Schrijf je hier in, en ontvang alle testresultaten gratis per e-mail.

Beste mobiele airco test

 

Kijk hier voor de beste mobiele airco uit de test (voor ruimtes van verschillende grootte) en andere goede mobiele airco's voor thuis.

Beste mobiele airco test AEG

Een mobiele airco is reuze handig omdat je zo'n airco alleen hoeft neer te zetten als het nodig is. Heb je de airco niet nodig, dat ruim je hem op. En bovendien kun je een mobiele airco verplaatsen als je hem in een andere ruimte wilt gebruiken zoals een slaapkamer. 

Maar wat is de beste mobiele airco? Hier kijken we naar de beste mobiele airco's uit de test en andere goede mobiele airco systemen.

We hebben meerde beste airco's voor je. Wat voor de ene ruimte de beste mobiele airco is, is voor een andere ruimte misschien niet toereikend. 

Dit zijn de beste mobiele airco's

Hieronder vind je de beste mobiele airco's uit de test voor een kleine, middelgrote en grote ruimte. Ook hebben we een overzicht met alle mobiele airco apparaten die een 5 sterren waardering hebben gekregen.


Deze airco test betreft de beste airco's voor thuis. Voor gebruik in de woonkamer, slaapkamer of werkkamer, maar ook voor niet al te grote kantoorruimtes.

Het is vooral de grootte van de kamer die bepaalt of een mobiele airco voor jou de beste airco is. Voor een gemiddelde huiskamer, slaapkamer of werkkamer kun je volstaan met een airco met een gemiddeld koelvermogen (tot 9.000 BTU), maar voor grotere kamers is een airconditioner met meer capaciteit nodig.


Mobiele airco ProKlima

Mobiele airco ProKlima


Welke airco is voor jou de beste mobiele airco? 

Bij de beste mobiele airco's uit de test vind je de beste airco systemen (mobiel) die worden aanbevolen door experts die bij hun airco test niet alleen rekening hebben gehouden met de kwaliteit en capaciteit van de airco, maar ook met de prijs en met de ervaringen die gebruikers met deze airco's hebben.

Het is immers belangrijk dat een airco goed koelt, maar ook dat deze praktisch is en goed te betalen is.

Je vindt daar de beste mobiele airco kleine ruimte, de beste mobiele airco ruimte en de beste mobiele airco voor een middelgrote kamer. Deze laatste airco is voor de meeste mensen de beste koop omdat deze airco een gemiddelde woonkamer het best koelt.

Naast de beste mobiele airco's uit de test vind je hierboven ook een overzicht met alle goede airco systemen (mobiel). Deze mobiele airco's hebben allemaal een 5 sterren waardering gekregen. Dit zijn stuk voor stuk goede airco's.  

Mobiele airco apparaten van de beste airco merken (voor een airco voor huis) zoals Fuave, Duux, Honeywell, Eurom, DeLonghi,  AEG, Inventum, Trotec, Tristar, Qlima, Whirlpool, Rowentra, Tectro, Zibro en Carrier, maar ook goede mobiele airco systemen van minder bekende airco merken.

Beste mobiele airco test DeLonghi

DeLonghi airco mobiel


Binnen het overzicht met al deze goede mobiele airco systemen kun je makkelijk je persoonlijk beste mobiele airco vinden door je eisen en wensen op te geven,, 

Bijvoorbeeld de grootte van de ruimte waarin de mobiele airco komt te staan, het maximale bedrag dat je aan de airco wilt uitgeven, eventuele voorkeursmerken en wensen op het gebied van de geluidopbrengst (erg belangrijk op een slaapkamer), 

Ook het energiegebruik, het gebruik van een afstandsbediening, een timer en veel meer gegevens die relevant zijn voor het kiezen van je beste mobiele airco kun je bij je selectie opgeven.

Hieronder kijken we naar enkele van deze kenmerken.

De capaciteit van een airco

Blijft het feit dat de capaciteit van de airco het meest belangrijke kenmerk van de mobiele airco is. Is de capaciteit van de airco niet toereikend, dan wordt de gewenste lage temperatuur immers mogelijk niet gehaald.

Het koelvermogen van een airco wordt in BTU (Britisch Thermal Unit) aangegeven, maar dat is een technische term waarmee je als consument niet zo veel kan. Je kunt beter letten op de aangegeven maximale grootte van de te koelen ruimte.

Let daarbij wel op dat deze grootte soms wordt aangeven in vierkante meters (lengte x breedte) en soms in kubieke meter (lengte x breedte x hoogte). Dat scheelt natuurlijk nogal wat.

Mobiele airco Eurom

Eurom mobiele airco

Verder moet je in het achterhoofd houden dat de grens van de maximaal te koelen ruimte altijd een indicatie is waarbij ook andere factoren meespelen. Als het niet extreem warm is kan mogelijk ook een grotere ruimte wel goed gekoeld worden.

Tip: In het overzicht aanbiedingen airco's bij de beste winkels vind je alle airco's bij de goedkoopste aanbieders.


Gebruik als kachel

Sommige airco's kun je ook gebruiken als het juist koud is. Deze mobiele airco's zijn dan ook als elektrische kachel te gebruiken. Dat kan best handig zijn. Zo heb je in de zomer een mobiele airco en in de winter een mobiele elektrische kachel. Veel van de beste mobiele airco apparaten kunnen ook als elektrische verwarming ingezet worden.

Bediening airco

Bij een goede mobiele airco wordt tegenwoordig vrijwel standaard een afstandsbediening meegeleverd. Zo kun je de temperatuur van de airco van achter je bureau of vanaf de bank bijstellen. Ook dat is handig.

Zit je niet te wachten op weer een afstandsbediening? Sommige mobiele airco's zijn ook via een app te bedienen. Omdat deze daarvoor op het netwerk (en internet) zijn aangesloten kun je ze dan zelfs bedienen (bijvoorbeeld aanschakelen) als je nog niet thuis bent.


Mobiele airco DeLonghi
DeLonghi mobiele airco

Aircooler als goedkoper alternatief

De aircooler wordt tegenwoordig vaak als goedkoop alternatief voor een mobiele airco aangedragen. En inderdaad kan een aircooler (luchtkoeler) de temperatuur in een kamer ook naar beneden brengen en is een aircooler veel goedkoper in aanschaf.

Hou er wel rekening mee dat de aircooler de temperaturen maar enkele graden naar beneden kan koelen. De airco heeft een heel andere techniek, en gebruikt koelvloeistof en geen water zoals de aircooler. Voor serieus koelen is een airco dus een betere optie, al is het wel een grotere uitgave.

Kijk voor de beste mobiele airco's voor thuis volgens de airco test van experts bij de bovenaan genoemde aanbevolen airco's.

Zie ook: Meer beste airco's uit de test
Foto bovenaan: AEG mobiele airco


Samenvatting:
Voor gebruik in huis is een mobiele airco de beste airco. Een goede mobiele airco is makkelijk te verplaatsen en dus goed in verschillende ruimtes te gebruiken. Bijvoorbeeld overdag als airco in de woonkamer of werkkamer en 's nachts als airco in de slaapkamer. Hierboven kijken we naar de beste mobiele airco apparaten en beste koop uit de mobiele airco test en naar andere beste mobiele airco's (5 sterren) en de beste airco merken. Ook geven we tips voor bij het kiezen en goedkoop kopen van de voor jou persoonlijk beste airco.


,


Company

Content=King

Auteur

Bas van Rijswijk

Zoeken

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *