Header Ads Widget

Bol AlgemeenBol Algemeen

Beste portable speaker

Zoek je de beste portable speaker? Hier de beste portable speakers uit de Consumentenbond test, de Kieskeurig reviews, de EISA Awards en andere testen.


De Consumentenbond, Hardware.info, What HiFi, Kieskeurig, elektronica tijdschriften, Tweakers,... allemaal testen ze regelmatig portable speakers. Wat is de beste portable speaker uit hun testen (en die van andere deskundige organisaties)? Hier kun je zien wat de beste portable speaker uit iedere test is.


Overzicht alle best geteste portable speakers

In het overzicht met alle best geteste Bluetooth speakers vind je alle beste portable speakers uit de tests van al deze experts. Het betreft uitsluitend best geteste portable speakers die op dit moment in Nederland verkrijgbaar zijn. (overzicht via Bol.com).

Het betreft meer dan 10 beste portable speakers, maar er zit dan nogal wat verschil in bluetooth speakers. Hieronder gaan we in op de verschillende soorten Bluetooth speakers en geven we tips voor het vinden van de voor jou beste portable speaker.


Bluetooth en WiFi 

Een deel van deze portable speakers betreft mobiele speakers die naast Bluetooth ook WiFi ondersteunen. Deze portable Bluetooth / WiFi speakers hebben meer mogelijkheden dan gewone Bluetooth speakers. 

Je kunt met meerdere WiFi speakers een multiroom netwerk opzetten en omdat je ze met je netwerk en internet kunt verbinden kun je muziek direct van internet streamen (zonder telefoon).

Kijk voor meer informatie over WiFi speakers bij de beste WiFi speakers uit de tests.

Mobiel gebruik

In tegenstelling tot WiFi speakers zijn de "echte" Bluetooth speakers vaak vooral bedoelt voor mobiel gebruik. Omdat je deze speakers in combinatie met je telefoon gebruikt is het interessant ze ook mee te nemen als je op pad gaat. 

De meeste Bluetooth speakers zijn daarom compact, voorzien van een accu en waterdicht, kortom het zijn portable speakers geschikt voor outdoor gebruik.

Let op dat er meerdere varianten van waterdicht zijn. Je hebt de geheel waterdichte portable speaker die je zelfs onder water in het zwembad kunt gebruiken of die je mee onder de douche kunt nemen, maar je het ook spatwaterdichte speakers. Spatwaterdicht betekent dat de portable speaker tegen wat vocht door regen kan, en dat je hem langs de rand van het zwembad kunt gebruiken, maar je moet wel altijd oppassen dat de speaker niet al te nat wordt.

Beste portable speaker kiezen

Bovenaan vind je een overzicht met portable speakers die allemaal door experts als beste portable speaker zijn getest. Maar misschien vindt je liever zelf de voor jou beste portable speaker, een speaker die precies aan jouw wensen en eisen voldoet.

Deze voor jou persoonlijk beste portable speaker kun je vinden via de Keuzehulp op Beste Bluetooth Speaker Kopen. Hierbij kun je speakers selecteren op onder andere de onderstaande factoren:


 • Merk: Vink de merken aan waar je interesse in hebt.
   
 • Kwaliteitsklasse: Ga je voor het beste (en duurste) of neem je genoegen met een middenklasser of budget portable speaker?

 • Geluidskwaliteit volgens de gebruikers: De kwaliteit van het geluid kun je het best laten bepalen door de mensen die een speaker gebruiken. Hoe waarderen ze het geluid van hun portable speaker?
   
 • De prijs: Voor het geval je een maximum bedrag voor ogen hebt. Duurdere speakers wil je dan niet zien.
   
 • Formaat: Wil je de portable speaker in je zak meenemen. Of heb je liever een grotere speaker? Kies voor mini, compact, middelgroot of groot.
   
 • Geluidsweergave: Lang niet iedere portable speaker speelt in stereo af. Kies hier voor mono, stereo of 360 graden geluid.
   
 • Maximale batterijduur: Belangrijk als je vaak op pad bent met je speaker. Je hebt portable speakers met een accuduur van meer dan 16 uur, maar ook van een uurtje of 3.
   
 • Waterbestendigheid: Aan te raden als je de portable luidsspreker buiten de deur gebruikt. Bij voorkeur volledig waterdicht.
   
 • Ingebouwde microfoon: Zo kun je de portable speaker eventueel voor hands free telefoneren gebruiken.
   
 • Telefoon opladen via USB: Sommige portable speakers kun je meteen gebruiken als powerbank voor je telefoon. Natuurlijk is dit alleen echt nuttig als er een goede accu in zit.

Kies met deze (en andere) mogelijkheden de voor jou beste portable speaker via de keuzehulp op het boven genoemde Beste Bluetooth Speaker Kopen.

Zie ook: Meer testen Bluetooth speakers
Foto: Ultimate Ears


Onderwerpen:
Boven vind je de beste portable speakers uit de test. Het betreft de beste portable speakers die als beste portable speaker zijn getest door o.a. de Consumentenbond, Tweakers.net, What-HiFi, Kieskeurig, EISA en Hardware.info. Het betreft vooral de beste mobiele speakers met bluetooth maar ook de beste bluetooth woonkamer speakers uit de test. Deze zijn normaal gesproken ook voorzien van een accu, en daarmee ook geschikt als portable speaker.


Een reactie posten

1 Reacties

 1. Chantal Huisman4 juni 2024 om 12:21

  Er zijn maar weinig kleine bluetooth speakers die in de test goed scoren op geluidskwaliteit. Voor een goed geluid is een grotere luidspreker nodig. De kleintjes halen dat niet.

  Een uitzondering is de Denon Home 150 (beste koop uit de consumentenbond test) die wel goed op geluidskwaliteit scoort en dat is dus een uitzondering voor zo'n kleine speaker. Ik heb goede ervaringen met deze beste portable speaker. Doordat deze zo klein is neem je hem makkelijk mee, maar door zijn design is het ook een leuk portable speakertje om thuis neer te zetten. Voor een Denon speaker vind ik de Denon Home 150 ook best goedkoop geprijsd.

  BeantwoordenVerwijderen

Plaats hier uw reactie, vraag, ervaring of review. Deze wordt na goedkeuring geplaatst tenzij het bericht ongepast is of als reclame bedoelt is.