Beste draadloze oplader test

De beste draadloze oplader uit de test en nog veel meer goede Qi draadloze opladers voor smartphone, smartwatch e.d.

Beste draadloze oplader Belkin

Geen geklooi met stekkers en draadjes, maar gewoon je smartphone op een lader leggen en gaan met die banaan. Draadloos opladen is een eigentijdse manier van opladen. Modern en van deze tijd. Een goede draadloze oplader is vooral praktisch en heel makkelijk. Hier een overzicht van de beste opladers uit een test van experts op dit gebied.

De beste draadloze opladers

Het betreft meerdere beste draadloze opladers. Optimale draadloze opladers voor verschillende apparatuur. Bij de door experts aanbevolen draadloze opladers vind je hier onder bij de beste draadloze opladers uit de test. 

Het betreft de beste draadloze opladers voor iPhone en de beste draadloze opladers voor een Samsung telefoon, maar bijvoorbeeld ook diverse beste middenklasse draadloze opladers voor als de beste (maar dure) topklasse draadloze opladers buiten je budget vallen.

Kijk hier onder wat de beste draadloze opladers uit de test zijn.


In het overzicht met alle draadloze opladers vind je meer dan 800 (!) van deze draadloze telefoonopladers, die vaak ook te gebruiken zijn als draadloze oplader voor een smartwatch, earpods / airpods en andere draadloze apparatuur.

Uit dat enorme aantal draadloze opladers kun je via diverse selectiemogelijkheden makkelijk de voor jou persoonlijk beste draadloze oplader selecteren.

Zie ook:

Het voordeel van een draadloze oplader

Het voordeel van een draadloze oplader hoeven we natuurlijk niet uit te leggen. Bij een draadloze oplader geen gepruts met draadjes, maar gewoon je telefoon op een oplader leggen en opladen maar! 

Je moet alleen wel een draadloze oplader hebben die bij jouw smartphone, smartwatch of andere gadget past en natuurlijk wil je dat er wel een beetje snel opgeladen wordt.


Belkin 3-in-1 draadloze oplader
Belkin 3-in-1 draadloze oplader Qi

Geschiktheid voor jouw telefoon

Voor wat betreft de geschiktheid voor jouw smartphone, dat is geen probleem meer. Qi is de standaard voor draadloos opladen. Dus iedere Qi smartphone (of ander apparaat) werkt met iedere Qi lader. 

De snelheid van opladen kan wel verschillen. Dat is dus iets om rekening mee te houden als je een Qi lader kiest. Sommige Qi draadloze opladers zijn optimaal geschikt voor Samsung, andere voor bijvoorbeeld iPhone.

Draadloos opladen heeft iets mysterieus. Je legt je telefoon op een oplader en de stroom "stroomt" over. Maar heel magisch is het niet. Beide apparaten (smartphone en draadloze oplader) beschikken over een spoel. En deze spoelen kunnen energie van elkaar overnemen.

Qi Certificied draadloze oplader

Kies wel altijd voor een Qi Certified oplader te herkennen aan het Qi Certified label. Qi Certified is geen techniek maar een certificering. Dit keurmerk geeft aan dat een Qi draadloze oplader veilig is en beschermt is tegen oververhitting. 

In supermarkten of bekende Chinese webwinkels tref je veel draadloze opladers aan die niet over deze goedkeuring beschikken. Dit zijn geen aanraders, ze kunnen je accu / batterij beschadigen.  Deze dragen vaak een label als Qi Compatible, Works with Qi of Qi Compilant, maar dat zijn niets zeggende termen en geen keurmerk. Afraders dus!

Universele techniek voor draadloos opladen

En misschien een overbodige tip, maar niet iedere mobiele telefoon ondersteunt draadloos opladen. Let daar dus wel even op bij de specificaties van jouw mobiele telefoon. 

Kan je mobiele telefoon wel draadloos opgeladen worden? Dan is het belangrijk om te weten dat deze techniek merkonafhankelijk is. Je hoeft dus geen Samsung oplader te kopen om je Samsung telefoon op te laden. Maar let er wel op of de gewenste oplader compatibel is met je telefoon.


