Header Ads Widget

Amazon Prime gratis

Beste hoge druk pan test (snelkookpan, hogedruk pan)

Hier kijken we naar de beste hoge druk pan uit de test en nog twee beste hoge druk pannen namelijk de beste grote hogedruk pan en de beste goedkope hoge druk pan uit de test.

Beste hoge drukpan test Tefal

Het is eigenlijk heel wonderlijk dat er in iedere Nederlandse keuken geen hoge drukpan / snelkookpan te vinden is. Een goede hoge drukpan heeft namelijk alleen maar voordelen. Je kookt met een hogedrukpan sneller, je kookt gezonder en je kookt lekkerder. En duur is een goede hoge druk pan ook niet. Daarom hier aandacht voor de beste hoge drukpan uit de test en de beste koop uit de hoge drukpan test.


De voordelen van een goede hoge drukpan

De hoge drukpan (of snelkookpan, dat is precies hetzelfde) heeft veel grote voordelen. Je kookt bij een hoge druk pan met hoge temperaturen en met hoge druk. Het deksel van een hogedrukpan zit hermetisch vast op de pan zodat het deksel niet gaat klapperen. Hierdoor kook je met zo'n snelkookpan supersnel, en dat heeft weer andere voordelen tot gevolg:

 • Je kookt met hoge druk veel sneller, je kunt tot wel twee derde van de tijd besparen.
   
 • Doordat er geen hitte (energie) kan ontsnappen gebruik je veel minder stroom of gas. Ook hier is een besparing tot wel twee derde mogelijk.
   
 • Vitamines, waaronder vitamine B en vitamine C, blijven door de korte kooktijd veel meer aanwezig. Hierdoor is onder hoge druk koken veel gezonder.
   
 •  Ook de structuur van bijvoorbeeld groente blijft veel beter behouden. Dat ziet er niet alleen mooier uit maar eet ook fijner dan dat iets slap gekookt is.
   
De voordelen van een hoge drukpan zijn dus dat je eten lekkerder, gezonder en zelfs mooier is. En het koken met een hoge drukpan is ook nog eens energiezuiniger.

Tegenover al deze voordelen van de hoge drukpan staan geen nadelen, of het zou zijn dat je een snelkookpan moet aanschaffen (al kun je een hoge drukpan ook als gewone pan gebruiken, dus het is in feite geen extra pan die je hoeft aan te schaffen). 

En een goede hoge drukpan hoeft ook helemaal niet duur te zijn, maar daarover hier onder meer.

Aanbiedingen hogedruk pannen

In het overzicht alle snelkookpannen vind je circa 175 hoge drukpannen, waaruit je makkelijk (door je wensen aan te vinken) de voor jou beste snelkookpan / beste hoge drukpan kunt selecteren. 

Ook lees je er alle gebruikerservaringen en reviews, en vind je er alle lage winkelprijzen en specificaties van al deze hoge druk pannen in de lijst.


Beste hoge druk pan test Tefal

Beste hoge druk pan test: Tefal

Hieronder vind je een korte beschrijving van de beste snelkookpannen / beste hoge drukpannen uit dit overzicht. Kijk bij de productlinks voor alle actuele lage prijzen en informatie.

Beste hoge drukpan: Tefal Secure5 Neo

De beste hoge drukpan, met de hoogste waardering, is de bekende Tefal Secure5 Neo. Dat is geen verrassing want de Tefal Secure Neo is DE hogedrukpan van dit moment!

Deze 6 liter hoge drukpan (die er ook in een 4 liter versie is) wordt geleverd met een stoommandje want naast de beste hogedruk pan is dit ook een heel goede stoompan. 

De Tefal Secure5 Neo is een geweldige snelkookpan / hogedrukpan / stoompan. Alles straalt kwaliteit uit aan deze beste hoge drukpan uit de test.

Tefal hogedruk pan test
Tefal hogedruk pan


Het roestvrij staal waarvan deze beste hoge drukpan gemaakt is bijvoorbeeld, of de comfortabele handgrepen die een stevige grip geven. De handige maatverdeling aan de binnenzijde en de 5 beveiligingen. En dan is er nog de 10 jaar garantie die Tefal op deze beste snelkookpan geeft.

