Schrijf je hier in, en ontvang alle testresultaten gratis per e-mail.

Beste wokpan en beste wadjan (5 sterren)

 

De beste wok of beste wadjan? Hier vind je alle beste wokken en beste wadjans. Met informatie over bijv. een gietijzeren wok of wokpan van gietijzer, maar ook van goedkopere wokken.


Met een goede wokpan kun je snel op hoge temperaturen bakken terwijl je de ingrediënten in beweging houdt om aanbranden te voorkomen (roerbakken of wokken genoemd).  Een goede wok warmt snel en gelijkmatig op een hoge temperatuur.  En met een goede wokpan kun je goed schudden en roeren. Maar lang niet iedere wokpan is een goede wok. We kijken hier naar de beste wokpannen en beste wadjans. Iedere beste wokpan en beste wadjan heeft een maximale waardering van 5 sterren gekregen.


Het betreft een groot aantal wokpannen van verschillende merken, in verschillende maten en in verschillende vormen. Soms met specifieke toepassingen. 

Dit zijn de beste woks, wadjans en wokpannen

Kijk bij de wokpannen met 5 sterren voor alle beste wokpannen.

Hieronder lichten we er een paar van deze beste wokpannen uit. Het betreft verschillende soorten wokpannen en wadjans.

Alle hieronder genoemde wokken en wadjans zijn voordelig te koop via het bovenstaande overzicht met beste wokpannen (5 sterren).

Chinese wok

De oorspronkelijk Chinese wok (de guo) is een pan die aan de bovenkant veel breder is dan onder. De wokpan loopt schuin naar beneden af. Kenmerkend voor de Chinese wok is het lange houten handvat.


BK Chinese wok met steel van hout

BK Chinese wok met steel van hout


Hierboven zie je de BK Nature wok. Dit is één van de weinige Chinese wokken in de Nederlandse winkels die over een houten steel beschikt. Vrijwel altijd wordt bij de moderne wok deze steel in metaal uitgevoerd. 

Dat is bijvoorbeeld het geval met de hoog gewaardeerde en veel verkochte Tefal Expertise wokpan hieronder.


Tefal wok met steel van metaal


Tefal wok met steel van metaal


Kijk voor de prijzen, maten en specificaties van al deze wokpannen in het bovenstaande overzicht met 5 sterren pannen.

Indonesische wadjan

De wadjan is de Indonesische variant op de Chinese wok. Het verschil zie je meteen. Bij de wadjan is de steel vervangen door twee handvatten.


Wadjan pan Tefal

Wadjan pan Tefal


Hierboven zie je de zeer populaire Tefal wadjan waarmee het zelfs mogelijk is om zonder olie of ander vet op alle hittebronnen te wokken. Dit dankzij de zeer goede anti-aanbaklaag. Ook de bekende rode Tefal thermospot is bij de wokpannen en wadjans van dit merk aanwezig.

In het bovenstaande overzicht met beste wokpannen (5 sterren) vind je naast de beste wok pannen ook de beste wadjan pannen. 

Wadjan met deksel van glas

Normaal gesproken heeft een wok of wadjan geen deksel. Deze pannen zijn immers bedoeld om te roerbakken en roeren gaat nu eenmaal niet met een deksel op de pan. Maar er zijn uitzonderingen in de vorm van een wadjan of wokpan met deksel.


Tefal wadjan glazen deksel

Tefal wadjan met deksel van glas


Bijvoorbeeld deze wadjan / wokpan met deksel van glas van Tefal. Het deksel (met stoomgaatje) maakt ook andere meer langdurige bereidingen mogelijk. Hoewel ook deze wadjan wokpan met deksel 5 sterren krijgt hebben sommige gebruikers kritiek op de wel heel smalle onderzijde. Deze wokpan met deksel staat daardoor minder vast op een gladde kookplaat.

In het overzicht met beste wokpannen vind je nog meer wokpannen met deksel en wadjans met deksel.

Design wokpan

Dat een wokpan ook nog eens heel mooi kan zijn bewijst de BK Infinity Wok. Deze pan, waarvan het design is geïnspireerd door de klassieke Franse kookschool, is winnaar van de Red Dot Award voor industrieel design.


BK design wokpan

BK design wokpan


Opvallend aan deze pan is het hoog geplaatste handvat, wat niet alleen mooi staat, maar waardoor deze vijf sterren wok ook goed te hanteren is. Andere sterke punt is de teflon platium topcoating die de wokpan ijzersterk en zeer goed bestand tegen krassen maakt. Ook deze wok kan op alle warmtebronnen.

De BK Infinity wokpan is in het overzicht met beste wokpannen te vinden, evenals veel andere wokpannen met een mooi design.

Wadjan of wokpan gietijzer

Surel heeft deze gietijzeren wok (of eigenlijk... gietijzeren wadjan) in de collectie. Met een wokpan van gietijzer kun je niet alleen roerbakken / wokken, zoals met iedere wadjan, maar ook (en dat is minder gebruikelijk) stoven en sudderen. Eigenlijk het tegenovergestelde van wokken.


Surel gietijzeren wok pan
Surel wokpan gietijzer

Deze geëmailleerde wok van gietijzer is behoorlijk zwaar, waardoor hij minder makkelijk te tillen is om tijden het wokken te schudden, maar deze wokpan van gietijzer staat hierdoor wel heel stevig op de warmtebron (elektrisch, gas, keramisch of inductie).

Selecteer in het overzicht met beste wokpannen gietijzer als gewenst materiaal en je ziet alleen de woks en wadjans van gietijzer.

Stalen wokpan / wadjan van staal

Een bijzonder hoge score is er ook voor deze stalen wadjan van het Italiaanse merk Paderno dat vooral pannen voor de professionele horeca maakt. Opgepast deze stalen wokpan wordt zeer heet!


Padenro wadjan staal

Padenro wadjan staal


Je merkt wel dat dit een professionele wok is. Niet alleen is is deze stalen wadjan groot (44 cm), ook komt hij het best tot zijn recht als je de wadjan voor het eerste gebruik eerst inbrand en er wordt geadviseerd de pan alleen met heet water af te wassen en in te vetten voor je hem weg zet.

Deze en andere goede wadjans en wokpannen van staal vind je in het bovenstaande beste wokpan overzicht. Vink daar bij de materialen staal als voorkeur aan.

Meer goede wokpannen


De hier afgebeelde wokken en wadjans zijn nog maar een greep uit alle goede wokpannen die je in de overzichten bovenaan kunt vinden. Kijk daar voor alle goede wokpannen en wadjans van onder andere Tefal, BK, Le Creuset, Pedenro, Surel, Greenpan, Demeyere, Westinghouse, Habonne en andere goede wokpan fabrikanten.

Kijk in het bovenaan genoemde overzicht met alle beste wokpannen (5 sterren) voor alle specificaties, maten en prijzen van deze en andere beste wokpannen en beste wadjans. Op Beste Pannen Kopen vind je nog veel meer goede pannen, goedkope aanbieders en tests.


Le Creuset gietijzeren wadjan wok met deksel

Le Creuset gietijzeren wadjan wok met deksel


Zie ook: Meer beste pannen uit de test

Foto bovenaan: BK


Samenvatting:
Zoek je de beste wokpan (beste wok of beste wadjan) kijk dan hier boven bij alle beste wokpannen. We hebben ook diverse voorbeelden van goede wokken en wadjans. Onder andere een gietijzeren wok met steel, een wadjan van staal, een gietijzeren wokpan met deksel van glas, een gietijzeren wadjan, een design wok en meer goede wadjans en goede wokpannen. Bij de aanbiedingen wokpannen vind je ze allemaal en kun je al deze wokken goedkoop kopen.

, ,


Company

Content=King

Auteur

Bas van Rijswijk

Zoeken

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

© 2016-2022 Content=King. Blogger Templates Designed by Bloggertheme9. Powered by Blogger.
Testen uitgevoerd door o.a. Coolblue, De Consumentenbond, ANWB en Test Aankoop. TestResults.nl heeft geen binding met deze organisaties.