Schrijf je hier in, en ontvang alle testresultaten gratis per e-mail.

Beste luchtontvochtigers test

Redactie     11:58     No comments


Schimmels, vochtvlekken, klamme gordijnen en bekleding, een muffe geur in huis. Te veel vocht in huis geeft veel problemen. Bovendien is een te hoge luchtvochtigheid in zo'n afgesloten omgeving helemaal niet gezond. Een goede reden om eens te kijken naar de beste luchtontvochtigers uit de test.


Een luchtontvochtiger brengt de luchtvochtigheid in een ruimte terug naar een gezond niveau. Je kunt daarbij zelf instellen hoe hoog het percentage vocht in huis mag zijn.

Een luchtontvochtiger zuigt de te vochtige lucht op, condenseert deze zodat het vocht eruit gehaald kan worden en blaast de drogere lucht weer naar buiten. Bovendien wordt de lucht meteen gezuiverd van stofdeeltjes en pollen.

Prijzen en specificaties

Hieronder kijken we naar vier beste luchtontvochtigers uit de test. Het gaat daarbij om de beste luchtontvochtiger voor een ruimte van een bepaalde grote. In het overzicht alle goede luchtontvochtigers vind je alle prijzen, specificaties en mogelijkheden van deze beste luchtontvochtigers en andere goede apparaten voor het ontvochtigen van de lucht. Ook reviews en ervaringen van gebruikers van de luchtontvochtigers zijn hier te vinden.

Beste luchtontvochtiger kleine ruimte

Voor een kleine ruimte is de Qlima D210 de beste keuze. Het gaat daarbij om ruimtes tot 60 kubieke meter. Goed genoeg voor een keuken, slaapkamer of kleine kantoorruimte of kleine woonkamer. Deze luchtontvochtiger kan tot 10 liter water per dag afvoeren.


Dat afvoeren gaat naar een reservoir van 2 liter of naar een slang. De bediening gaat eenvoudig via een display waarop je de gewenste luchtvochtigheid instelt (tussen de 30% en 90%).

Kijk voor de actuele prijs van deze goedkoopste luchtontvochtiger van de vier bij het bovenstaande overzicht met alle goede luchtontvochtigers. Je vindt daar ook alle specificaties.

Beste luchtontvochtiger middelgrote ruimte

Het probleem met de bovenstaande Qlima luchtontvochtiger is de gegarandeerde ruime die op de juiste vochtigheid gebracht kan worden. 60 kubieke meter is niet veel. Bij de Comfee MDD-20DEN3 is die garantie 40 vierkante meter. Dat is een ruimte van bijvoorbeeld 10 bij 4 meter. Dat is voldoende voor een behoorlijke huiskamer. Daarbij beschikt deze beste luchtontvochtiger over ee hygrometer waardoor het apparaat zelfstandig zijn werk kan doen. Hij start en stopt zelf afhankelijk van de luchtvochtigheid.Zijn meerprijs van een paar tientjes is deze luchtontvochtiger beslist waard (kijk in het overzicht voor het actuele prijsverschil). De Comfee kan 20 liter water per dag afvoeren.

Beste luchtontvochtiger grote ruimte

Topper van de drie is de Eurom DryBest 40 WiFi. Met een afvoercapaciteit van 40 liter per dag en een geschiktheid voor ruimtes van 90 vierkante meter is deze beste luchtontvochtiger zelfs geschikt voor een grote kantoorruimte, winkelruimte of een heel grote kamer. Het afvoeren van het vocht gaat naar de slang of naar een 6 liter reservoir.


De Eurom DryBest doet zelfstandig zijn werk. Je hoeft alleen de gewenste luchtvochtigheid in te stellen op het display of via de app. Dankzij die app (WiFi is aanwezig op deze luchtontvochtiger) kan de beheerder zelfs vanaf een andere locatie het apparaat bedienen.

Kijk in het bovenaan genoemde overzicht met alle goede luchtontvochtigers voor alle prijzen, mogelijkheden en specificaties. Je vindt daar ook de gebruikerservaringen.

Zie ook: Meer testen beste apparatuur luchtverbetering

, ,


0 reacties :

Plaats hier uw reactie. Reclame wordt niet getoond.

Recent

Recent Posts Widget
Mogelijk gemaakt door Blogger.

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

Company

Content=King

Auteur

Bas van Rijswijk

FAQ's

Blogroll

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

Subscribe to Newsletter

Dit adres wordt alleen gebruikt om artikelen toe te mailen.