Header Ads Widget

Bol AlgemeenBol Algemeen

Beste mobiele airco test

Kijk hier voor de beste mobiele airco uit de test (voor ruimtes van verschillende grootte) en andere goede mobiele airco's voor thuis.

Beste mobiele airco test AEG

Een mobiele airco is reuze handig omdat je zo'n airco alleen hoeft neer te zetten als het nodig is. Heb je de airco niet nodig, dat ruim je hem op. En bovendien kun je een mobiele airco verplaatsen als je hem in een andere ruimte wilt gebruiken zoals een slaapkamer. 

Maar wat is de beste mobiele airco? Hier kijken we naar de beste mobiele airco's uit de test en andere goede mobiele airco systemen.

We hebben meerde beste airco's voor je. Wat voor de ene ruimte de beste mobiele airco is, is voor een andere ruimte misschien niet toereikend. 

Dit zijn de beste mobiele airco's

Hieronder vind je de beste mobiele airco's uit de test voor een kleine, middelgrote en grote ruimte. Ook hebben we een overzicht met alle mobiele airco apparaten die een 5 sterren waardering hebben gekregen.


Deze airco test betreft de beste airco's voor thuis. Voor gebruik in de woonkamer, slaapkamer of werkkamer, maar ook de beste mobiele airco voor niet al te grote kantoorruimtes.

Het is vooral de grootte van de kamer die bepaalt of een mobiele airco voor jou de beste airco is. Voor een gemiddelde huiskamer, slaapkamer of werkkamer kun je volstaan met een mobiele airco met een gemiddeld koelvermogen (tot 9.000 BTU), maar voor grotere kamers is een airconditioner met meer capaciteit nodig.


Mobiele airco ProKlima

Mobiele airco ProKlima


Welke airco is voor jou de beste mobiele airco? 

Bij de beste mobiele airco's uit de test vind je de beste mobiele airco systemen die worden aanbevolen door experts. Deze deskundigen hebben bij hun airco test niet alleen rekening gehouden met de kwaliteit en capaciteit van de mobiele airco, maar ook met de prijs en met de ervaringen die gebruikers met deze mobiele airco's hebben.

Het is immers belangrijk dat een airco goed koelt, maar ook dat deze praktisch is en goed te betalen is.

Je vindt daar de beste mobiele airco kleine ruimte, de beste mobiele airco ruimte en de beste mobiele airco voor een middelgrote kamer. Deze laatste airco is voor de meeste mensen de beste koop omdat deze airco een gemiddelde woonkamer het best koelt.

Naast de beste mobiele airco's uit de test vind je hierboven ook een overzicht met alle goede airco systemen (mobiel). Deze mobiele airco's hebben allemaal een 5 sterren waardering gekregen. Dit zijn stuk voor stuk goede airco's.  

Mobiele airco apparaten van de beste airco merken (voor een airco voor huis) zoals Fuave, Duux, Honeywell, Eurom, DeLonghi,  AEG, Inventum, Trotec, Tristar, Qlima, Whirlpool, Rowentra, Tectro, Zibro en Carrier, maar ook goede mobiele airco systemen van minder bekende airco merken.

Beste mobiele airco test DeLonghi

DeLonghi airco mobiel


Binnen het overzicht met al deze goede mobiele airco systemen kun je makkelijk je persoonlijk beste mobiele airco vinden door je eisen en wensen op te geven,, 

Bijvoorbeeld de grootte van de ruimte waarin de mobiele airco komt te staan, het maximale bedrag dat je aan de airco wilt uitgeven, eventuele voorkeursmerken en wensen op het gebied van de geluidopbrengst (erg belangrijk op een slaapkamer), 

Ook het energiegebruik, het gebruik van een afstandsbediening, een timer en veel meer gegevens die relevant zijn voor het kiezen van je beste mobiele airco kun je bij je selectie opgeven.

Hieronder kijken we naar enkele van deze kenmerken.

De capaciteit van een airco

Blijft het feit dat de capaciteit van de airco het meest belangrijke kenmerk van de mobiele airco is. Is de capaciteit van de airco niet toereikend, dan wordt de gewenste lage temperatuur immers mogelijk niet gehaald.

Het koelvermogen van een airco wordt in BTU (Britisch Thermal Unit) aangegeven, maar dat is een technische term waarmee je als consument niet zo veel kan. Je kunt beter letten op de aangegeven maximale grootte van de te koelen ruimte.

Let daarbij wel op dat deze grootte soms wordt aangeven in vierkante meters (lengte x breedte) en soms in kubieke meter (lengte x breedte x hoogte). Dat scheelt natuurlijk nogal wat.

Mobiele airco Eurom

Eurom mobiele airco

Verder moet je in het achterhoofd houden dat de grens van de maximaal te koelen ruimte altijd een indicatie is waarbij ook andere factoren meespelen. Als het niet extreem warm is kan mogelijk ook een grotere ruimte wel goed gekoeld worden.

Tip: In het overzicht aanbiedingen airco's bij de beste winkels vind je alle airco's bij de goedkoopste aanbieders.


Gebruik als kachel

Sommige airco's kun je ook gebruiken als het juist koud is. Deze mobiele airco's zijn dan ook als elektrische kachel te gebruiken. Dat kan best handig zijn. Zo heb je in de zomer een mobiele airco en in de winter een mobiele elektrische kachel. Veel van de beste mobiele airco apparaten kunnen ook als elektrische verwarming ingezet worden.

Bediening airco

Bij een goede mobiele airco wordt tegenwoordig vrijwel standaard een afstandsbediening meegeleverd. Zo kun je de temperatuur van de airco van achter je bureau of vanaf de bank bijstellen. Ook dat is handig.

Zit je niet te wachten op weer een afstandsbediening? Sommige mobiele airco's zijn ook via een app te bedienen. Omdat deze daarvoor op het netwerk (en internet) zijn aangesloten kun je ze dan zelfs bedienen (bijvoorbeeld aanschakelen) als je nog niet thuis bent.


Mobiele airco DeLonghi
DeLonghi mobiele airco


Voordelen en nadelen mobiele airco

Wat zijn de voordelen en nadelen van een mobiele airco als we deze mobiele aitconditioner met een vaste airconditioner vergelijken?

Voordelen mobiele airco

Het grote voordeel van een mobiele airco is natuurlijk het gemak waarmee je de airconditioner kunt verplaatsen en daardoor deze in meerdere ruimtes kunt gebruiken.

De mobiele airco is goedkoop in aanschaf als je deze met de prijs van een vaste airo vergelijkt.

Ook is een mobiele airconditioner makkelijk te installeren. Ze zijn meteen gebruiksklaar terwijl een vaste airco moet worden ingebouwd.

Nadelen mobiele airco

Tegenover het grote gemak van mobiel gebruik staan ook wat nadelen, De mobiele airco is vaak minder krachtig dan een (duurdere) vaste airco en daardoor minder goed in staat een grote ruimte goed te koelen.

Ook hoor je de mobiele airco meer dan dan een vaste airconditioner. De verplaatsbare airco is meer prominent aanwezig en de ruimte en geeft meer trillingen dan een ingebouwde airco.

Aircooler als goedkoper alternatief

De aircooler wordt tegenwoordig vaak als goedkoop alternatief voor een mobiele airco aangedragen. En inderdaad kan een aircooler (luchtkoeler) de temperatuur in een kamer ook naar beneden brengen en is een aircooler veel goedkoper in aanschaf.

Hou er wel rekening mee dat de aircooler de temperaturen maar enkele graden naar beneden kan koelen. De airco heeft een heel andere techniek, en gebruikt koelvloeistof en geen water zoals de aircooler. Voor serieus koelen is een airco dus een betere optie, al is het wel een grotere uitgave.

Kijk voor de beste mobiele airco's voor thuis volgens de airco test van experts bij de bovenaan genoemde aanbevolen airco's.

Zie ook: Meer beste airco's uit de test
Foto bovenaan: AEG mobiele airco


Samenvatting:
Voor gebruik in huis is een mobiele airco de beste airco. Een goede mobiele airco is makkelijk te verplaatsen en dus goed in verschillende ruimtes te gebruiken. Bijvoorbeeld overdag als airco in de woonkamer of werkkamer en 's nachts als airco in de slaapkamer. Hierboven kijken we naar de beste mobiele airco apparaten en beste koop uit de mobiele airco test en naar andere beste mobiele airco's (5 sterren) en de beste airco merken. Ook geven we tips voor bij het kiezen en goedkoop kopen van de voor jou persoonlijk beste airco.


Een reactie posten

1 Reacties

  1. Een mobiele airco vind ik de beste airco omdat je hem daar inzet waar het nodig is. Bijvoorbeeld overdag in je werkkamer, 's avonds in de woonkamer en 's nachts in de slaapkamer. Daarvoor moet hij dan natuurlijk wel makkelijk verplaatsbaar zijn en niet versleepbaar. Ook moet de mobiele airco voor elk van deze kamers geschikt zijn. Dus stil in de slaapkamer en krachtig genoeg om de woonkamer te koelen. Ook moet de ruimte beschikken over een raam waaruit je de afvoerslag voor warme lucht kunt hangen.

    Fuave vind ik een goed merk voor dit soort verplaatsbare airco's. Ze koelen snel en goed maar hebben wel het nadeel dat ze groot zijn. Op een verdieping is dat niet zo erg, dan kun je de mobiele airco op wielen naar een andere kamer rijden, maar dit is geen airco die je makkelijk de trap op en af kan dragen. Is dat wel nodig? Dan zou ik voor een andere (kleinere) mobiele airco kiezen.

    BeantwoordenVerwijderen

Plaats hier uw reactie, vraag, ervaring of review. Deze wordt na goedkeuring geplaatst tenzij het bericht ongepast is of als reclame bedoelt is.