De aluminium RVS bodem zorgt er voor dat de pan niet alleen heel snel opwarmt, maar dat de warmte ook uitstekend verdeeld wordt over de hele pan.

De Tefal Secure5 Neo beschikt over een heel dikke bodem waardoor een anti aanbaklaag niet nodig is en de pan gewoon in de vaatwasser kan. En nadelen? Als we een nadeel van de Tefal Secure5 moeten noemen dan is dat hoogstens de capaciteit van 4 of 6 liter. Heb je daar niet genoeg aan, dan vind je hier onder een groter alternatief.

Op de drie foto's hierboven die je deze beste hoge drukpan afgebeeld, kijk voor meer informatie en de laagste prijs van deze beste hoge drukpan in het bovengenoemde overzicht met alle hoge drukpannen.

Beste grote hoge drukpan: Fissler Vivavit

De beste grote hoge drukpan als je een ruim budget hebt is de Fissler Vivavit die verkrijgbaar is in capaciteiten van 8 en 10 liter. Maar ook in kleinere versies van 4,5 liter en 6 liter.

De prijs van de Fissler Vivavit is wel pittig. Een paar honderd euro moet je er voor neertellen. Omdat de meeste mensen niet zoveel geld voor een hogedrukpan over hebben (ook al is dat de beste snelkookpan) hebben we hieronder een alternatief en houden we de beschrijving van de Fisslet Vivavit hier beknopt.

Beste hogedruk pan groot: Fissler Vivavit

Beste hogedruk pan groot: Fissler Vivavit


Maar ere wie ere toekomt, als je over een ruim budget beschikt is de Fissler snelkookpan echt wel de beste hoge drukpan. Met een stoplicht-systeem dat aangeeft hoe ver je in het kookproces bent genaderd, met een heel dikke bodem die aanbranden vrijwel onmogelijk maakt, met drie ventielen waaronder één voor stomen en materialen van de hoogste kwaliteit.

Maar die prijs, dat blijft een dingetje, al is deze beste hoge drukpan, in diverse formaten, bij de bovenstaande aanbiedingen wel met interessante kortingen te vinden.

Beste goedkope hoge drukpan: Royal Swiss Pressure Cooker (beste koop)

Een 8 liter hoge drukpan voor zo'n 38 euro, circa 48 euro voor een 12 liter hoge drukpan. Dat zijn heel andere prijzen! Zoek je een goedkope maar goede snelkookpan, dan is de Royal Swiss hoge drukpan een aanrader. 

Ook deze hoge drukpan is goedkoop in het bovenstaande overzicht met aanbiedingen van snelkookpannen te vinden. Of kijk bij bovenstaande produktlink.

De Royal Swiss Pressure Cooker is makkelijk in het gebruik, degelijk, gemaakt van dik robuust staal, maar ook licht te hanteren en praktisch in het gebruik. Voor het gemiddelde huishouden een prima hoge drukpan voor weinig geld. Een echte beste koop!

Beste koop hoge drukpan: Royal Swiss

Beste koop hoge druk pan: Royal Swiss

Als je de beste goedkope hoge drukpan wilt hebben is deze Royal Swiss hogedrukpan de pan die je moet hebben. Een degelijke snelkookpan voor weinig geld. Praktisch en plezierig in het gebruik. En met een ruime inhoud van 8 liter of 12 liter. Daarmee kun je flinke éénpans gerechten mee bereiden!

Kijk voor de actuele laagste prijs en meer informatie over deze hoge drukpan en nog zo'n 250 andere goede hoge drukpannen in het bovenaan genoemde overzicht met aanbiedingen van hogedrukpannen. Of volg de genoemde productlinks.

Zie ook: 

Onderwerp:
Kijk hier voor de beste hoge drukpan uit de test van snelkookpannen. Met de beste hoge drukpan, de beste goedkope hoge drukpan en de beste grote hoge drukpan. Met een goede hogedrukpan (snelkookpan) kook je gezond, snel, lekker en energiezuinig. Het is met een goede hogedrukpan dus op alle manieren verantwoord koken.Hier vind je de beste hogedruk pannen / beste snelkookpannen en een overzicht met alle goede hogedrukpannen waaruit je eenvoudig je beste hoge drukpan / beste snelkookpan kunt selecteren.


Een reactie posten

0 Reacties