijzonder aantrekkelijk prijskaartje.

Steeds meer studenten en forenzen gaan tegenwoordig met een e-bike naar school of werk en daar is dit een uitstekende elektrische voor. Deze groep gebruikers wil niet meer dan 2.000 euro uitgeven voor een luxe fiets, Met een prijs van nog geen 1.200 euro (zie boven) is dit echter een e-bike die zeer goed in hun budget past. Maar ook als moeder beleef je veel plezier aan deze e-bike. Ook met twee kleine kinderen, want zowel voorop als achterop de fiets past een kinderzitje.Kijk bij de bovenaan genoemde aanbiedingen voor de laagste actuele prijzen van de Cortina E-U1 N7 en andere Cortina e-bikes.

Zie ook: Alle testen van e-bikes
Getest door: Consumentenbond
Foto's: Cortina

,


Company

Content=King

Auteur

Bas van Rijswijk

Zoeken

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

© 2016-2023 Content=King. Blogger Templates Designed by Bloggertheme9. Powered by Blogger.
Testen uitgevoerd door o.a. Coolblue, De Consumentenbond, ANWB en Test Aankoop. TestResults.nl heeft geen binding met deze organisaties.