Schrijf je hier in, en ontvang alle testresultaten gratis per e-mail.

Beste kookplaat test

Een belangrijk (nee, het belangrijkste!) apparaat in je keuken is de kookplaat. Dat is immers hetgeen waar je alle gerechten op bereid. Een goede reden om te kijken naar de beste kookplaten uit de test.

De beste kookplaten en niet de beste kookplaat, want er is een grote diversiteit in kookplaten, Hieronder vind je informatie over de verschillende soorten kookplaten en de beste kookplaten uit diverse tests.

Beste kookplaten uit de test

We hebben de volgende testen van kookplaten voor je verzameld. Binnenkort kun je hier nog mee kookplaat testen vinden.Zie ook:


Overzicht alle kookplaten

Wil je weten wat er allemaal aan kookplaten te koop is? In het overzicht met alle kookplaten vind je ze allemaal. Meer dan 1.600 in totaal!

Gelukkig kun je binnen dit overzicht goed en makkelijk selecteren. Vink al je wensen en eisen aan en alleen de kookplaten die voor jou de beste kookplaat zijn blijven over. Inclusief de actuele laagste winkelprijzen.

Informatie en tips kookplaat kopen

Een kookplaat kiezen, het is zo makkelijk nog niet. Er zijn vele soorten kookplaten, dat blijkt wel uit het bovenstaande overzicht. Maar de keuze kun je een stuk makkelijker maken met de boven genoemde selectiemogelijkheden. Laten we eens naar enkele van de mogelijkheden kijken.

Is een gas kookplaat kopen nog verstandig?

Je hebt gaskookplaten, maar de verwachting is dat de overheid gas in de nabije toekomst flink duurder gaat maken. Sta je nu dus voor de keuze van een nieuw fornuis of kookplaat? Ga dan niet voor gas. Op termijn is elektrisch koken waarschijnlijk een betere keuze.

Inductie of keramisch koken?

Dan blijven inductie en keramisch koken nog over. Een keramische kookplaat maakt gebruik van elektrische verwarmingselementen onder een keramische glasplaat. Je herkent deze kookplaten aan de rode gloed als ze zijn opgewarmd. De kookplaat is kokend heet.

Bij inductie wordt niet de kookplaat maar de pan zelf verhit. Natuurlijk wordt de plaat zelf ook warm, maar die koelt snel af.

Bij keramisch koken duurt het 1 a 2 minuten voordat de pan warm wordt. Eerst moet de pit namelijk verhit worden. Bij inductie wordt de pit vrijwel meteen warm. Dit komt omdat inductie met magnetisme werkt. De plaat heeft niet meer dan 20 seconden nodig om warm te worden.

Een inductieplaat is ook energiezuiniger. Maar de energiepieken zijn juist hoger.

Inductie wordt gezien als het koken van nu en het koken van de toekomst. De voordelen van inductie koken zijn groter dan dat van inductie.

Kijk bovenaan voor de beste kookplaten uit de testen, of maak zelf een selectie in het overzicht met alle in Nederland beschikbare kookplaten.

Zie ook: Meer beste keukenapparatuur uit de test

0 reacties :

Plaats hier uw reactie. Reclame wordt niet getoond.

Recent

Recent Posts Widget
Mogelijk gemaakt door Blogger.

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

Company

Content=King

Auteur

Bas van Rijswijk

FAQ's

Blogroll

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

Subscribe to Newsletter

Dit adres wordt alleen gebruikt om artikelen toe te mailen.