Schrijf je hier in, en ontvang alle testresultaten gratis per e-mail.

Beste snelkookpannen / beste hogedrukpannen test

Redactie     17:41     No comments


Het is eigenlijk heel wonderlijk dat er in iedere Nederlandse keuken geen hogedrukpan / snelkookpan te vinden is. Zo'n pan heeft namelijk alleen maar voordelen. Je kookt sneller, je kookt gezonder en je kookt lekkerder. En duur is de beste snelkookpan / beste hogedrukpan ook niet. Hier vind je de beste snelkookpannen.


De voordelen van een snelkookpan

De snelkookpan (of hogedrukpan, dat is precies hetzelfde) heeft veel grote voordelen. Je kookt bij een snelkookpan met hoge temperaturen en met hoge druk. Het deksel zit hermetisch vast op de pan zodat het deksel niet gaat klapperen. Hierdoor kook je supersnel, en dat heeft weer andere voordelen tot gevolg:

  • Je kookt veel sneller, je kunt tot wel twee derde van de tijd besparen.
  • Doordat er geen hitte (energie) kan ontsnappen gebruik je veel minder stroom of gas. Ook hier is een besparing tot wel twee derde mogelijk.
  • Vitamines, waaronder vitamine B en vitamine C, blijven door de korte kooktijd veel meer aanwezig. Hierdoor is onder hoge druk koken veel gezonder.
  •  Ook de structuur van bijvoorbeeld groente blijft veel beter behouden. Dat ziet er niet alleen mooier uit maar eet ook fijner dan dat iets slap gekookt is.
Tegenover al deze voordelen staan geen nadelen, of het zou zijn dat je een snelkookpan moet aanschaffen (al kun je een hogedrukpan ook als gewone pan gebruiken, dus het is in feite geen extra pan die je hoeft aan te schaffen). En een goede snelkookpan hoeft ook helemaal niet duur te zijn, maar daarover hier onder meer.

Aanbiedingen snelkookpannen

In het overzicht alle snelkookpannen vind je circa 200 snelkookpannen, waaruit je makkelijk (door je wensen aan te vinken) de voor jou beste snelkookpannen / beste hogedrukpannen kunt selecteren. Ook lees je er alle gebruikerservaringen en reviews, en vind je er alle lage winkelprijzen en specificaties.


Hieronder vind je een korte beschrijving van de beste snelkookpannen uit dit overzicht. Kijk daar voor alle actuele lage prijzen en informatie.

Beste snelkookpan: Tefal Secure5 Neo

De beste snelkookpan, met de hoogste waardering, is de bekende Tefal Secure5 Neo. Dat is geen verrassing want de Tefal Secure Neo is DE hogedrukpan!

Deze 6 liter snelkookpan wordt geleverd met een stoommandje want naast de beste snelkookpan is dit ook een heel goede stoompan. Het is een geweldige snelkookpan / hogedrukpan / stoompan. Alles straalt kwaliteit uit aan deze beste snelkookpan.

Het roestvrij staal waarvan deze beste hogedrukpan gemaakt is bijvoorbeeld, of de comfortabele handgrepen die een stevige grip geven. De handige maatverdeling aan de binnenzijde en de 5 beveiligingen. En dan is er nog de 10 jaar garantie die Tefal op deze beste snelkookpan geeft.

De aluminium RVS bodem zorgt er voor dat de pan niet alleen heel snel opwarmt, maar dat de warmte ook uitstekend verdeeld wordt over de hele pan.

De Tefal Secure5 Neo beschikt over een heel dikke bodem waardoor een anti aanbaklaag niet nodig is en de pan gewoon in de vaatwasser kan. En nadelen? Als we een nadeel van de Tefal Secure5 moeten noemen dan is dat hoogstens de capaciteit van 6 liter. Heb je daar niet genoeg aan, dan vind je hier onder een groter alternatief.

Op de drie foto's hierboven die je deze beste hogedrukpan afgebeeld, kijk voor meer informatie en de laagste prijs van deze beste snelkookpan in het bovengenoemde overzicht met alle hogedrukpannen.

Beste grote snelkookpan: Fissler Vivavit

De beste grote snelkookpan als je een ruim budget hebt is de Fissler Vivavit. Bij deze beste snelkookpan praat je wel over (advies) prijzen van 269 euro (8 liter) en 299 euro (10 liter). Omdat de meeste mensen niet zoveel geld voor een hogedrukpan over hebben (ook al is dat de beste snelkookpan) hebben we hieronder een alternatief en houden we de beschrijving van de Fisslet Vivavit hier beknopt.


Maar ere wie ere toekomt, als je over een ruim budget beschikt is de Fissler hogedrukpan echt wel de beste snelkookpan. Met een stoplicht-systeem dat aangeeft hoe ver je in het kookproces bent genaderd, met een heel dikke bodem die aanbranden vrijwel onmogelijk maakt, met drie ventielen waaronder één voor stomen en materialen van de hoogste kwaliteit.

Maar die prijs, dat blijft een dingetje, al is deze beste snelkookpan, in diverse formaten, bij de bovenstaande aanbiedingen wel met interessante kortingen te vinden.

Beste goedkope snelkookpan: Royal Swiss Pressure Cooker

Een 8 liter snelkookpan voor zo'n 36 euro. Dat zijn andere prijzen! Zoek je een goedkope maar goede snelkookpan, dan is deze 8 liter Royal Swiss hogedrukpan een aanrader. Ook deze is goedkoop in het bovenstaande overzicht met aanbiedingen van snelkookpannen te vinden.

Makkelijk in het gebruik, degelijk, gemaakt van dik robuust staal, maar ook licht te hanteren en praktisch in het gebruik. Voor het gemiddelde huishouden een prima snelkookpan voor weinig geld.


Als je de beste goedkope snelkookpan wilt hebben is deze Royal Swiss hogedrukpan de pan die je moet hebben. Een degelijke snelkookpan voor weinig geld. Praktisch en plezierig in het gebruik. En met een ruime inhoud van 8 liter. Daarmee kun je behoorlijk éénpans gerechten maken!

Kijk voor de actuele laagste prijs en meer informatie over deze hogedrukpan en nog zo'n 200 andere goede snelkookpannen in het bovenaan genoemde overzicht met aanbiedingen van snelkookpannen.

Zie ook: 

Onderwerpen:
Beste snelkookpannen test, beste hogedrukpannen test, beste snelkookpan test.
, ,


0 reacties :

Plaats hier uw reactie. Reclame wordt niet getoond.

Recent

Recent Posts Widget
Mogelijk gemaakt door Blogger.

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

Company

Content=King

Auteur

Bas van Rijswijk

FAQ's

Blogroll

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

Subscribe to Newsletter

Dit adres wordt alleen gebruikt om artikelen toe te mailen.