Schrijf je hier in, en ontvang alle testresultaten gratis per e-mail.

Beste luchtontvochtiger test

 

Te veel vocht in huis? Met een goede ontvochtiger ben je zo van die vocht af. Maar wat is de beste luchtontvochtiger?

Beste luchtontvochtiger test

Schimmels, vochtvlekken, klamme gordijnen en bekleding, een muffe geur in huis. Te veel vocht in huis geeft veel problemen. Bovendien is een te hoge luchtvochtigheid in zo'n afgesloten omgeving helemaal niet gezond. Een goede reden om eens te kijken naar de beste luchtontvochtigers uit de test.

Dit zijn de beste luchtontvochtigers uit de test


In dit overzicht alle goede luchtontvochtigers vind je alle prijzen, specificaties en mogelijkheden van luchtontvochtigers. Dankzij de selectiemogelijkheden vind je in een minuut tijd je beste luchtontvochtiger.

Ook reviews en ervaringen van gebruikers van de luchtontvochtigers zijn hier te vinden.

Wat doet een luchtontvochtiger?

Een goede luchtontvochtiger brengt de luchtvochtigheid in een ruimte terug naar een gezond niveau. Je kunt daarbij zelf instellen hoe hoog het percentage vocht in huis mag zijn.

Een luchtontvochtiger zuigt de te vochtige lucht op, condenseert deze zodat het vocht eruit gehaald kan worden en blaast de drogere lucht weer naar buiten. Bovendien wordt de lucht meteen gezuiverd van stofdeeltjes en pollen.

Beste luchtontvochtiger kleine ruimte

Voor een kleine ruimte is de Qlima D210 de beste keuze. Het gaat daarbij om ruimtes tot 60 kubieke meter. Goed genoeg voor een keuken, slaapkamer of kleine kantoorruimte of kleine woonkamer. Deze luchtontvochtiger kan tot 10 liter water per dag afvoeren.


Qlima D210 luchtontvochtiger

Qlima luchtontvochtiger D210


Dat afvoeren gaat naar een reservoir van 2 liter of naar een slang. De bediening gaat eenvoudig via een display waarop je de gewenste luchtvochtigheid instelt (tussen de 30% en 90%).

Kijk voor de actuele prijs van deze goedkoopste luchtontvochtiger van de vier bij het bovenstaande overzicht met alle goede luchtontvochtigers. Je vindt daar ook alle specificaties.

Beste luchtontvochtiger middelgrote ruimte

Het probleem met de bovenstaande Qlima luchtontvochtiger is de gegarandeerde ruime die op de juiste vochtigheid gebracht kan worden. 60 kubieke meter is niet veel. Bij de Comfee MDD-20DEN is die garantie 40 vierkante meter. Dat is een ruimte van bijvoorbeeld 10 bij 4 meter. Dat is voldoende voor een behoorlijke huiskamer. 

Daarbij beschikt deze beste luchtontvochtiger over een hygrometer waardoor het apparaat zelfstandig zijn werk kan doen. Hij start en stopt zelf afhankelijk van de luchtvochtigheid.


Comfee luchtontvochtiger

Comfee luchtontvochtiger


Zijn meerprijs van een paar tientjes is deze luchtontvochtiger beslist waard (kijk in het overzicht voor het actuele prijsverschil). De Comfee kan 20 liter water per dag afvoeren.

Beste luchtontvochtiger grote ruimte

Topper van de drie is de Eurom DryBest 40 WiFi. Met een afvoercapaciteit van 40 liter per dag en een geschiktheid voor ruimtes van 90 vierkante meter is deze beste luchtontvochtiger zelfs geschikt voor een grote kantoorruimte, winkelruimte of een heel grote kamer. Het afvoeren van het vocht gaat naar de slang of naar een 6 liter reservoir.

Eurom beste luchtontvochtiger grote kamer

Eurom luchtontvochtiger: beste luchtontvochtiger grote kamer


De Eurom DryBest doet zelfstandig zijn werk. Je hoeft alleen de gewenste luchtvochtigheid in te stellen op het display of via de app. Dankzij die app (WiFi is aanwezig op deze luchtontvochtiger) kan de beheerder zelfs vanaf een andere locatie het apparaat bedienen.

Andere goede luchtontvochtiger merken

Hierboven vind je luchtontvochtigers van Qlima, Comfee en Eurom die als beste luchtontvochtiger in hun klasse zijn getest. Andere fabrikanten die goede luchtontvochtigers maken zijn Trotec, DeLonghi, Zibro, Trebs, Dyson, Philips, AEG en Domo. 

Qlima luchtontvochtiger

Bediening Qlima luchtontvochtigerKijk in het bovenaan genoemde overzicht met alle goede luchtontvochtigers voor alle prijzen, mogelijkheden en specificaties. Je vindt daar ook de gebruikerservaringen. Het betreft zowel luxe luchtontvochtigers met veel mogelijkheden als goede goedkope luchtontvochtigers.

Zie ook: Meer testen beste apparatuur luchtverbetering


Samenvatting:
Een goede luchtontvochtiger zorgt niet alleen voor een optimale luchtvochtigheid in een kamer, een goede luchtontvochtiger zuivert de lucht ook van stof en pollen. Hierboven de beste luchtontvochters uit de test. Het betreft de beste luchtontvochtiger voor een kleine kamer uit de test (Qlima), de best getest luchtontvochtiger voor een middelgrote kamer (Comfee) en de  beste luchtontvochtiger uit de test voor een grote kamer (Eurom). Hierboven de informatie van al deze beste luchtontvochtigers uit de test. Met de keuzehulp kun je zelf je beste keuzehulp kiezen en de beste luchtontvochtiger goedkoop kopen.

, ,


Company

Content=King

Auteur

Bas van Rijswijk

Zoeken

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

© 2016-2023 Content=King. Blogger Templates Designed by Bloggertheme9. Powered by Blogger.
Testen uitgevoerd door o.a. Coolblue, De Consumentenbond, ANWB en Test Aankoop. TestResults.nl heeft geen binding met deze organisaties.