Header Ads Widget

Bol AlgemeenBol Algemeen

Cortina E-U1 N7 e-bike beste koop

Cortina biedt mooie voordelige e-bikes aan, zoals de Cortina E-U1 N7 die enkele jaren terug bij de Nederlandse e-bike test als beste koop bij de elektrische fietsen is getest.

Cortina E-U1 N7 elektrische fiets

De Cortina E-U1 N7 is tot beste koop bij de e-bikes uitgeroepen. Wat maakt deze Cortina elektrische fiets tot de beste e-bike voor je geld. Hier kun je dat lezen.

Prijs en aanbiedingen Cortina E-U1 N7

Dat de Cortina E-U1 N7 is vooral via internet winkels goedkoop te koop.  Kijk hier voor de aanbiedingen. Je koopt deze Cortina elektrische fiets tegen een bijzonder lage prijs voor een e-bike in deze uitvoering en van deze goede kwaliteit.Hoge score

Het is opmerkelijk dat zo'n voordelige fiets zo'n hoge score haalt (alleen de Giant Prime E+ 1 haalde een hogere score in de test). De Cortina elektrische fiets liet in de test namelijk elektrische fietsen achter zich laat die soms twee keer zo duur zijn. Dat is een bijzondere prestatie. Ook de Giant Prime (de enige e-bike die in de test hoger scoorde) is ruim twee keer zo duur als deze beste koop uit de test.

Tip: Bij de aanbiedingen elektrische fietsen vind je de e-bike aanbiedingen van de beste en goedkoopste online fietsenwinkels.


Het feit dat de Cortina E-U1 N7 zoveel goedkoper is, is hoogstens te verklaren door het wat meer bescheiden uitrustingsniveau. Er is bezuinigd op (overbodige) luxe. Zo kent deze e-bike geen snelheidsmeter en beschikt de fiets niet over vering. Daardoor rijdt hij wat stugger waardoor hij wat minder geschikt is voor lange fietstochten. Ook is er gebruik gemaakt van wat minder luxe onderdelen.


Cortina E-U1 N7 e-bike dames

Goede degelijke e-bike

Maar wat nodig is zit er allemaal op en functioneert goed. Zo is de Bafang fietsmotor krachtig en stil, heeft deze fiets 5 ondersteuningsstanden, 7 versnellingen, een gesloten kettingkast, goede verlichting. walk-assist en een accu met een goede actieradius. Het is gewoon een heel goede e-bike met een bijzonder aantrekkelijk prijskaartje.

Steeds meer studenten en forenzen gaan tegenwoordig met een e-bike naar school of werk en daar is dit een uitstekende elektrische voor. Deze groep gebruikers wil niet meer dan 2.000 euro uitgeven voor een luxe fiets, Met een prijs van nog geen 1.200 euro (zie boven) is dit echter een e-bike die zeer goed in hun budget past. Maar ook als moeder beleef je veel plezier aan deze e-bike. Ook met twee kleine kinderen, want zowel voorop als achterop de fiets past een kinderzitje.

Cortina E-U1 N7 e-bike herenfietsCortina E-U1 N7 en andere e-bikes

Naast de Cortina E-U1 N7 is er ook een Cortina E-U1 N3. Het verschil is klein. De N3 beschikt over 3 versnellingen (Shimano Nexus) de N7 over 7 versnellingen. Ook is er een Cortina U1 (zonder E-). Dat is de niet elektrische versie. 

Een andere Cortina elektrische fiets uit deze serie is de Cortina E-U4. Dit is een luxere (en daarmee duurdere) versie van deze Cortina e-bike die is voorzien van een middenmotor in plaats van een voorwielmotor. Dat rijdt plezieriger, en heeft een betere gewichtsverdeling, maar het maakt deze Cortina fiets wel meteen duurder.

Kijk bij de bovenaan genoemde aanbiedingen voor de laagste actuele prijzen van de Cortina E-U1 N7 en andere Cortina e-bikes.

Getest in 2018
Zie ook: Recente testen van e-bikes
Foto's: Cortina


Onderwerp:
De Cortina E-U1 N7 is een goede en relatief goedkope elektrische fiets die enkele jaren terug in de e-bike test als beste elektrische fiets is getest. Van deze fiets zijn diverse varianten te koop zoals de Cortina E-U1 N3 en de Cortina E-U4 met middenmotor.


Een reactie posten

0 Reacties