Schrijf je hier in, en ontvang alle testresultaten gratis per e-mail.

Wat is de beste beamer voor thuis? (Thuisbioscoop of gaming)

Redactie     11:16     No comments

Beste beamer thuis test

Hoe groot de televisies tegenwoordig ook zijn, voor het echte bioscoopgevoel geven veel echte filmliefhebbers de voorkeur aan een beamer. Bekijk sportwedstrijden of films op een echt groot scherm met een goede beamer. Of speel games op dat grote scherm. Maar wat de beste beamer voor thuis? 

Aan een beamer om in de hoogste kwaliteit films en televisie te kijken worden veel meer eisen gesteld dan aan een beamer voor een presentatie. Je kiest immers voor een beamer om een groot en scherp beeld te zien. Ook aan een beamer voor gaming worden heel andere eisen gesteld (snelheid!). En voor een consument is natuurlijk ook de prijs belangrijk. Het moet wel leuk betaalbaar blijven.

Hieronder vind je de beste beamers voor een thuisbioscoop uit de test en wijzen er je de weg naar meer goede beamers voor thuis.


4K Ultra HD beamer

Je hebt beamers die de beelden in Full HD kwaliteit weergeven en beamers die de veel scherpere 4K Ultra HD resolutie ondersteunen. De Nederlandse televisiezenders gaan nog niet verder dan Full HD maar 4K UHD kom je wel veelvuldig tegen bij streaming video, internet video, games en films en series op blu-ray. Voor een goede beamer voor thuis adviseren we daarom een 4K beamer. Al was het maar om op de toekomst voorbereid te zijn.

De beste beamer voor een thuisbioscoop is dus altijd een 4K beamer.

Ook de contrast ratio is belangrijk als je films wilt kijken via je beamer. De contrast ratio is het verschil tussen licht en donker. Kies voor een beamer met een contrastratio van minimaal 25:000:1 voor de mooiste en meest natuurlijke kleuren.

Kijk bij de bovenaan genoemde beste beamers uit de test voor thuis voor de beste beamer voor in een huisbioscoop.

Gaming beamer

Gebruik je de beamer voor gaming? Dan is de input lag erg belangrijk. Deze bepaalt namelijk hoe snel de beamer (en daarmee de beelden op het scherm) reageren op jouw actie en de acties van je tegenstanders. Met een trage input lag ben je in het nadeel bij het spelen van games. Dit is voor gaming beamers dus een zeer belangrijke eigenschap. Dit in tegenstelling tot bij beamers die alleen voor films of presentaties worden gebruikt.

Bij de bovenstaande beste beamers voor thuis uit de test vind je de beste gaming beamer van dit moment (rekening houdend met de prijs).


Meer tips beamers

Bij de andere beste beamers uit de test vind je meer beste beamers. Bijvoorbeeld voor presentaties en ander zakelijk gebruik. Meer tips en informatie over banners is te vinden op Beste Beamer Kopen, waaronder de goedkoopste winkels en de de beamer top 10.,


0 reacties :

Plaats hier uw reactie. Reclame wordt niet getoond.

Recent

Recent Posts Widget
Mogelijk gemaakt door Blogger.

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

Company

Content=King

Auteur

Bas van Rijswijk

FAQ's

Blogroll

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

Subscribe to Newsletter

Dit adres wordt alleen gebruikt om artikelen toe te mailen.