Schrijf je hier in, en ontvang alle testresultaten gratis per e-mail.

Plieger beste keukenboiler

Redactie     15:41     No comments


Met een keukenboiler heb je altijd meteen warm water in de keuken. Je hoeft niet te wachten tot het van elders in huis uit de combiketel wordt aangevoerd. Dat scheelt niet alleen tijd maar ook energie en dus geld. De Pflieger met koperen ketel is getest als beste keukenboiler. Hier informatie over deze beste keukenboiler in de test.


Deze boiler voor in de keuken is ook verkrijgbaar met een stalen geëmailleerde ketel, maar de koperen ketel is meer duurzaam. Deze keukenboiler is verkrijgbaar in versies van 10 en 15 liter, en voor aansluiting op de warmwater-aansluiting (hotfill) en koudwater-aansluiting (standaard).  Kijk hier voor de actuele lage winkelprijzen.

Hotfill of vullen met koud water?

Standaard wordt een keukenboiler op de koudwaterleiding aangesloten. Je koopt deze boiler immers omdat je warm water in de keuken wilt hebben. De Plieger keukenboiler is echter ook in een hotfill versie te koop. Deze boiler sluit je op de warm water aansluiting aan. Door warm water in te nemen hoeft de boiler zelf minder te verwarmen, maar dan moet er wel vrij snel warm water beschikbaar zijn, en het gebrek daaraan is nou net de reden waarom mensen een keukenboiler aanschaffen.

Een reden om voor de hotfill keukenboiler te kiezen kan zijn dat de 2000 Watt stroomvraag van de normale keukenboiler te hoog is omdat de stroomgroep met andere apparaten gedeeld wordt. De Plieger Hotfill vraagt maar 400 Watt. Ook kan de Hotfill achter een kleinere zekering (bijv. 6 Ampère) worden geplaatst. Dit maakt de Plieger Hotfill keukenboiler geschikt als boiler voor op de camping. Maar natuurlijk duurt het bij de Hotfill veel langer voordat het water op temperatuur is als je deze met warm water vult.

10 of 15 liter reservoir?

Standaard is de 10 liter versie van deze keukenboiler. De koudwater-versie is ook in een 15 liter versie verkrijgbaar met tegen een meerprijs van circa 30 euro. Je hebt dan 50% meer warm water tot je beschikking , maar natuurlijk zijn de afmetingen van deze keukenboiler ook groter waardoor deze meer ruimte in je keukenkastje inneemt.

De hoogte van de 15 liter versie is 47,5 cm i.p.v. 42,5 cm, de breedte 27,5 cm i.p.v. 26,5 cm en de lengte 31,5 cm i.p.v. 29 cm. Dat moet natuurlijk wel passen.

Verreweg de meeste kopers kiezen voor de standaard (koudwater) versie met een inhoud van 10 liter. Dit is ook de goedkoopste van de drie.

Goede voordelige keukenboiler

Ook de standaard (koudwater) versie heeft een zeer snelle opwarmtijd en houdt het water heel goed op de ingestelde temperatuur. Met energielabel A is dit een zuinige keukenboiler en door de zachte isolatiebehuizing beschadigt hij keukenkastje niet, ook al ga je er mee schuiven.

Kortom de Plieger boiler is terecht de beste keukenboiler, en dat tegen een heel aangename prijs. Kijk bij de bovenaan voor de actuele winkelprijs.

Zie: Meer beste keukenboilers uit de test

Onderwerpen:
Plieger boiler keuken, close in boiler, keukenboiler test, hotfill, best getest.

,


0 reacties :

Plaats hier uw reactie. Reclame wordt niet getoond.

Recent

Recent Posts Widget
Mogelijk gemaakt door Blogger.

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

Company

Content=King

Auteur

Bas van Rijswijk

FAQ's

Blogroll

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

Subscribe to Newsletter

Dit adres wordt alleen gebruikt om artikelen toe te mailen.