Schrijf je hier in, en ontvang alle testresultaten gratis per e-mail.

Beste inductie kookplaat (vrijstaand, losse kookplaat inductie)

 

De beste inductie kookplaten uit de beste inductie kookplaat test. Het betreft de beste vrijstaande kookplaat die je los op een aanrecht of kast kunt zetten. De beste losse inductie kookplaat met 1, 2 of 4 kookzones.


Inductie is het meest populaire elektrische kooksysteem van dit moment. En nu de overheid ons van het gas af wil hebben en de gasprijs steeds hoger stijgt zal inductie koken alleen maar populairder worden. Een goede reden om eens te kijken naar de beste inductie kookplaat. 

Wij kijken hier naar de beste vrijstaande inductie kookplaten / losse inductiekookplaten (dus geen inbouw).


Deze vrijstaande kookplaten kun je op een aanrecht, kast, plank, tafelmodel koelkast of ander oppervlak plaatsen. 

Wij kijken hier onder naar drie aanbevolen inductie kookplaten, met respectievelijk 4, 2 en 1 zone (kookpit). 

Kijk voor de prijzen van deze en andere goede kookplaten bij het overzicht van goede vrijstaande inductie kookplaten. Daar vind je circa 200 losse inductie kookplaten met alle prijzen en specificaties.

Zie  ook:

Maar wat is de beste vrijstaande inductie kookplaat? De drie beste vrijstaande inductie kookplaten vind je hier onder. Het gaat daarbij om de beste vrijstaande kookplaten inductie met 1, 2 en 4 zones.

Beste inductie kookplaat 4 zones: Etna KIV164RVS

We kijken eerst naar de grootste van de drie, de vierpits Etna KIV164RVS. Dit is een heel mooie kookplaat om te zien. 


De zwarte elektrische kookplaat is namelijk geheel verzonken in de lichte RVS omlijsting wat voor een mooie strakke uitstraling zorgt. Zowel de foto hieronder als de foto bovenaan dit artikel tonen deze beste vrijstaande inductiekookplaat met 4 zones. Kijk bij de aanbiedingen van Etna kookplaten voor deze beste inductie kookplaat (vrijstaand) tegen de laagste prijs.

Beste inductie kookplaat Etna

Beste inductie kookplaat test Etna

Ondanks zijn vier kookzones is deze inductie kookplaat met zijn breedte van 59 centimeter lekker compact. Ideaal voor een kleinere keuken. De kookplaat past ook makkelijk op een tafelmodel koelkast.

De beste vrijstaande inductie kookplaat beschikt over vier kookzones met virtual pan support design. Deze handige functie geeft aan waar je de pan moet plaatsen voor een optimale verhitting. Ook panherkenning, restwarmte indicatie, kookduur begrenzing, een kinderslot en een timer zijn allemaal aanwezig op deze beste inductie kookplaat. 

Elk van deze vier zones kent negen temperatuurstanden, een timer en een boost-functie. Op het display staat een waarschuwing als de gebruikte kookzone nog heet is.

Wat heel plezierig is, is dat deze kookplaat aangesloten kan worden op een normaal geaard stopcontact van 230 volt.

Kijk voor de actuele laagste prijs voor deze beste inductie kookplaat vrijstaand uit de test bij de hier boven genoemde aanbiedingen van Etna kookplaten. 

Beste inductie kookplaat 2 zones: Sencor SCP4202

Een stapje kleiner is de 2 pits Sencor SCP4202. Een kleine losse inductie kookplaat voor twee pannen. Deze vrijstaande inductie kookplaat is heel geschikt voor bijvoorbeeld een studentenkamer, een éénpersoons huishouden of om mee te nemen naar de camping. 

Alleen kun je natuurlijk maar twee gerechten tegelijk klaarmaken op deze inductiekookplaat. Maar het is dan ook een betaalbare inductie kookplaat. 

Kijk maar bij de aanbiedingen van Sencor kookplaten voor deze beste kleine inductie kookplaat vrijstaand. Je vindt daar ook een versie met maar 1 kookzone. 


Beste inductie kookplaat los 1 kookzone Sencor

Beste inductie kookplaat los 1 kookzone Sencor


De kookzones van deze kleine inductie kookplaat kennen elk 10 standen. De temperaturen beginnen bij 60 graden en eindigen bij 240 graden. Een boostfunctie, om bijvoorbeeld snel water aan de kook te brengen, ontbreekt echter bij deze beste inductie kookplaat met 2 zones.

Wanneer er geen pan op een kookzone staat wordt deze automatisch uitgeschakeld. Wel zo veilig! En ook de restwarmte indicator zorgt voor veiligheid van de gebruiker. De glazen plaat is makkelijk schoon te houden en de bediening gaat makkelijk met grote draaiknoppen en twee duidelijk af te lezen displays. Dit maakt deze inductie kookplaat ook zeer geschikt voor ouderen.

Kijk voor de lage prijs voor deze kleine losse inductiekookplaat bij de bovenstaande aanbiedingen van Sencor inductie kookplaten.

Beste inductie kookplaat 1 zone: Severin KP 1071

Klein en goedkoop, dat is de Severin KP 1071, een inductieplaat die niet meer dan 60 euro kost (Kijk bij de aanbiedingen van Severin kookplaten voor de lage prijs). Je hebt dan maar de beschikking over één kookzone. Dit is een kookplaat voor eenpansgerechten.
Qua mogelijkheden komt deze beste inductie kookplaat met één zone overeen met die van de bovengenoemde Sencor. Ook deze kleine losse inductiekookplaat beschikt over 10 temperatuurstanden, een glazen kookoppervlak, panherkennning en een normale stekker, maar mist een boostfunctie.

Zit de voor jou beste inductiekookplaat hier niet bij? Kijk dan in het bovenaan genoemde overzicht met goede vrijstaande inductiekookplaten voor goede alternatieven. Je vind daar ook alle prijzen, specificaties en reviews.

Zie ook: Alle testen van kookplaten


Samenvatting:
Hierboven vind je de die beste vrijstaande inductie kookplaten. Het betreft de beste losse inductie kookplaat met 4 kookzones, de beste kookplaat inductie vrijstaand met 2 kookzones en de beste vrijstaande inductie kookplaat met 1 zone. Inductie kookplaten met 3 zones zijn zeldzaam en hier is geen beste inductie kookplaat vrijstaand voor getest.

Deze best geteste elektrische kookplaten kun je makkelijk meenemen en overal gebruiken waar je stroom hebt, bijvoorbeeld op vakantie. Deze beste elektrische kookplaten uit de test zijn ook prima inductie kookplaten om in een keuken te gebruiken als je kiest voor een vrijstaande inductie kookplaat met 4 pitten. Hier vind je de beste inductie kookplaten vrijstaand en helemaal bovenaan meer van deze goede vrijstaande inductie kookplaten.

,


Company

Content=King

Auteur

Bas van Rijswijk

Zoeken

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

© 2016-2022 Content=King. Blogger Templates Designed by Bloggertheme9. Powered by Blogger.
Testen uitgevoerd door o.a. Coolblue, De Consumentenbond, ANWB en Test Aankoop. TestResults.nl heeft geen binding met deze organisaties.