Schrijf je hier in, en ontvang alle testresultaten gratis per e-mail.

Tempur zadeldekje, niet de nadelen van een gel fietszadeldek

Redactie     11:38     No comments


Met een zadeldekje kun je het comfort van je fietszadel flinkt vergroten. Toch zijn de meeste zadeldekjes niet optimaal. Wij kijken hier naar het Tempur zadeldek dat niet gevuld is met gel, maar met hetzelfde materiaal als de vaak als best geteste matrassen en kussens van Tempur.


Dit materiaal is ooit door de NASA ontwikkeld, en is drukverlagend en past zich uitstekend aan de vorm van je lichaam aan. Dat is ideaal voor een matras, maar ook voor een zadeldekje.De meeste andere zadeldekjes zijn gevuld met gel. Dat voelt heerlijk zacht aan, maar in de praktijk zijn ze vaak te zacht. Je zitbotje zakt dan in het zadeldek weg waardoor andere delen van je kruis en zitvlak juist extra belast worden. Het Tempur zadeldekje voelt wat harder en steviger aan, maar voor het voorkomen van zadelpijn en andere pijntjes tijdens het fietsen is dat juist beter. Zacht is niet per definitie beter.

Ook houdt het schuim van het Tempur zadeldekje geen warmte vast. Dit in tegenstelling tot gel. Bij een gel fietszadel of een zadel met een gel zadeldekje wil je na verloop van tijd wel eens warme billen krijgen.


Het Tempur zadeldekje is in drie maten te koop. Medium is de universele maat, geschikt voor nagenoeg alle fietszadels. Verder is er een klein formaat voor mountainbikes en een groot formaat zadeldek voor hometrainers.

Kijk bij de aanbiedingen van Tempur zadeldekjes voor deze zadeldekken voor de fiets tegen een lage prijs.


Onderwerpen:
Beste zadeldekje, Tempur zadeldek, gel fietszadeldek, zadelpijn fietsen, beste fietszadel dekje, beste zadeldekjes test.

, ,


0 reacties :

Plaats hier uw reactie. Reclame wordt niet getoond.

Recent

Recent Posts Widget
Mogelijk gemaakt door Blogger.

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

Company

Content=King

Auteur

Bas van Rijswijk

FAQ's

Blogroll

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

Subscribe to Newsletter

Dit adres wordt alleen gebruikt om artikelen toe te mailen.