Header Ads Widget

Amazon Prime gratis

Plieger keukenboiler beste boiler keuken

De Plieger close in boiler is als beste keukenboiler getest (boiler 10 liter en 15 liter). Hier een review en aanbiedingen van deze beste Plieger boiler voor de keuken.Met een keukenboiler heb je altijd meteen warm water in de keuken. Je hoeft niet te wachten tot het van elders in huis uit de combiketel wordt aangevoerd. Dat scheelt niet alleen tijd maar ook energie en dus geld. De Plieger keukenboiler met koperen ketel is getest als beste keukenboiler. Hier informatie over deze beste keukenboiler in de test.


Plieger boiler beste in keukenboiler test

Deze beste boiler voor in de keuken is ook verkrijgbaar met een stalen geëmailleerde ketel, maar de koperen ketel is meer duurzaam. Deze keukenboiler is verkrijgbaar in versies van 10 en 15 liter, en voor aansluiting op de warmwater-aansluiting (hotfill) en koudwater-aansluiting (standaard).  


Tip: Te hoge gasrekening? Met een elektrische keukenboiler kun je veel gas besparen. Deze warm water boiler zorgt er voor dat de CV niet hoeft te warmen als je een beetje warm water in de keuken nodig hebt. Bovendien is een goede keukenboiler erg zuinig met energie.Hotfill boiler of vullen met koud water?

Er zijn twee soorten keukenboilers. Een boiler die koud water binnen haalt en een boiler die warm water inneemt en warm houdt,

Standaard wordt een keukenboiler op de koudwaterleiding aangesloten. Je koopt deze boiler immers omdat je warm water in de keuken wilt hebben. De Plieger keukenboiler is echter niet alleen als standaard close-in boiler te koop maar ook als hotfill boiler.

Wat is een hotfill boiler?

De Plieger hotfill boiler sluit je op de warm water aansluiting aan. Door warm water in te nemen hoeft de boiler zelf minder te verwarmen wat veel energie bespaart. 

Maar let op, dit werkt alleen goed als er vrijwel meteen warm water beschikbaar is. Als het een tijdje duurt voor het inkomende water warm is geeft een hotfill boiler weinig nut. Het binnenkomende water is dan immers ook koud. En de meeste mensen kiezen voor een keukenboiler omdat het te lang duurt voor ze warm water hebben. Een gewone close-in boiler is dan een betere keuze.

Wanneer de Plieger hotfill boiler kiezen?

Toch is er een goede reden om voor de hotfill keukenboiler te kiezen en niet voor de gewone close-in boiler.

Het kan namelijk zijn dat de 2000 Watt stroomvraag van de normale close-in keukenboiler te hoog is omdat de stroomgroep met andere apparaten gedeeld wordt. 

De Plieger Hotfill boiler vraagt maar 400 Watt. Ook kan de Hotfill keukenboiler achter een kleinere zekering (bijv. 6 Ampère) worden geplaatst. Dit maakt de Plieger Hotfill keukenboiler ook geschikt als boiler voor op de camping. 

Maar natuurlijk duurt het bij de Hotfill veel langer voordat het water op temperatuur is als je deze met koud water vult. Is het wattage van de Plieger close-in boiler (2000 Watt) geen probleem? Dan is dit de beste keukenboiler. Is die 2000 Watt wel een probleem? Dan is de Plieger hoffill boiler de beste keukenboiler.10 liter boiler of 15 liter boiler?

Standaard is deze beste keukenboiler een 10 liter boiler. Maar van de koudwater-versie is ook in een 15 liter boiler verkrijgbaar met tegen een meerprijs van circa 15 euro. Je hebt dan 50% meer warm water tot je beschikking , maar natuurlijk zijn de afmetingen van deze Plieger keukenboiler ook groter waardoor deze meer ruimte in je keukenkastje inneemt.

De hoogte van de 15 liter boiler is 47,5 cm i.p.v. 42,5 cm, de breedte 27,5 cm i.p.v. 26,5 cm en de lengte 31,5 cm i.p.v. 29 cm. Dat moet natuurlijk wel passen.

De meest verkochte versie van de Plieger boiler voor de keuken is de 15 liter keukenboiler. Het prijsverschil met de 10 liter boiler is erg klein en deze keukenboiler zorgt er voor dat er altijd snel voldoende warm water in de keuken beschikbaar is.Goede voordelige keukenboiler

Ook heeft de standaard (koudwater) versie een zeer snelle opwarmtijd en houdt het water heel goed op de ingestelde temperatuur. Met energielabel A is deze Plieger boiler een zuinige keukenboiler en door de zachte isolatiebehuizing beschadigt hij keukenkastje niet, ook al ga je er mee schuiven.

Kortom de Plieger boiler is terecht de beste keukenboiler, en dat tegen een heel aangename prijs. Kijk bij de bovenaan voor de actuele winkelprijs.Te weinig ruimte voor een close-in boiler?

Geen ruimte in je keukenkastjes voor een close in boiler? Kijk dan eens naar een plint boiler of een doorstroom boiler (een kleine boiler zonder water reservoir). Deze vind je bij de onderstaande testen van keukenboilers.
Meer goede keukenboilers

Hieronder, bij de beste keukenboiler test, vind je naast andere soorten beste boilers uit de test ook aanbiedingen van keukenboilers. Van Pflieger, maar bijvoorbeeld ook van Itho Daalderop, Heatflow, Eldom en Stiebel Eltron.
Over Plieger

Plieger is een grote Nederlandse aanbieder van sanitair en verwarming aan zowel consumenten als installateurs. In hun grote aanbod bevinden zich ook vele boilers. Er zijn Plieger boilers voor keuken, badkamer en volledige huizen, kantoren en bedrijfspanden, waaronder naast de bovengenoemde keukenboilers ook andere elektrische boilers, zonneboilers en warmtepomp boilers.
Onderwerpen:
De meest verkochte en beste boiler voor in de keuken is de Plieger keukenboiler. Deze beste keukenboiler is er als beste hotfill boiler (een keukenboiler met warm water aansluiting) en als beste close in boiler voor het opwarmen van koud water.. De Plieger close-in boiler is er in versies als 10 liter boiler en 15 liter boiler. De beste keukenboiler uit de test beschikt over een koperen ketel. 


Een reactie posten

1 Reacties

  1. hoe weet ik of de boiler (10 l. koud water ) geheel gevuld is ?hoe kan ik dat kontroleren ?

    BeantwoordenVerwijderen

Plaats hier uw reactie, vraag, ervaring of review. Deze wordt na goedkeuring geplaatst tenzij het bericht ongepast is of als reclame bedoelt is.