Header Ads Widget

Bol 10-daagse 2024Bol 10-daagse 2024

Tempur zadeldekje, niet de nadelen van een gel fietszadel

Het Tempur zadeldekje is het beste zadeldek en een goed alternatief voor het beste fietszadel. Hier informatie en aanbiedingen.Met een zadeldekje kun je het comfort van je fietszadel flink vergroten. Toch zijn de meeste zadeldekjes niet optimaal. Wij kijken hier naar het Tempur zadeldek . Een fiets zadelhoes dat niet gevuld is met gel, maar met hetzelfde materiaal als de vaak als best geteste matrassen en kussens van Tempur.

Drukverlagend en in vorm aanpassend
Het materiaal waarmee het Temur zadeldek is gevuld is ooit door de NASA ontwikkeld. Het materiaal in het Tempur zadel is drukverlagend en past zich uitstekend aan de vorm van je lichaam aan. Dat is ideaal voor een matras, maar ook voor een zadeldek.

Niet de verkeerde belasting die een gel zadeldek geeft
De meeste andere zadeldekjes zijn gevuld met gel. Dat gel in een zadeldekje zorgt er voor dat het zadeldek heerlijk zacht aanvoelt, maar in de praktijk zijn de zadeldekjes daarom vaak te zacht. Je zitbotje zakt dan in het zadeldek weg waardoor andere delen van je kruis en zitvlak juist extra belast worden. 

Het Tempur zadeldek voelt wat harder en steviger aan, maar voor het voorkomen van zadelpijn en andere pijntjes tijdens het fietsen is een stevig zadeldekje juist beter. Zacht is niet per definitie beter.

Het schuim houdt geen warmte vast
Ook houdt het schuim van het Tempur zadeldek geen warmte vast. Dit in tegenstelling tot een zadeldek met gel. Bij een gel fietszadel of een zadel met een gel zadeldek wil je na verloop van tijd wel eens warme billen krijgen, en dat geeft ook weer heel veel irritatie en problemen met het zitvlak.


Versies voor ieder soort fiets
Het Tempur zadeldek is in drie maten te koop. Medium is de universele maat, geschikt voor nagenoeg alle fietszadels. Verder is er een klein formaat voor mountainbikes en een groot formaat zadeldek voor hometrainers.

Kijk bij de aanbiedingen van Tempur zadeldekjes voor deze zadeldekken voor de fiets tegen een lage prijs.

Zie ook:

Onderwerpen:
Wat is het beste zadeldek / zadeldekje? Het Tempur zadeldekje is het beste zadeldek uit de zadeldek test. Een Tempur zadeldek is gevuld met hetzelfde materiaal als een Tempur matras en daarmee is dit fietszadeldek beter en meer comfortabel dan een gel zadel of gel zadeldek. Kijk hier boven voor aanbiedingen en meer informatie over dit beste zadeldek uit de test voor de fiets van Tempur.


Een reactie posten

0 Reacties