Schrijf je hier in, en ontvang alle testresultaten gratis per e-mail.

Beste bluetooth adapter / bluetooth dongle

Redactie     16:07    

Beste bluetooth adapter test

Veel computers beschikken niet over bluetooth. Vooral oudere desktop computers niet, maar er zijn ook nieuwe PC's waarop bluetooth ontbreekt. Met een bluetooth adapter kun je deze draadloze technologie aan iedere computer toevoegen. Een bluetooth adapter is een dongle die je in een USB-poort steekt. Hier de beste bluetooth adapters / bluetooth dongles.

Door bluetooth ondersteuning aan een computer toe te voegen kun je bijvoorbeeld vanaf je PC muziek naar een bluetooth speaker of bluetooth koptelefoon sturen of een bluetooth connectie met je smartphone, draadloze muis of printer maken.

Om de prijs hoef je het niet te laten. In het overzicht met beste bluetooth adapters hier onder kom je goede bluetooth adapters tegen die ruim onder de 10 euro verkocht worden.

De beste bluetooth adapters

Hieronder een overzicht van de beste bluetooth adapters van dit moment. Al deze beste bluetooth adapters / beste bluetooth dongles hebben een waardering van 5 sterren gekregen.


Hieronder wat tips voor bij het kiezen van de voor jou beste bluetooth adapter.


Bluetooth adapter Algebra

Bluetooth 5.0 adapter Algebra

Let op de bluetooth versie

Bluetooth wordt nog steeds verbeterd. Daardoor zijn er inmiddels diverse versies bluetooth, waarbij je kunt stellen dat hoe nieuwer de versie is hoe beter. Kies dus voor de hoogste bluetooth versie.

Twee apparaten hoeven niet dezelfde bluetooth versie te gebruiken, want bluetooth is achterwaarts compatible, dat betekent dat beide apparaten met elkaar kunnen communiceren waarbij de traagste versie de snelheid bepaalt. Gebruikt je PC een bluetooth 5.0 adapter en je smartphone een bluetooth versie 4.0 dat communiceren beide apparaten op 4.0 snelheid.

Het bereik van bluetooth

Het bereik van bluetooth bedraagt zo'n 10 meter. Dat verschilt niet noemenswaardig per bluetooth adapter. Sommige fabrikanten claimen grotere afstanden, maar dat is onder zeer gunstige omstandigheden waarbij je in de praktijk niet kunt uitgaan. Ga dus uit van maximaal 10 meter, of kies voor een andere techniek zoals WiFi via een WiFi adapter dat een veel groter bereik heeft.

Kijk in het overzicht van beste bluetooth adapters. Daar vind je alle informatie, prijzen en mogelijkheden.Foto bovenaan: TP-Link bluetooth adapter,


Recent

Recent Posts Widget
Mogelijk gemaakt door Blogger.

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

Company

Content=King

Auteur

Bas van Rijswijk

FAQ's

Blogroll

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

Subscribe to Newsletter

Dit adres wordt alleen gebruikt om artikelen toe te mailen.