Schrijf je hier in, en ontvang alle testresultaten gratis per e-mail.

Beste harde schijf (intern)

 

De beste interne harde schijven uit de harddisk test. Kijk hier voor de beste harde schijf voor in een PC, laptop, console of NAS.

beste harde schijf inbouw

Welke interne harde schijf is de beste harde schijf voor je NAS? Wat is de beste hard disk voor je laptop? En wat is de beste harde schijf voor je desktop computer? En de beste harde schijf voor je Playstation of Xbox? Dat kun je allemaal hier vinden. Alle beste harde schijven / hard disks van dit moment.

Dit zijn momenteel de beste harde schijven

Ontwikkelingen gaan snel, en daarmee is ook het overzicht van beste harde schijven voor de verschillende soorten apparatuur. Maar er wordt continue een overzicht bijgehouden van de beste harde schijven van dit moment. Hieronder vind je de actuele hard disk top 10 van dit moment.

Je vindt daar de beste harde schijven voor diverse apparatuur zoals een desktop computer, een laptop, een gameconsole als een Xbox of Playstation of een NAS systeem (een opslag voor je netwerk).


Het is natuurlijk helemaal niet te zeggen dat jouw beste harde schijf in de top 10 staat. Het draait immers niet alleen om kwaliteit, maar ook om de benodigde hoeveelheid GB / TB, het formaat van de harde schijf (3.5 inch of 2.5 inch) en of je de harddisk in een laptop, desktop PC, NAS of ander apparaat wilt gebruiken.

Daarom vind je hier boven ook een overzicht met alle goede harde schijven voor inbouw. Daaruit kun je met zoekfuncties makkelijk je persoonlijk beste interne harde schijf tegen de laagste prijs filteren. 

Alternatieven voor de beste harde schijven

Alternatieven hebben we ook. Een goed alternatief voor een interne harde schijf is de SSD. In tegenstelling tot de harddisk is dit geen mechanische schijf maar een flash geheugenkaart. Een SSD is sneller, energie zuiniger (handig bij een laptop) en minder kwetsbaar, maar helaas ook duurder dan een mechanische harde schijf. Hieronder vind je de beste SSD schijven uit de test en meer informatie over de SSD als beter (maar duurder) alternatief voor de harde schijf.

Andere alternatieven voor bovenstaande beste harde schijven hebben we ook. Kun je toch je beste hard disk niet vinden in deze lijst (hoe onwaarschijnlijk ook), dan vind je hieronder een overzicht van de beste online computerwinkels die harde schijven verkopen. Misschien slaag je bij deze winkels wel bij het vinden van je beste harddisk (intern of extern).

En het derde alternatief voor de interne harde schijf die we hier willen noemen is de externe harde schijf. Deze koppel je alleen aan je laptop, PC of ander apparaat als dat nodig is.


Hieronder kijken we naar de verschillen tussen een harde schijf en een SSD. Want ga je voor de "ouderwetse" maar goedkopere mechanische hard disk of voor de moderne, snelle en betrouwbare maar duurdere SSD?

SSD of harde schijf?

Ga je voor een "ouderwetse" harde schijf (harddisk) of voor een moderne SSD schijf. Als je naar de kwaliteit kijk heeft de SSD alleen maar voordelen. De SSD is veel sneller, veel minder kwetsbaar, veel zuiniger met stroom (vooral bij een laptop een voordeel) en stiller.

De mechanische harde schijf stelt daar één groot voordeel tegenover. De gouwe ouwe harde schijf is nog steeds per GB / MB / TB een stuk goedkoper dan een SSD. 

Dat betekent dat als je een grote hoeveelheid opslagruimte nodig hebt in bijvoorbeeld een netwerkserver, internetserver, backupserver of NAS-systeem je nog steeds beter (goedkoper) kunt kiezen voor een harde schijf.

Voor andere toepassingen, zoals extra opslag in je laptop, kun je beter kijken naar een SSD schijf. De beste SSD schijven uit de tests kun je hierboven vinden.

Zie ook: Meer beste computer onderdelen uit de test


Onderwerp:
Hierboven vind je de beste harde schijven (intern) uit de beste harde schijf test. Kijk daar voor je beste HD, de beste harddisk uit de test voor een desktop PC, laptop of NAS. Is een SSD voor jou beter of is een HD toch het beste opslaggeheugen? Hierboven vind je de beste harddisks uit de test en informatie over het kiezen van je beste harde schijf intern.

,


Company

Content=King

Auteur

Bas van Rijswijk

Zoeken

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

© 2016-2023 Content=King. Blogger Templates Designed by Bloggertheme9. Powered by Blogger.
Testen uitgevoerd door o.a. Coolblue, De Consumentenbond, ANWB en Test Aankoop. TestResults.nl heeft geen binding met deze organisaties.