Header Ads Widget

Bol AlgemeenBol Algemeen

Beste beamer thuis (films of gaming)

De beste beamers voor thuis uit de beamer test. Met de beste beamer voor films en de beste beamer voor games.

Beste beamer thuis / gamen test

Hoe groot de televisies tegenwoordig ook zijn, voor het echte bioscoopgevoel geven veel echte filmliefhebbers de voorkeur aan een beamer. Bekijk sportwedstrijden of films op een echt groot scherm met een goede beamer. Of speel games op dat grote scherm. Maar wat is de beste beamer voor je huisbioscoop? En wat is de beste beamer voor gaming? Hier de beste beamers voor thuis.


Aan een beamer om in de hoogste kwaliteit films en televisie te kijken worden veel meer eisen gesteld dan aan een beamer voor een presentatie. Je kiest immers thuis voor een beamer om een groot en scherp beeld te zien. 

En het bekijken van een film met de beste beeldkwaliteit vraagt meer van een beamer dan het tonen van een Powerpoint presentatie.

Ook aan een beamer voor gaming worden heel andere eisen gesteld. Denk bijvoorbeeld aan de snelheid waarmee de beamer de bewegende beelden kan weergeven. 

En voor een consument is natuurlijk ook de prijs van de beamer belangrijk. Het moet wel leuk betaalbaar blijven! Maar wat is een goede goedkope beamer voor thuis?


De beste beamers voor thuis uit de test

Hieronder vind je onder andere de beste beamers voor een thuisbioscoop en de beste gaming beamers uit de test en wijzen er je de weg naar meer goede beamers voor thuisgebruik.Bij de best geteste beamers (getest door beamer experts) vind je onder andere de beste beamer voor sportwedstrijden, de beste beamer voor een thuisbioscoop, de beste beamer gaming, de beste 4K beamer en de beste beamer voor een kleine ruimte.

Zit jouw beste beamer daar toch niet bij? Kijk dan in het overzicht van alle beamers. Daar vind je de prijzen, specificaties, mogelijkheden, gebruikerservaringen en reviews van circa 400 beamers voor thuis, kantoor, mini beamers en portable beamers.


4k beamer BenQ
4K beamer BenQ


Goede beamers voor thuis (bijvoorbeeld voor een huisbioscoop) worden onder andere gemaakt door Epson, BenQ, Optoma, LG en Samsung.

4K Ultra HD beamer 4K

Je hebt beamers die de beelden in Full HD kwaliteit weergeven en beamers die de veel scherpere 4K Ultra HD resolutie ondersteunen. De Nederlandse televisiezenders gaan nog niet verder dan Full HD maar 4K UHD kom je wel veelvuldig tegen bij streaming video diensten (bijv. Netflix, Disney+, Ziggo Sport, Videoland, Amazon Prime Video), internet video, games en films en series op blu-ray. 

Voor een goede beamer voor thuis adviseren we daarom een 4K beamer. Al was het maar om op de toekomst voorbereid te zijn.

De beste beamer voor een thuisbioscoop is dus altijd een 4K beamer.

Contrast ratio

Ook de contrast ratio is belangrijk als je films wilt kijken via je beamer. De contrast ratio is het verschil tussen licht en donker. Kies voor een beamer met een contrastratio van minimaal 25:000:1 voor de mooiste en meest natuurlijke kleuren.

Lichtopbrengst

Net zoals bij een lamp wordt bij een beamer de lichtopbrengst is lumen weergegeven. Vaak denkt men dat de beste beamer zo veel mogelijk lumen moet hebben, maar dat hangt helemaal van de omgeving af. Bij een te hoge lichtopbrengst vertekenen de kleuren. Deze worden te licht. Zwart wordt bijvoorbeeld grijs.

In een grote zaal is er een sterke beamer lamp nodig (minimaal 4000 ANSI lumen) en ook in een slecht verduisterde vergaderruimte of klaslokaal moet de beamer veel licht geven (minimaal 3000 ANSI lumen). Voor een kleinere ruimte thuis volstaat echter veel minder licht. In een kleine goed verduisterde kamer kan 1000 ANSI lumen al voldoende zijn. Voor een verlichte ruimte is 3000 ANSI lumen wel aan te raden.

Kijk bij de bovenaan genoemde beste beamers uit de test voor thuis voor de beste beamer voor in een huisbioscoop. In het overzicht met alle beamers kun je aanvinken dat je een geschikte beamer voor een huisbioscoop zoekt. Eventueel kun je daarbij ook de gewenste lichtopbrengst van de beamer aangeven.


Beamer thuis Epson

Epson beamer voor thuis


Gaming beamer

Gebruik je de beamer voor gaming? Bij een gaming beamer is de input lag erg belangrijk. Deze bepaalt namelijk hoe snel de beamer (en daarmee de beelden op het scherm) reageren op jouw actie en de acties van je tegenstanders. 

Met een trage input lag ben je in het nadeel bij het spelen van games. Een snelle input lag is voor game beamers dus een zeer belangrijke eigenschap. Dit in tegenstelling tot bij beamers die alleen voor films of presentaties worden gebruikt. Daarvoor volstaat een gemiddelde input lag.

Bij de bovenstaande beste beamers voor thuis uit de test vind je de beste gaming beamer van dit moment (rekening houdend met de prijs). In het overzicht met alle beamers kun je bij type gebruik gaming aanvinken. Je krijgt dan alleen de beamers geschikt voor gamen te zien.

Goede game beamers worden onder andere gemaakt door Optoma, Acer, BenQ, Sony en Epson.

Smart beamer

De smart beamer (slimme beamer) is sterk in opmars. Vooral voor thuis is een smart beamer erg interessant. Een smart beamer kun je namelijk direct op internet aansluiten om films, series en andere video content van internet te streamen. Stream direct video van bijvoorbeeld Netflix, YouTube, Videoland of Disney+. 

Vaak heeft een smart beamer een eigen smart TV platform met apps, soms gebruiken ze voor het streamen van video een mediaspeler zoals bijvoorbeeld Chromecast. Let er bij het kiezen van een smart beamer op of deze thuisbeamer de apps ondersteunt van de streaming diensten die jij wilt gebruiken.

Fabrikanten van goede smart beamers zijn onder andere Samsung, Acer, Epson, Xgimi, BenQ, Nebula, Optoma en LG.

Meer tips, aanbiedingen en beste beamers

Bij de andere beste beamers uit de test vind je meer beste beamers. Bijvoorbeeld voor presentaties en ander zakelijk gebruik. Meer tips en informatie over beamers is te vinden op Beste Beamer Kopen, waaronder de goedkoopste winkels en de de beamer top 10.

Zie ook:


Onderwerp:
Aan de beste beamer voor thuis worden heel andere eisen gesteld dan aan een zakelijke beamer. Of dat nu een gaming beamer of een thuisbioscoop beamer is. De beste beamer voor gaming vraagt vooral om snelheid en natuurlijk een duidelijk beeld. De beste beamer voor films heeft een goede resolutie (4K) en een goede contrast ratio nodig. De lichtopbrengst is in een donkere huisbioscoop of game kamer (man cave) minder belangrijk. Kijk bovenaan voor de beste beamers voor thuis uit de test (beste beamer gaming en beste beamer films) of kies je persoonlijk beste beamer uit het grote aanbod van alle beamers.


Een reactie posten

0 Reacties