Schrijf je hier in, en ontvang alle testresultaten gratis per e-mail.

Beste projectiescherm beamer

 

De beste beamer projectieschermen uit te test, tips om je beste projectiescherm te vinden en aanbiedingen van goede beamers schermen.

Beste projectiescherm test Elite ScreensBeelden van een beamer kun je op een witte muur projecteren, maar met een speciaal projectiescherm haal je veel mooiere beelden uit je beamers. Kijk hier voor het beste projectiescherm voor je beamer.

De beste projectieschermen uit de test

Kijk hier onder voor het beste projectiescherm uit de test. Het betreft meerdere beste geteste beamerschermen. Bijvoorbeeld het beste beamerscherm op poten, het beste uitrolbare projectiescherm, het beste elektrische projectieschermen, het beste spanscherm voor de beamer en andere beste projectieschermen in hun klasse.


Bij de aanbiedingen van projectieschermen vind je nog veel meer beamer schermen in alle soorten en maten.

Hieronder hebben we tips voor bij het kiezen van je beste projectiescherm en het goedkoop kopen van dit voor jou beste scherm.

Verschillende soorten projectieschermen

Allereerst kijken we naar de verschillende soorten projectiescherm die er zijn.

Staand projectiescherm / mobiel projectiescherm

Het meest eenvoudige beamer scherm is het staande projectiescherm, of met andere woorden een projectiescherm op statief of een projectiescherm op poten.  Dit is een mobiel projectiescherm dat je in een kast of hoek kunt bewaren en tevoorschijn haalt als je het projectiescherm wilt gebruiken. Dit mobiele projectiescherm kun je ook makkelijk ergens naar toe meenemen.

Een mobiel projectiescherm is het beste projectiescherm als je op locatie presentaties geeft of als de beamer thuis maar af en toe gebruikt. 

Het beste staande projectiescherm / mobiele projectiescherm kun je vinden bij de beste projectieschermen uit de test en bij de aanbiedingen van projectieschermen vind je nog meer goede makkelijk verplaatsbare projectieschermen.

Vast projectiescherm (spanscherm)

Als je een huisbioscoop hebt wil je waarschijnlijk een goed projectiescherm dat je op een vaste plek ophangt zodat het scherm altijd klaar is voor gebruik. Het projectiescherm heeft dan ook weinig te lijden omdat het niet verplaatst wordt.

Je hebt dan de keuze tussen een in te rollen projectiescherm of een scherm dat altijd zochtbaar is. Dat laatste beamer scherm, een vast projectiescherm, wordt spanscherm genoemd. Een goed spanscherm is een een frame gemonteerd. Zodoende is een beamer spanscherm altijd strak gespannen, zonder oneffenheden, bobbels en andere vervormingen. 

Dit maakt een vast projectiescherm in frame qua beeldkwaliteit tot het beste projectiescherm / beste beamerscherm. Geen andere projectiescherm heeft zulk strak en egaal oppervlak.

Oprolbaar projectiescherm

Maar het nadeel is dan wel dat het projectiedoek altijd zichtbaar is. Dat is niet mooi als je de beamer in de woonkamer gebruikt. Daar wordt daarom vaak gekozen voor een uittrekbaar (oprolbaar) projectiescherm. Een beamer scherm dat na gebruik opgerold wordt, zodat het (afgezien van de bovenrand) niet zichtbaar is als het beamer doek niet gebruikt wordt.Elektrisch beamer scherm Elite Screens

Elektrische projectiescherm

Meestal gebeurt dat oprollen van het scherm handmatig. Al is dat bij zo'n handbediend projectiescherm niet meer dan even trekken. Toch zijn de elektrische projectieschermen in opkomst. Deze beamerschermen zijn luxe, want via een afstandsbediening en een druk op een knop rollen ze automatisch in of uit. Vaak is het zelfs mogelijk om het beamerscherm automatisch uit te laten rollen als je de beamer aan zet, en als je de beamer uit zet rolt het beamer scherm weer automatisch op (trigger functie).

Van elk van deze soorten projectieschermen vind je het beste beamerscherm in het beste projectiescherm test overzicht hier boven.


Tips beste projectiescherm kiezen

Waar moet je op letten als je je beste projectiescherm kiest? Hier wat tips voor bij het kiezen van je beste beamerscherm. Bij bovenstaande overzicht kun je je beste projectiescherm op onderstaande kenmerken selecteren.

Schermdiagonaal

De eerste keuze die je maakt is de grootte van het projectiescherm van je beamer. De meeste mensen kiezen voor een beamerscherm met een diagonaal van meer dan een meter. Maar je hebt ook (aanmerkelijk) grotere en kleinere beamerschermen.

Projectiescherm muur of projectiescherm plafond

Een goed vast projectiescherm kun je zowel aan de muur als aan het plafond bevestigen.


ivisions projectiescherm beamer

IVisions elektrisch projectiescherm beamer

Beeldformaat beamer scherm

Let ook even op de beeldverhouding van het projectiescherm. De meeste projectieschermen voor een beamer hebben een 16:9 beeldverhouding (, maar ook 16:10 en 16:12 (4:3) komen vrij veel voor. 

Als je naar de breedte van het projectiescherm kijkt (in centimeters). Let er dan op dat er een verschil is tussen projectiebreedte (projectieoppervlak) en de daadwerkelijke breedte van het scherm. Je hebt namelijk altijd een rand (bij het ene projectiescherm bredere dan bij het andere) die er voor zorgt dat het projectie oppervlak smaller is dan de breedte van het scherm.

Het beeldformaat van het scherm moet natuurlijk aansluiten bij het beeldformaat van je beamer voor het mooiste resultaat.

Throw ratio beamer scherm (projectieverhouding)

Heel belangrijk bij het kiezen van een projectiescherm voor een beamer is de throw ratio. Dit is de verhouding tussen breedte van je projectie en de afstand van de beamer tot het scherm.

De throw ratio wordt ook wel projectieverhouding genoemd.

Er wordt vaak gesproken over normal throw, short throw en ultra short throw. De throw rate van het projectiescherm moet aansluiten bij de throw rate van de beamer.

Kijk hier boven voor de beste projectieschermen uit de test, of selecteer zelf je beste projectiescherm bij de aanbiedingen, gebruik makend van bovenstaande informatie en tips.

Bij de aanbiedingen vind je onder andere goede beamer schermen van Elite Screens, Top  Vision, Optoma, Sta-Ble en andere goede fabrikanten van projectieschermen.

Zie ook:

Foto bovenaan: Elite Screens projectiescherm

Company

Content=King

Auteur

Bas van Rijswijk

Zoeken

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *