Header Ads Widget

Bol 10-daagse 2024Bol 10-daagse 2024

Beste daglichtlamp (top 10)

Kijk hier voor de beste daglichtlamp voor lichttherapie en meer goede daglichtlampen uit de daglichtlamp top 10.

Beste daglichtlamp test lichttherapie

Veel mensen zijn in de herfst en winter moe. Dit komt door het gebrek aan zonlicht. De daglichtlamp is een erkend krachtig wapen tegen de vermoeidheid, lusteloosheid en somberheid die kan optreden in herfst, winter en het vroege voorjaar. 

Een daglichtlamp simuleert zonlicht. Je hoeft iedere dag maar kort bij zo'n lamp te zitten. Dit wordt ook wel lichttherapie genoemd. Maar wat is de beste daglichtlamp? Hier de top 10 van daglichtlampen.


De daglichtlampen top 10

De daglichtlampen en de daglichtlamp top 10 zijn de lichttherapie lampen die momenteel het meest populair zijn en het hoogst gewaardeerd worden. Kijk in die altijd actuele lijst voor goede daglichtlampen.
Wat doet een daglichtlamp?

Een daglichtlamp wordt ook wel energielamp of lichttherapie lamp genoemd. De daglichtlamp is een effectief wapen tegen de herfstdip, winterdip, of hoe je al deze klachten die optreden als de dagen korter (en donker) worden maar wilt noemen.


Beurer daglichtlamp lichttherapie

Beurer daglichtlamp lichttherapie

Veel mensen hebben moeite met het gebrek aan zonlicht dat de korte dagen van het jaar met zich meebrengen. Deze klachten uiten zich zowel geestelijk als lichamelijk. Je kunt je moe of depressief voelen, slaapproblemen krijgen of humeurig worden. Dat alles wordt veroorzaakt door een tekort aan zonlicht en is op te lossen door je lichaam dat zonlicht alsnog te geven.

Een vakantie naar een zonnig eiland is de beste oplossing. Je bent dan geheid van deze klachten af. Maar helaas is deze oplossing zelden haalbaar. Dan maar een alternatief, een lamp die je lichaam voor de gek houdt en die het idee geeft dat je in het zonnetje zit. De daglichtlamp!

Het licht van een daglichtlamp lijkt zoveel op dat van de zon dat je lichaam en geest er in trappen. En je hoeft niet de hele dag voor een lamp te gaan zitten. Integendeel! Een paar minuten per dag is genoeg. Ook hoef je die minuten helemaal niet starend in de daglichtlamp door te brengen. Je kunt bijvoorbeeld gewoon achter je computer werken, de aardappelen schillen, TV kijken of de krant lezen. Als de daglichtlamp maar richting je gezicht schijnt.
Daglichtlamp brillen

Heel handig zijn de daglichtlampen in de vorm van een bril. Deze lichttherapie daglichtbrillen hebben dezelfde werking als de gewone lichttherapie daglichtlampen maar je draagt deze op je neus. Dat geeft je meer bewegingsvrijheid want onder je lichttherapie kun je alles doen. Computeren. lezen en televisie kijken, zoal bij een gewone daglichtlamp, maar ook je huis schoonmaken, eten koken en een wandeling maken.

Luminette daglichtbril

Een lichttherapie sessie duurt wat langer dan bij een gewone daglichtlamp, gemiddeld een half uurtje, maar doordat je vrij kan bewegen voelt dat niet als een nadeel.

Overigens draag je de daglichtlamp bril niet voor je ogen. Deze bril heeft namelijk geen glazen maar is een montuur met kleine lampjes voor je voorhoofd.

Daglichtlamp brillen worden gemaakt door Luminette, Ayo (AyoLight), Propeaq, Medisana, Liroma. 

Kijk hier onder voor de beste daglichtlampen in deze vorm uit de test.
Aanbiedingen lichttherapie lampen

Diverse fabrikanten van medische apparatuur maken goede daglichtlampen. De laatste Consumentenbond daglichtlamp test vond meer dan 10 jaar geleden plaats en is dus niet meer relevant. Maar zoals je in de top 10 kunt zien worden vooral de Beurer daglichtlampen en Medisana daglichtlampen hoog gewaardeerd.  

Vooral Beurer heeft een ruim daglichtlamp assortiment. Je hebt relatief goedkope Beurer daglichtlampen van rond de 50 euro maar je kunt ook kiezen voor een professionele daglichtlamp van Beurer van meer dan 200 euro.

Nog goedkoper dan een Beurer daglichtlamp zijn de goedkope daglichtlampen van Lanaform, Beactiff of Levanda. En in het duurdere segment heb je de Lumie daglichtlampen.

Meer tips en informatie over daglichtlampen voor lichttherapie vind je op de daglichtlamp informatie pagina. Of kijk bij de aanbiedingen daglichtlampen bij de beste winkels voor alle goede lichttherapie daglichtlampen tegen een lage prijs.

Zie ook:


Onderwerp:
Een goede daglichtlamp (lichttherapie lamp of energielamp), helpt tegen veel klachten in herfst en winter. Veel lichamelijke en geestelijke klachten (winterdip) worden dan veroorzaakt door een gebrek aan daglicht. Met een goede daglichtlamp vul je dat in slechts enkele minuten per dag aan. In de daglichtlamp top 10 vind je de beste daglichtlampen van dit moment. Op Beste Daglichtlamp Kopen vind je de beste winkels om online een goede lichttherapielamp goedkoop te kopen. Dit alles vind je hier boven.


Een reactie posten

0 Reacties