Schrijf je hier in, en ontvang alle testresultaten gratis per e-mail.

Beste primer verf / beste grondverf

 

De beste primer verf (beste grondverf) uit de test. Al deze beste grondverf / beste primer heeft een 5 sterren waardering gekregen.

Beste grondverf test


Ga je verven (lakken), dan is een goede grondlaag onder je lak erg belangrijk. Goede grondverf / goede primer zorgt voor een goede grondlaag waarop de uiteindelijk verflaag mooier uitkomt en langer goed blijft. Hier vind je de beste grondverf en beste primer en geven we tips voor het goed gronden van je verfklus.
Met grondverf / primer breng je een beschermende laag aan tussen het te verven materiaal en de laklaag. Een goede grondverf zorgt er voor dat de lak beter (en langer) blijft zitten en dat oneffenheden opgevuld worden zodat je een gladder resultaat krijgt. 

Bij gronden van hout spreekt men over grondverf. Een grondverf voor andere materialen zoals kunststof, metaal of een muur of plafond wordt meestal primer genoemd. 

De beste grondverf / beste primer

Één beste grondverf valt er niet aan te wijzen. Daarvoor zijn er te veel verschillende ondergronden en toepassingen. Maar alle beste grondverven vind je in het overzicht beste grondverf / beste primer. Al deze beste grondverf en beste primers hebben een waardering van 5 sterren gekregen.

In dat overzicht vind je de beste grondverf / beste primer voor hout, beton, kunststof, metaal, steen en andere ondergronden. Ook vind je er de beste grondverf voor buiten en binnen, de beste primer op terpentine basis en de beste grondverf op waterbasis en de beste grondverf voor het verven van een muur, plafond, deur, badkamer, trap, vloer, radiator, hek enz. Kortom alle beste primer, voor alle toepassingen.


Levis universele primer. Grondverf voor hout, metaal en kunststof

Levis universele primer. Grondverf voor hout, metaal en kunststofWat doet een primer?

Zoals we al schreven. Grondverf zorgt voor een onderlaag waarop de laklaag beter hecht. Dit is de belangrijkste eigenschap van grondverf. Maar goede primer doet meer.

Zo zorgt een goede primer er voor dat de lak beter vloeit wat strepen voorkomt. De grondverf heft kleurverschillen op en zorgt er voor dat vlekken in de ondergrond geïsoleerd worden. Zo voorkomt de grondverf verkleuring. Een wat rul oppervlak wordt door de primer gladder en goede grondverf zorgt er voor dat vocht wel uit de ondergrond kan, maar er niet in kan trekken.

Een goede primer zorgt dus voor een mooier, maar ook voor een duurzamer resultaat. Kies dus altijd de beste primer / beste grondverf, want anders is het zonde van al je verfwerk.


Flexa grondverf hout

Flexa grondverf, primer voor hout


Beste grondverf voor buiten

Of je nu binnen of buiten schildert, een goede grondlaag is nodig. Let er wel op of je primer geschikt is voor buiten als je buiten gaat verven. Lang niet iedere grondverf is namelijk goed voor buiten verven. In het bovenstaande overzicht vind je beste grondverf voor buiten, de beste primer voor buiten en binnen en de beste grondverf voor binnen. 

De laatste categorie primer is dus niet voor buiten geschikt. De grondverf specifiek voor buiten is vaak de beste primer voor buiten, maar een grondverf voor buiten en binnen volstaat ook.

Tips grondverf

Ga je oude verflagen overschilderen? Maak de ondergrond dan eerst glad. Het beste kun je oude verflagen helemaal verwijderen. Dat gaat makkelijk met een goede verfbrander of goede schuurmachine.

Ontvetten voor het gronden is belangrijk voor een mooi resultaat. Maar de meeste mensen denken dat ze pas na het schuren hoeven te ontvetten. Fout! Om te voorkomen dat je het vet in de poriën van het hout drukt tijdens het schuren is het aan te raden om te beginnen met ontvetten en dan pas te schuren.

Na het schuren is het belangrijk het oppervlak goed stofvrij te maken. Ieder stofje dat onder de laklaag terecht komt geeft namelijk een bobbeltje.

Voor het mooiste uiteindelijke verfresultaat kun je het beste twee lagen grondverf aanbrengen. Twee keer een dunne laag primer dekt uiteindelijke goed genoeg en geeft een veel gladder resultaat dan één keer een dikkere laag (met vaak oneffenheden, druppels e.d.).

Grondverf hoeft ook helemaal niet 100% te dekken. Zolang er maar een goed onderlaagje aanwezig is waarop de lak aangebracht kan worden.

Ga je binnen twee dagen na het gronden lakken? Dan is schuren niet nodig. Maak het oppervlak wel altijd goed schoon (stofvrij) voor het lakken.

Natuurlijk gebruik je niet alleen goede grondverf / goede primer maar ook goede lak. Deze vind je bij de beste verf uit de test.


Zie ook:
Samenvatting:
Hier vind je alle beste primer / beste grondverf. Met een goede primer / goede grondverf breng je een grondlaag aan waarop de lak mooier uitkomt en langer goed en mooi blijft. Naast alle beste primer vind je hier ook tips voor het op de beste manier aanbrengen van de primer / grondlaag. 

,


Company

Content=King

Auteur

Bas van Rijswijk

Zoeken

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

© 2016-2023 Content=King. Blogger Templates Designed by Bloggertheme9. Powered by Blogger.
Testen uitgevoerd door o.a. Coolblue, De Consumentenbond, ANWB en Test Aankoop. TestResults.nl heeft geen binding met deze organisaties.