Schrijf je hier in, en ontvang alle testresultaten gratis per e-mail.

Beste wadjan (Indonesische wokpan)

 

Hier kijken we naar de beste wadjan uit de test en andere goede wadjans. De wadjan is een Indonesische wok.

Wadjan

We hebben de best geteste wadjan en kijken naar de verschillende soorten wadjans die er te koop zijn.

Indonesische wadjan

De wadjan is de Indonesische variant op de Chinese wok. Het verschil zie je meteen. Bij de wadjan is de steel vervangen door twee handvatten.


Liever een wok (met een steel in plaats van handvatten)? Kijk dan bij de onderstaande test van wokpannen.Wadjan pan Tefal

Wadjan Tefal


Hierboven zie je de zeer populaire Tefal wadjan waarmee het zelfs mogelijk is om zonder olie of ander vet op alle hittebronnen te wokken. Dit dankzij de zeer goede anti-aanbaklaag. Ook de bekende rode Tefal thermospot is bij de wokpannen en wadjans van dit merk aanwezig.


Wadjan met deksel van glas

Normaal gesproken heeft een wadjan geen deksel. Deze pannen zijn immers bedoeld om te roerbakken en roeren gaat nu eenmaal niet met een deksel op de pan. Maar er zijn uitzonderingen in de vorm van een wadjan met deksel.


Tefal wadjan glazen deksel

Tefal wadjan met deksel van glas


Bijvoorbeeld deze wadjan met deksel van glas van Tefal. Het deksel (met stoomgaatje) maakt ook andere meer langdurige bereidingen mogelijk. 

In het overzicht met wadjan aanbiedingen vind je nog meer wokpannen met deksel en wadjans met deksel.

Verderop hebben we nog meer soorten wadjans Maar nu kijken we eerst naar de Fissler Kumming wadjan die in Duitsland als beste wadjan is getest.

Beste wadjan: Fissler Kunming 

Het Duitse test website Test Vergleiche riep deze wadjan met een Zeer Goed uit tot beste wokpan. Deze Fissler Kunming is een luxe wokpan gemaakt van roestvrij edelstaal en voorzien van een glazen deksel zodat je naast roerbakken ook op lager vuur kunt braden. 

Beste wadjan test: Fissler Kunming
Beste wadjan test: Fissler KunmingOok is deze beste wadjan geschikt voor voor wokken op inductie (al geven sommige winkels hier andere informatie over). Dankzij de twee handgrepen neemt de pan minder ruimte op de kookplaat in en kun hem makkelijker tillen als hij zwaar is. Iets dat best eens voorkomt want deze solide wok-pan weegt zelf al ruim 3 kilo.

In tegenstelling tot de bovenstaande Tefal wok kan de Fissler Kunming wokpan wel in de vaatwasser. Ook voor gebruiksgemak zorgt de doordachte vorm van de pan waardoor je niet snel morst tijden het wokken, en de handvatten blijven koel. Een nadeel van deze zeer goede wokpan is de prijs.

Wadjan gietijzer

Een andere goede wadjan fabrikant is Surel. Surel heeft onderstaande gietijzeren wadjan in de collectie. Met een wokpan van gietijzer kun je niet alleen roerbakken / wokken, zoals met iedere wadjan, maar ook (en dat is minder gebruikelijk) stoven en sudderen. Eigenlijk zijn die bereidingen het tegenovergestelde van wokken, maar met een wadjan van gietijzer gaat dat prima.


Surel gietijzeren wok pan
Surel wadjan gietijzer

Deze geƫmailleerde wadjan van gietijzer is behoorlijk zwaar, waardoor hij minder makkelijk te tillen is om tijden het wokken te schudden, maar deze wadjan van gietijzer staat hierdoor wel heel stevig op de warmtebron (elektrisch, gas, keramisch of inductie).

Selecteer in het overzicht met wadjan aaanbiedingen gietijzer als gewenst materiaal en je ziet alleen de wadjans van gietijzer.

Wadjan van staal

Een bijzonder hoge score in de test is er ook voor deze stalen wadjan van het Italiaanse merk Paderno dat vooral pannen voor de professionele horeca maakt. Opgepast deze stalen wadjan wordt zeer heet!Padenro wadjan staal

Padenro wadjan staal


Je merkt wel dat dit een professionele wok is. Niet alleen is is deze stalen wadjan groot (44 cm), ook komt hij het best tot zijn recht als je de wadjan voor het eerste gebruik eerst inbrand en er wordt geadviseerd de pan alleen met heet water af te wassen en in te vetten voor je hem weg zet.

Deze en andere goede wadjans van staal vind je in het bovenstaande wadjan aanbieding overzicht. Vink daar bij de materialen staal als voorkeur aan.

Je vind daar alle wadjans van de hier genoemde merken Tefal, Fissler, Padenro en Surel, maar ook van andere goede wadjan merken zoals BK, Biko, Swiss Diamond, Ruffoni en Le Creuset.


Zie ook:

Onderwerp:
Een wadjan is een Indonesische wok. Een wadjan herken je aan de handvatten waarover deze wokpan beschikt. Hier kijken we naar de beste wadjan uit de test (van Fissler) en naar andere goede wadjans van o.a. Padenro, Surel en Tefal.

Company

Content=King

Auteur

Bas van Rijswijk

Zoeken

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *