Header Ads Widget

Bol 10-daagse 2024Bol 10-daagse 2024

Beste WiFi adapter (WiFi dongle, WiFi stick of inbouw)

Geef je PC of laptop een (betere) WiFi verbinding met een goede WiFi adapter, WiFi stick of WiFi dongle. Hier al deze beste WiFi adapters uit de test.

WiFi adapter

Heb je een computer zonder WiFi? Of ondersteunt jouw PC of laptop een tragere WiFi standaard dan je WiFi router? Dan kun je met een WiFi adapter je computer een snelle draadloze verbinding geven. Andere benamingen voor de WiFi adapter zijn WiFi dongle en Wifi stick.

Deze WiFi adapters worden op een USB-poort van een PC op laptop aangesloten. Via de USB maakt de computer dan draadloos contact met het WiFi netwerk.Beste WiFi adapters uit de test

Hieronder vind je een overzicht van de beste WiFi adapters. Met de beste WiFi adapter uit de test en ander beste WiFi adapters die een waardering van 5 sterren hebben gekregen.


TP-Link WiFi adapter

Piepklein: TP-Link WiFi adapterWiFi adapter aanbiedingen

Hieronder vind je nog meer goede WiFi sticks met antenne, WiFi dongles en WiFi adapters voor inbouw in een PC. Het gaat om circa 400 WiFi adapters in alle soorten en maten.


Natuurlijk kun je uit dit grote aanbod makkelijk de voor jou geschikte WiFi adapters selecteren. Je kunt aanvinken wat voor soort adapter je zoekt en eventueel ook aangeven welke WiFi standaarden je ondersteund wil zien, naar welke fabrikanten je voorkeur uitgaat en wat de maximale prijs is die je voor je WiFi adapter wil betalen. En zo kun je je beste WiFi adapter op nog meer kenmerken filteren.

Hieronder vind je meer informatie over de verschillende WiFi adapters.WiFi adapter voor een oude computer  

Vooral bij desktop computers is een WiFi adapter interessant omdat deze desktop PC's lang niet altijd WiFi ondersteunen. En heb je een oude computer staan? Dan is de kans helemaal groot dat deze niet over WiFi beschikt. 

Een WiFi adapter is een goedkope manier om van een oude PC een netwerk computer te maken. Je kunt hem dan bijvoorbeeld gebruiken als file-server, print-server of voor het opslaan van bestanden op het netwerk. Dankzij de WiFi dongle kun je deze oude computer overal neerzetten, zolang deze maar binnen bereik van het draadloze netwerk is.Snellere WiFi met een WiFi adapter

Ook als je al over WiFi beschikt op je PC of laptop kan een WiFi adapter een aantrekkelijke aankoop zijn. Er zijn namelijk meerdere WiFi standaarden. De WiFi techniek wordt steeds verbeterd, en daarmee steeds sneller en stabieler. 

Het is dan zonde om een oude en trage WiFi standaard te gebruiken als je netwerk hogere snelheden aan kan. Vooral gezien de lage prijs van een WiFi stick. Met een snellere WiFi adapter kun je dan sneller internetten dan met de WiFi de in je laptop of PC is ingebouwd.

Hetzelfde geldt voor het gebruik van dual WiFi waarbij je gebruik kunt maken van meerdere frequenties. Ondersteunt jouw desktop PC of laptop geen dual band WiFi? Dan kun je deze mogelijkheid met een dual band WiFi adapter aan je computer toevoegen.

TP-Link WiFi adapter

Een veel grotere TP-Link WiFi adapterInbouw WiFi adapters (voor PC)

Naast de WiFi dongle (de WiFi adapter die je in een USB-poort steekt) is er ook de inbouw adapter (PCI-adapter of PCIe/ PCI express adapter) die je in een PC kunt inbouwen. Dit kost je geen USB-poort en zo'n meer directe verbinding met de hardware is gunstig voor de snelheid en stabiliteit. 

Overigens kun je bij een PC (desktop computer) dus wel gewoon een USB WiFi adapter gebruiken. Inbouwen is niet noodzakelijk.


WiFi adapter T-Link

Inbouw WiFi adapter TP-LinkWiFi adapter laptop

Bij een laptop ben je wel altijd op een WiFi stick aangewezen. Geen probleem, want ook een goede WiFi dongle geeft een hoge snelheid en stabiliteit. Zoals je op de foto's op deze pagina kunt zien zijn er WiFi adapters in vele vormen. Soms zijn ze piepklein en kunnen gewoon in je laptop blijven zitten als je op pad gaat. Soms ook is de WiFi dongle een grotere stick, die dan wel wat meer kwetsbaar is.De beste WiFi adapters met antenne

Met een goede WiFi adapter kun je het bereik van je laptop of PC flink opschroeven. Daarvoor moet de WiFi adapter wel een goede ontvangst hebben. Om deze ontvangst te optimaliseren worden WiFi adapters vaak voorzien van één of meerdere antennes. 


