Schrijf je hier in, en ontvang alle testresultaten gratis per e-mail.

De beste data opslag uit de test

Veel informatie wordt tegenwoordig op internet opgeslagen. Maar soms wil je de data ook lokaal bewaren. Bijvoorbeeld om er snel bij te kunnen, om er altijd bij te kunnen (zonder dat je afhankelijk bent van internet), als backup of omdat het gevoelige informatie betreft die je zo veilig mogelijk wilt bewaren.

Daarom kijken wij hier naar testen voor opslagmedia voor je computerbestanden. Dat kunnen harde schijven of SSD's zijn, maar ook netwerk-opslag systemen (NAS), USB-sticks of geheugenkaartjes. Kijk hieronder voor de beste data opslag.

Beste harde schijven en SSD

De externe harde schijf is een voordelige manier om computerbestanden buiten je computer op te slaan. In geval van een laptop kun je de bestanden gewoon thuislaten als je op stap gaat en ze niet nodig hebt. Een externe harde schijf is een goedkope manier om bijvoorbeeld films en muziek op te slaan. Maar de mechanische harde schijf is wel wat verouderd te raken. Externe harde schijven worden vaak vervangen door externe SSD's (duurder maar wel sneller), NAS systemen en USB-sticks met een hoge capaciteit.
Testen van harde schijven en SSD's


Beste NAS systeem

Een NAS is een andere manier om voordelig grote hoeveelheden data op te slaan. Je moet eerst wel even in een NAS systeem investeren, maar kan deze uitbreiden met harde schijven. De kosten per GB zijn dan heel laag. De voordelen van een NAS-systeem ten opzichte van een externe harde schijf is niet alleen de enorme opslagcapaciteit die te halen is maar vooral de mogelijkheden om de bestanden vanaf andere apparatuur te benaderen. Bijvoorbeeld vanaf een televisie (films) of vanaf een audiosysteem (muziek). De bestanden op een NAS zijn zelfs via internet op een heel andere locatie te gebruiken. Kijk hieronder voor de beste NAS systemen.
Testen van NAS systemen

Beste USB sticks

Een andere interessante manier om computerbestanden op te slaan is via een USB-stick. Een USB-stick is makkelijk mee te nemen en de gegevens kunnen zo door veel apparatuur gelezen worden. Niet alleen computers maar ook autoradio's, televisies, smartphones en andere apparatuur beschikken vaak over een USB-poort. Bovendien kunnen USB-sticks steeds meer data bevatten en wordt de prijs per MB steeds lager. De beste USB sticks kunnen met een harde schijf concurreren.
Testen van USB sticks

Zie ook: Meer beste computer apparatuur uit testen

0 reacties :

Plaats hier uw reactie. Reclame wordt niet getoond.

Recent

Recent Posts Widget
Mogelijk gemaakt door Blogger.

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

Company

Content=King

Auteur

Bas van Rijswijk

FAQ's

Blogroll

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

Subscribe to Newsletter

Dit adres wordt alleen gebruikt om artikelen toe te mailen.