Beste autovelgen (aluminium velgen en stalen velgen auto)


Met een set mooie velgen kun je je auto een heel ander uiterlijk geven. Je geeft de auto de uitstaling die je wil. Hier vind je de beste velgen uit de test en geven we informatie over de beste stalen velgen en aluminium velgen (lichtmetalen velgen).


Uitslagen velgen test

Laten we beginnen met de beste velgen uit de test. In het onderstaande overzicht met testen van stalen velgen en aluminium velgen vind je alle beste velgen voor de auto uit diverse tests verzameld door Pneus Online, de grootste specialist op dit gebied van Europa.


Stalen velgen of aluminium velgen?

Bij iedere velgen test wordt er onderscheid gemaakt tussen stalen velgen en aluminium velgen (ook wel lichtmetalen velgen genoemd). Welke van deze velgen zijn de beste velgen?

Kort samengevat kun je stellen dat stalen velgen de beste velgen zijn (en over het algemeen ook nog de goedkoopste velgen). Waarom worden er dan zoveel aluminium velgen / lichtmetalen velgen verkocht? Dat heeft alles te maken met hun uiterlijk. Aluminium velgen zijn meestal mooier en kunnen in veel meer stijlen en kleuren worden uitgevoerd. Daarover hier onder meer informatie.

Stalen velgen: Robuust en sterk

Stalen velgen bestaan uit twee delen (de velg zelf en de wielschijf of wielsleutel) die aan elkaar zijn gelast. Het staal van de velg is veel sterker dan aluminium. Een nadeel van een stalen velg is dat er roestaanslag op kan ontstaan, maar dat is vrij makkelijk weer te verwijderen. Ook reparaties zijn makkelijk uit te voeren op stalen velgen.

Stalen velgen zijn goed bestand tegen steenslag, vuil, en strooizout. Aluminium velgen kunnen daar veel minder goed tegen en beschadigingen zijn meestal niet te herstellen bij aluminium. Kortom, als het op kwaliteit aankomt heeft staal alleen maar voordelen. Bovendien zijn stalen velgen meestal goedkoper.

Aluminium velgen worden ook wel lichtmetalen velgen genoemd. Over het algemeen zijn deze autovelgen inderdaad lichter, maar het verschil in gewicht tussen aluminium velgen en stalen velgen is veel kleiner dan vroeger. Door nieuwe technieken kunnen de sterke stalen velgen heel dun worden uitgevoerd waardoor het verschil in gewicht vaak te verwaarlozen is.

Aluminium velgen: Mooi en in vele stijlen

Toch kiezen de meeste mensen nog steeds voor aluminium velgen / lichtmetalen velgen. Dat heeft alles te maken met het uiterlijk van aluminium velgen voor de auto. Met aluminium is veel meer mogelijk. Hoogglans, chroom, mat geborsteld, gelakt, gepolijst, bij aluminium velgen is het allemaal mogelijk. Bovendien kunnen aluminium velgen in alle kleuren worden geverfd, bijvoorbeeld de kleur van de carrosserie.

Bij de bovenstaande testen van velgen voor de auto vind je zowel de beste stalen velgen uit de test als de beste aluminium velgen uit de test. Je kunt daar alle velgen ook goedkoop aanschaffen.


Onderwerp:
Hier vind je de beste velgen aluminium voor de auto en de beste velgen staal voor de auto uit de test. Ook geven we informatie over autovelgen van staal en velgen van aluminium. 

Een reactie posten

0 Reacties