Schrijf je hier in, en ontvang alle testresultaten gratis per e-mail.

Beste WiFi adapter (WiFi dongle, WiFi stick of inbouw)

 

Geef je PC of laptop een (betere) WiFi verbinding met een goede WiFi adapter, WiFi stick of WiFi dongle. Hier al deze beste WiFi adapters uit de test.


Heb je een computer zonder WiFi? Of ondersteunt jouw PC of laptop een tragere WiFi standaard dan je WiFi router? Dan kun je met een WiFi adapter je computer een snelle draadloze verbinding geven. Andere benamingen voor de WiFi adapter zijn WiFi dongle en Wifi stick.

Deze WiFi adapters worden op een USB-poort van een PC op laptop aangesloten. Via de USB maakt de computer dan draadloos contact met het WiFi netwerk.

De beste WiFi adapters / WiFi dongles

Hieronder vind je een overzicht van de beste WiFi adapters. Al deze beste WiFi dongles hebben een waardering van 5 sterren gekregen. De hoogste waardering. Ook vind je hieronder een link naar nog meer goede WiFi sticks.TP-Link WiFi adapter

Piepklein: TP-Link WiFi adapter


WiFi adapter voor een oude computer  

Vooral bij desktop computers is een WiFi adapter interessant omdat deze desktop PC's lang niet altijd WiFi ondersteunen. En heb je een oude computer staan? Dan is de kans helemaal groot dat deze niet over WiFi beschikt. 

Een WiFi adapter is een goedkope manier om van een oude PC een netwerk computer te maken. Je kunt hem dan bijvoorbeeld gebruiken als file-server, print-server of voor het opslaan van bestanden op het netwerk. Dankzij de WiFi dongle kun je deze oude computer overal neerzetten, zolang deze maar binnen bereik van het draadloze netwerk is.

Snellere WiFi met een WiFi adapter

Ook als je al over WiFi beschikt op je PC of laptop kan een WiFi adapter een aantrekkelijke aankoop zijn. Er zijn namelijk meerdere WiFi standaarden. De WiFi techniek wordt steeds verbeterd, en daarmee steeds sneller en stabieler. 

Het is dan zonde om een oude en trage WiFi standaard te gebruiken als je netwerk hogere snelheden aan kan. Vooral gezien de lage prijs van een WiFi stick. Met een snellere WiFi adapter kun je dan sneller internetten dan met de WiFi de in je laptop of PC is ingebouwd.

Hetzelfde geldt voor het gebruik van dual WiFi waarbij je gebruik kunt maken van meerdere frequenties. Ondersteunt jouw desktop PC of laptop geen dual band WiFi? Dan kun je deze mogelijkheid met een dual band WiFi adapter aan je computer toevoegen.

TP-Link WiFi adapter

Een veel grotere TP-Link WiFi adapter


Inbouw WiFi adapters (voor PC)

Naast de WiFi dongle (de WiFi adapter die je in een USB-poort steekt) is er ook de inbouw adapter (PCI-adapter of PCIe/ PCI express adapter) die je in een PC kunt inbouwen. Dit kost je geen USB-poort en zo'n meer directe verbinding met de hardware is gunstig voor de snelheid en stabiliteit. 

Overigens kun je bij een PC (desktop computer) dus wel gewoon een USB WiFi adapter gebruiken. Inbouwen is niet noodzakelijk.


WiFi adapter T-Link

Inbouw WiFi adapter TP-Link


WiFi adapter laptop

Bij een laptop ben je wel altijd op een WiFi stick aangewezen. Geen probleem, want ook een goede WiFi dongle geeft een hoge snelheid en stabiliteit. Zoals je op de foto's op deze pagina kunt zien zijn er WiFi adapters in vele vormen. Soms zijn ze piepklein en kunnen gewoon in je laptop blijven zitten als je op pad gaat. Soms ook is de WiFi dongle een grotere stick, die dan wel wat meer kwetsbaar is.

De beste WiFi adapters met antenne

Met een goede WiFi adapter kun je het bereik van je laptop of PC flink opschroeven. Daarvoor moet de WiFi adapter wel een goede ontvangst hebben. Om deze ontvangst te optimaliseren worden WiFi adapters vaak voorzien van één of meerdere antennes. 


Beste WiFi adapter USB met antenne Asus

Asus WiFi adapter met dubbele antenne


Dit maakteen WiFi dongle een stuk groter. Maar als het goed is heb je dankzij de WiFi antenne over een langere afstand een goed bereik en een stabielere en snellere WiFi verbinding.

Als iemand een WiFi adapter aanschaft om een beter bereik te hebben dan de ingebouwde WiFi wordt er vaak gekozen voor een WiFi adapter (USB dongle of inbouw) met antenne.

Soms is het de WiFi dongle zelf die dienst doet als antenne. Het betreft dan een wat grotere dongle die je niet in de USB poort steekt, maar die je naast je PC of laptop plaatst maar in een houder op je bureau. Je kunt zo'n WiFi adapter dan ook vaak wel in de USB poort plaatsen, maar dan valt het voordeel deels weg.

Een voorbeeld van zo'n WiFi adapter / Wifi antenne vind je hier onder.

TP Link USB WiFi adapter WiFi antenne

TP-Link Archer WiFi dongle / antenne


Kijk voor alle mogelijkheden, prijzen en informatie van alle goede WiFi adapter bij de bovenstaande links naar de beste WiFi adapters en andere goede WiFi adapters.Foto bovenaan: TP-Link WiFi adapter


Onderwerp:
Met een WiFi adapter / WiFi dongle / WiFi stick kun je draadloze netwerk toegang verkrijgen op een USB apparaat dat normaal gesproken geen WiFi toegang biedt, zoals een oude PC of een printer. Een oude computer kun je zodoende in het netwerk een tweede leven geven. Hierboven de beste WiFi adapters, WiFi dongles, WiFi sticks uit de test en andere goede WiFi adapters.

Company

Content=King

Auteur

Bas van Rijswijk

Zoeken

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *