Schrijf je hier in, en ontvang alle testresultaten gratis per e-mail.

Beste wokpannen en wadjans (5 sterren)

Redactie     17:16     No comments


Met een goede wokpan kun je snel op hoge temperaturen bakken terwijl je de ingrediënten in beweging houdt om aanbranden te voorkomen (roerbakken of wokken genoemd).  Een goede wokpan warmt snel en gelijkmatig op een hoge temperatuur.  En met een goede wokpan kun je goed schudden en roeren. Maar lang niet iedere wokpan is een goede wokpan. We kijken hier naar de beste wokpannen. Elk van deze wokpannen heeft een maximale waardering van 5 sterren gekregen.


Het betreft een groot aantal wokpannen van verschillende merken, in verschillende maten en in verschillende vormen. Soms met specifieke toepassingen. Kijk bij de wokpannen met 5 sterren voor alle beste wokpannen.

Hieronder lichten we er een paar van deze beste wokpannen uit. Het betreft verschillende soorten wokpannen.

Chinese wok

De oorspronkelijk Chinese wok (de guo) is een pan die aan de bovenkant veel breder is dan onder. De wokpan loopt schuin naar beneden af. Kenmerkend voor de Chinese wok is het lange houten handvat.Hierboven zie je de BK Nature wok. Dit is één van de weinige Chinese wokken in de Nederlandse winkels die over een houten steel beschikt. Vrijwel altijd wordt bij de moderne wok deze steel in metaal uitgevoerd. Dat is bijvoorbeeld het geval met de hoog gewaardeerde en veel verkochte Tefal Expertise wokpan hieronder.
Kijk voor de prijzen, maten en specificaties van al deze wokpannen in het bovenstaande overzicht met 5 sterren pannen.

Indonesische wadjan

De wadjan is de Indonesische variant op de Chinese wok. Het verschil zie je meteen. Bij de wadjan is de steel vervangen door twee handvatten.Hierboven zie je de zeer populaire Tefal wadjan waarmee het zelfs mogelijk is om zonder olie of ander vet op alle hittebronnen te wokken. Dit dankzij de zeer goede anti-aanbaklaag. Ook de bekende rode Tefal thermospot is bij de wokpannen en wadjans van dit merk aanwezig.

Wadjan met glazen deksel

Normaal gesproken heeft een wok of wadjan geen deksel. Deze pannen zijn immers bedoeld om te roerbakken en roeren gaat nu eenmaal niet met een deksel op de pan. Maar er zijn uitzonderingen.


Bijvoorbeeld deze wadjan met glazen deksel van Tefal. Het deksel (met stoomgaatje) maakt ook andere meer langdurige bereidingen mogelijk. Hoewel ook deze wadjan wokpan 5 sterren krijgt hebben sommige gebruikers kritiek op de wel heel smalle onderzijde. Deze staat was minder vast op een gladde kookplaat.

Design wokpan

Dat een wokpan ook nog eens heel mooi kan zijn bewijst de BK Infinity Wok. Deze pan, waarvan het design is geïnspireerd door de klassieke Franse kookschool, is winnaar van de Red Dot Award voor industrieel design.


Opvallend aan deze pan is het hoog geplaatste handvat, wat niet alleen mooi staat, maar waardoor deze vijf sterren wok ook goed te hanteren is. Andere sterke punt is de teflon platium topcoating die de wokpan ijzersterk en zeer goed bestand tegen krassen maakt. Ook deze wok kan op alle warmtebronnen.

Gietijzeren wok

Surel heeft deze gietijzeren wok (of eigenlijk... gietijzeren wadjan) in de collectie. Hiermee kun je niet alleen roerbakken / wokken, zoals met iedere wadjan, maar ook (en dat is minder gebruikelijk) stoven en sudderen. Eigenlijk het tegenovergestelde van wokken.

Deze Geëmailleerde gietijzeren wok is behoorlijk zwaar, waardoor hij minder makkelijk te tillen is om tijden het wokken te schudden, maar hij staat hierdoor wel heel stevig op de warmtebron (elektrisch, gas, keramisch of inductie).

Stalen wok / wadjan

Een bijzonder hoge score is er ook voor deze stalen wadjan van het Italiaanse merk Paderno dat vooral pannen voor de professionele horeca maakt. Opgepast deze stalen wok wordt zeer heet!


Je merkt wel dat dit een professionele wok is. Niet alleen is hij groot (44 cm), ook komt hij het best tot zijn recht als je de wadjan voor het eerste gebruik eerst inbrand en er wordt geadviseerd de pan alleen met heet water af te wassen en in te vetten voor je hem weg zet.

Kijk in het bovenaan genoemde overzicht met alle beste wokpannen (5 sterren) voor alle specificaties, maten en prijzen van deze en andere beste wokpannen en beste wadjans. Op Beste Pannen Kopen vind je nog veel meer goede pannen, goedkope aanbieders en tests.

Zie ook: Meer beste pannen uit de test
Foto bovenaan: BK


Onderwerpen:
Beste wadjan getest, beste wokpannen test, beste wadjans, goede wokken, beste wokpan test.

, ,


0 reacties :

Plaats hier uw reactie. Reclame wordt niet getoond.

Recent

Recent Posts Widget
Mogelijk gemaakt door Blogger.

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

Company

Content=King

Auteur

Bas van Rijswijk

FAQ's

Blogroll

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

Subscribe to Newsletter

Dit adres wordt alleen gebruikt om artikelen toe te mailen.