Schrijf je hier in, en ontvang alle testresultaten gratis per e-mail.

De beste data opslag uit de test voor media, computerbestanden e.d.

 

Hier kijken we naar de beste apparatuur en accessoires voor het opslaan van computerbestanden en andere data en media uit de test. Met bijvoorbeeld de beste harde schijven, de beste SSD, de beste NAS en de beste USB geheugensticks.

Veel informatie wordt tegenwoordig op internet opgeslagen. Maar soms wil je de bestanden ook lokaal bewaren. Bijvoorbeeld om er snel bij te kunnen, om er altijd bij te kunnen (zonder dat je afhankelijk bent van internet), als backup of omdat het gevoelige informatie betreft die je zo veilig mogelijk wilt bewaren.

Daarom kijken wij hier naar testen voor opslagmedia voor je computerbestanden. Dat kunnen harde schijven of SSD's zijn, maar ook netwerk-opslag systemen (NAS), USB-sticks of geheugenkaartjes. Kijk hieronder voor de beste data opslag.

Beste harde schijven en SSD

De externe harde schijf is een voordelige manier om computerbestanden buiten je computer op te slaan. In geval van een laptop kun je de bestanden gewoon thuislaten als je op stap gaat en ze niet nodig hebt. 

Een externe harde schijf is een goedkope manier om bijvoorbeeld films en muziek op te slaan. Maar de mechanische harde schijf is wel wat verouderd te raken. Externe harde schijven worden vaak vervangen door externe SSD's (duurder maar wel sneller), NAS systemen en USB-sticks met een hoge capaciteit.

Naast de externe harde schijven een SSD drives is er natuurlijk ook nog de interne opslag. Een ingebouwde harde schijf is per GB nog altijd met afstand de meest goedkope manier van data opslaan.


Beste NAS systeem

Een NAS is een andere manier om voordelig grote hoeveelheden data op te slaan. NAS systemen zijn de laatste jaren behoorlijk goedkoop geworden, en je kan een NAS later nog makkelijk uitbreiden met extra harde schijven als je slots vrij houdt.

De kosten per GB zijn bij het gebruik van mechanische harde schijven heel laag. De voordelen van een NAS-systeem ten opzichte van een externe harde schijf is niet alleen de enorme opslagcapaciteit die te halen is maar vooral de mogelijkheden om de bestanden vanaf andere apparatuur te benaderen. 

Je kunt multimedia en andere bestanden bijvoorbeeld vanaf een televisie gebruiken (denk aan films of foto's) of vanaf een audiosysteem (muziek). 

De bestanden op een NAS zijn zelfs via internet op een heel andere locatie te gebruiken. Ideaal voor media-bestanden, maar ook voor kantoren met een buitendienst. Kijk hieronder voor de beste NAS systemen.

Beste USB sticks

Een andere interessante manier om computerbestanden op te slaan is via een USB-stick. Een USB-stick is makkelijk mee te nemen en de gegevens kunnen zo door veel apparatuur gelezen worden. Niet alleen computers maar ook autoradio's, televisies, smartphones en andere apparatuur beschikken vaak over een USB-poort. 

Bovendien kunnen USB-sticks steeds meer data bevatten en wordt de prijs per GB steeds lager. De beste USB sticks kunnen met een harde schijf concurreren.

Zie ook: Meer beste computer apparatuur uit testen


beste data opslag computer

Samenvatting:
Hier kijken we naar de beste apparatuur voor data opslag uit de test. Je vindt hier bijvoorbeeld de beste NAS test, de beste harde schijf test (intern en extern), de beste SSD test (intern en extern) en de beste USB geheugensticks uit de test.

Company

Content=King

Auteur

Bas van Rijswijk

Zoeken

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

© 2016-2023 Content=King. Blogger Templates Designed by Bloggertheme9. Powered by Blogger.
Testen uitgevoerd door o.a. Coolblue, De Consumentenbond, ANWB en Test Aankoop. TestResults.nl heeft geen binding met deze organisaties.