Beste WiFi adapter USB met antenne Asus

Asus WiFi adapter met dubbele antenne


Dit maakt een WiFi dongle een stuk groter. Maar als het goed is heb je dankzij de WiFi antenne over een langere afstand een goed bereik en een stabielere en snellere WiFi verbinding.

Als iemand een WiFi adapter aanschaft om een beter bereik te hebben dan de ingebouwde WiFi wordt er vaak gekozen voor een WiFi adapter (USB dongle of inbouw) met antenne.

Soms is het de WiFi dongle zelf die dienst doet als antenne. Het betreft dan een wat grotere dongle die je niet in de USB poort steekt, maar die je naast je PC of laptop plaatst maar in een houder op je bureau. Je kunt zo'n WiFi adapter dan ook vaak wel in de USB poort plaatsen, maar dan valt het voordeel deels weg.

Een voorbeeld van zo'n WiFi adapter / Wifi antenne vind je op de afbeelding onder.


TP Link USB WiFi adapter WiFi antenne

TP-Link Archer WiFi dongle / antenne

Beste WiFi adapter merken

Tot besluit hebben we een overzicht van de beste WiFi dongle en beste WiFi inbouw adapter fabrikanten.

TP-Link WiFi adapter

TP-Link wordt gezien als het beste WiFi adapter merk. TP-Link is een specialist in netwerk apparatuur die niet alleen goede WiFi adapters maakt, maar ook heel veel verschillende WiFi adapters. Vooral het aanbod aan TP-Link USB adapters voor WiFi is heel groot en divers.

Populair zijn de TP-Link WiFi bureau antennes. Zo'n WiFi antennes kun je op je bureau plaatsen en via de USB kabel aan de USB poort van je PC of laptop verbinden, Zo'n WiFi antenne heeft een heel goed bereik zodat je een snelle en betrouwbare WiFi verbinding hebt. Maar TP-Link biedt ook plug in USB WiFi adapters (met en zonder antenne) en PCI inbouw adapters voor de PC.


NetGear WiFi adapter

NetGear behoort tot de beste WiFi adapter merken met een aantal heel goede USB adapters in verschillende maten. Met de zeer goed geteste NetGear Nighthawk WiFi adapter met brede antenne, maar ook met de kleine WiFi USB dongle die nauwelijks uit de USB poort van je laptop of PC steekt.

Rolio WiFi adapter

Rolio is een minder bekende Nederlandse fabrikant van goede goedkope WiFi adapters voor in de USB poort.

Asus WiFi adapter

Asus behoort tot de beste WiFi adapter merken voor zowel een PCI inbouw adapter als een USB adapter voor WiFi.

Intel WiFi adapter

Intel behoort tot de beste fabrikanten als je een goede WiFi adapter zoekt om in je computer in te bouwen.

Samsung WiFi dongle

Het WiFi adapter aanbod van Samsung is niet groot, maar de Samsung WiFi dongle is een bijzonder populaire (en goede) USB WiFi dongle voor draadloos internet.

Andere goede WiFi adapter fabrikanten

Andere goede WiFi adapter merken zijn onder andere Linksys, Starlink, MSI, Vues, D-Link, Eminent, Startech, Zyxel, Synology, Huawei, Archer en Gembird. Al deze goede WiFi dongles en WiFi inbouw adapters vind je bij de aanbiedingen bovenaan.


Kijk voor alle mogelijkheden, prijzen en informatie van alle goede WiFi adapter bij de bovenstaande links naar de beste WiFi adapters en andere goede WiFi adapters.Foto bovenaan: TP-Link WiFi adapter


Onderwerp:
Met een WiFi adapter / WiFi dongle / WiFi stick kun je draadloze netwerk toegang verkrijgen op een USB apparaat dat normaal gesproken geen WiFi toegang biedt, zoals een oude PC of een printer. Een oude computer kun je zodoende in het netwerk een tweede leven geven. Hierboven de beste WiFi adapters, WiFi dongles, WiFi sticks uit de test en andere goede WiFi adapters.

Een reactie posten

1 Reacties

  1. Ik gebruik een TP-Link Archer wifi adapter die je op je bureau plaatst. Deze bureau wifi adapter heeft 2 antennes en biedt een goede snelheid en een stabiele verbinding. Met een snoer van een meter en usb is deze met mijn laptop verbonden.

    Natuurlijk is een bureau wifi adapter adapter minder handig voor mobiel gebruik dan een mini usb wifi adapter. Ik gebruik hem dan ook vooral thuis en op plekken waar ik weet dat ik er een slechte wifi verbinding heb.

    Ik had deze wifi adapter meteen aan de praat en ben er tevreden over. Wel kan het wisselen van wifi netwerk wel eens mis gaan, waardoor dat handmatig moet gebeuren. Maar verder prima.

    BeantwoordenVerwijderen

Plaats hier uw reactie, vraag, ervaring of review. Deze wordt na goedkeuring geplaatst tenzij het bericht ongepast is of als reclame bedoelt is.