Schrijf je hier in, en ontvang alle testresultaten gratis per e-mail.

Beste inductie kookplaten (vrijstaand)

Redactie     19:48     No comments


Inductie is het meest populaire elektrische kooksysteem van dit moment. En nu de overheid ons van het gas af wil hebben zal inductie alleen maar populairder worden. Een goede reden om eens te kijken naar de beste inductie kookplaten. We beperken ons daarbij tot de beste vrijstaande inductie kookplaten (dus geen inbouw).


Deze kookplaten kun je op een aanrecht, kast, plank, tafelmodel koelkast of ander oppervlak plaatsen. Wij kijken daarbij naar drie aanbevolen inductie kookplaten, met respectievelijk 4, 2 en 1 zone (kookpit). Kijk voor de prijzen van deze en andere goede kookplaten bij het overzicht van goede vrijstaande inductie kookplaten.

Zie  ook:

Maar wat is de beste vrijstaande inductie kookplaat? De drie beste vrijstaande inductie kookplaten vind je hier onder. Het gaat daarbij om de beste vrijstaande kookplaten inductie met 1, 2 en 4 zones.

Beste inductie kookplaat 4 zones: Etna KIV154RVS

We kijken eerst naar de grootste van de drie, de vierpits Etna KIV154RVS. Dit is een heel mooie kookplaat om te zien. De elektrische kookplaat is namelijk geheel verzonken in de omlijsting wat voor een mooie strakke uitstraling zorgt. Zowel de foto hieronder als de foto bovenaan dit artikel tonen deze beste vrijstaande inductiekookplaat met 4 zones. Kijk bij de aanbiedingen van Etna kookplaten voor deze beste inductie kookplaat (vrijstaand) tegen de laagste prijs.


Ondanks zijn vier kookzones is deze inductie kookplaat met zijn breedte van 54 centimeter lekker compact. Ideaal voor een kleinere keuken. De kookplaat past ook makkelijk op een tafelmodelkoelkast met een breedte van 55 cm.

Zoals gebruikelijk bij een vierpits kookplaat beschikt deze inductiekookplaat over twee grote zones en twee kleine zones. Elk van deze vier zones kent tien temperatuurstanden, een timer en een boost-functie. Op het display staat een waarschuwing als de gebruikte kookzone nog heet is.

Wat heel plezierig is, is dat deze kookplaat aangesloten kan worden op een normaal stopcontact van 230 volt.

Beste inductie kookplaat 2 zones: Sencor SCP4202

Een stapje kleiner is de 2 pits Sencor SCP4202. Een kleine kookplaat als deze is heel geschikt voor bijvoorbeeld een studentenkamer, een éénpersoons huishouden of om mee te nemen naar de camping. Alleen kun je natuurlijk maar twee gerechten tegelijk klaarmaken op deze inductiekookplaat. Het is ook een betaalbare inductie kookplaat. Kijk maar bij de aanbiedingen van Sencor kookplaten.Ook de kookzones van deze kleine inductie kookplaat kennen elk 10 standen. De temperaturen beginnen bij 60 graden en eindigen bij 240 graden. Een boostfunctie, om bijvoorbeeld snel water aan de kook te brengen, ontbreekt echter bij deze beste inductie kookplaat met 2 zones.

Wanneer er geen pan op een kookzone staat wordt deze automatisch uitgeschakeld. Wel zo veilig! En ook de restwarmte indicator zorgt voor veiligheid van de gebruiker. De glazen plaat is makkelijk schoon te houden en de bediening gaat makkelijk met grote draaiknoppen en twee duidelijk af te lezen displays. Dit maakt deze inductie kookplaat ook zeer geschikt voor ouderen.

Beste inductie kookplaat 1 zone: Severin KP 1071

Klein en goedkoop, dat is de Severin KP 1071, een inductieplaat die niet meer dan 60 euro kost (Kijk bij de aanbiedingen van Severin kookplaten voor de lage prijs). Je hebt dan maar de beschikking over één kookzone. Dit is een kookplaat voor eenpansgerechten.Qua mogelijkheden komt deze beste inductie kookplaat met één zone overeen met die van de bovengenoemde Sencor. Ook deze kleine losse inductiekookplaat beschikt over 10 temperatuurstanden, een glazen kookoppervlak, panherkennning en een normale stekker, maar mist een boostfunctie.

Zit de voor jou beste inductiekookplaat hier niet bij? Kijk dan in het bovenaan genoemde overzicht met goede vrijstaande inductiekookplaten voor goede alternatieven. Je vind daar ook alle prijzen, specificaties en reviews.

Zie ook: Alle testen van kookplaten


Samenvatting:
Hierboven vind je de vier beste vrijstaande inductie kookplaten. Deze elektrische kookplaten kun je makkelijk meenemen en overal gebruiken waar je stroom hebt, bijvoorbeeld op vakantie. Het zijn ook prima inductie kookplaten om in een keuken te gebruiken als je kiest voor een vrijstaande inductie kookplaat met 4 pitten. Hier vind je de beste inductie kookplaten vrijstaand en helemaal bovenaan meer van deze goede vrijstaande inductie kookplaten.

,


0 reacties :

Plaats hier uw reactie. Reclame wordt niet getoond.

Recent

Recent Posts Widget
Mogelijk gemaakt door Blogger.

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

Company

Content=King

Auteur

Bas van Rijswijk

FAQ's

Blogroll

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

Subscribe to Newsletter

Dit adres wordt alleen gebruikt om artikelen toe te mailen.