Zens draadloze oplader
Zens draadloze Qi opladerSnelheid van het draadloos opladen

De mogelijkheid om draadloos op te laden is meestal universeel, maar de snelheid van opladen kan sterk verschillen.  Een Samsung draadloze oplader kan misschien zowel Samsung smartphones als iPhones opladen, maar de snelheid van opladen kan verschillen. Misschien gaat dat bij een Samsung wel drie keer sneller.

Daarom kun je het beste een draadloze oplader kiezen die voor jouw smartphone geoptimaliseerd is. Dat scheelt heel veel in de tijd van het opladen van een mobiele telefoon.

Draadloze oplader iPhone

Als iPhone oplader voor een iPhone 12 of hoger wordt een MagSafe draadloze iPhone oplader aanbevolen. MagSafe is een door Apple ontwikkelde magnetische techniek op Apple apparaten fysiek met elkaar te verbinden. Deze techniek komt het draadloos opladen ook ten goede want een draadloze oplader voor de iPhone met MagSafe laadt 1,5 keer zo snel op als een draadloze oplader voor de iPhone zonder MagSafe.

Deze snelheidswinst bij het iPhone opladen wordt behaald doordat de magneet er voor zorgt dat de draadloze oplader en de iPhone beter met elkaar zijn verbonden.

De draadloze iPhone MagSafe opladers werken op de iPhone 12, iPhone13, iPhone 14 en hoger. Oudere iPhones ondersteunen deze techniek nog niet.


Apple draadloze oplader iPhone MagSafe

Apple draadloze oplader iPhone MagSafe


Bij de bovenstaande best geteste draadloze opladers vind je ook de beste iPhone oplader draadloos. Natuurlijk is deze beste draadloze iPhone oplader een iPhone oplader met Magsafe. Deze Magsafe opladers voor draadloos oplader van de iPhone worden gemaakt door Apple zelf, maar ook door andere fabrikanten zoals Belkin, Zens en Nomad.

Draadloze oplader Samsung telefoon

Vanaf de Samsung S6 zijn alle Samsung telefoons uit de Samsung Galaxy S en Samsung Note series draadloos oplaadbaar.

Als je een draadloze oplader voor een Samsung telefoon zoekt heb je een rume keze want iedere Q1 oplader volstaat. Maar opgelet, niet iedere Q1 lader laadt je Samsung telefoon even snel op. Een goede draadloze snellader kan een Samsung telefoon binnen 3 uur helemaal opladen, maar een goedkope draadloze oplader van een minder goed merk kan daar soms wel tot 5 uur over doen.

Kijk daarom bij de bovenstaande beste draadloze opladers uit de test voor de beste draadloze oplader voor een Samsung telefoon uit de meest recente test.

Kies je draadloze oplader

Heb je moeite om een geschikte draadloze oplader te vinden? Kijk dan vooral eens in het bovenaan genoemde overzicht alle draadloze opladers, daar vind je ze allemaal. Zo'n 700 draadloze opladers in totaal! 

Natuurlijk word je wel geholpen om uit dit onoverzichtelijk grote aantal opladers de voor jou beste draadloze opladers te kiezen.

Je kunt natuurlijk opgeven voor welk type telefoon de draadloze oplader geschikt moet zijn, maar ook hoeveel apparaten gelijktijdig draadloos opgeladen moeten kunnen worden, of de oplader extra snel moet kunnen opladen, welke aansluitingen er voor (optioneel) bedraad opladen aanwezig moeten zijn en veel meer.

En ook je maximale prijs kun je opgeven. Zo kun je heel snel en makkelijk de voor jou beste draadloze oplader vinden.


Zie ook:


Foto bovenaan: Belkin draadloze oplader

Onderwerp:
Hier boven vind je de beste draadloze opladers voor verschillende draadloze apparaten zoals een telefoon, smartwatch of draadloze oordopjes. Bij veel goede draadloze opladers kun je meerdere apparaten gelijktijdig opladen. Maar de snelheid van opladen kan sterk per apparaat verschillen. De beste draadloze oplader is een Qi oplader. Qi is een universele dus merk onafhankelijke techniek. Let wel op het Qi Certificied label. Dit is een keurmerk dat aangeeft dan de Qi oplader veilig is. Bovenaan staan de beste draadloze opladers uit de test en kun je je beste draadloze oplader uit het grote aanbod kiezen en goedkoop online kopen.


Een reactie posten

0 Reacties