Header Ads Widget

Bol AlgemeenBol Algemeen

Goed toetsenbord voor thuiswerken of op kantoor

Het beste toetsenbord voor thuiswerken en het beste toetsenbord voor op kantoor. Plus aanbiedingen van nog meer goede toetsenborden.

Goed toetsenbord thuiswerken


Heb je veel typewerk te verrichten, dan is een goed toetsenbord erg belangrijk. Een goed keyboard voor bij de PC, maar ook laptop-gebruikers kiezen vaak voor een apart toetsenbord omdat dat ergonomisch beter werkt dan het toetsenbord van de laptop. Hier kijken we naar de beste toetsenborden voor thuiswerken of voor de werkplek op kantoor.

Zoek je een ander soort toetsenbord, zoals een gaming toetsenbord of een speciaal ergonomisch toetsenbord dat je verticaal gebruikt? Kijk dan hieronder bij de andere beste toetsenborden uit de test.

De beste toetsenborden

Hier zie je de beste toetsenborden voor thuiswerk en kantoor, gewaardeerd met 5 sterren, plus overzichten met alle goede toetsenborden, hun specificaties, mogelijkheden en prijzen.

Logitech toetsenbord kantoor en thuis

Logitech toetsenbord


Tips goed toetsenbord kiezen

Op zoek naar een goed toetsenbord voor thuiswerken of het beste toetsenbord voor kantoor? Bij de overzichten met toetsenborden hierover kun je uit een lijst met goede toetsenborden de voor jou beste toetsenborden selecteren. 

Je kunt daarvoor diverse keuzes aanvinken zodat alleen de beste toetsenborden overblijven.. Hieronder wat tips voor bij het zo vinden van een goed toetsenbord.

Bedraad of draadloos?

Hierboven zie je twee overzichten, één met toetsenborden met snoer en één met draadloze toetsenborden. Een goed draadloos toetsenbord (bluetooth toetsenbord) geeft je meer vrijheid, maar ook een snoerloos toetsenbord heeft natuurlijk stroom nodig. Je zal dus bij een draadloos bluetooth toetsenbord wel af en toe een batterij moeten verwisselen.


Draadloos toetsenbord Logitech
Draadloos toetsenbord LogitechDaarom wordt er door gebruikers die het toetsenbord vast bij een PC hebben staan vaak toch gekozen voor een toetsenbord met snoer. Voor meer mobiel gebruik, met een laptop, is een draadloos toetsenbord wel interessant. Je hoeft het toetsenbord dan niet telkens aan te sluiten.

Bij draadloze toetsenborden kun je nog kiezen tussen een draadloos toetsenbord met een zender (die je in een usb poort steekt) en een bluetooth toetsenbord. Een bluetooth toetsenbord werkt alleen samen met apparaten die bluetooth gebruiken (bij oudere PC's is dat lang niet altijd het geval), maar je kunt ze bijvoorbeeld ook vaak in combinatie met een smart TV gebruiken.

Overigens is een draadloos toetsenbord met zender ook vaak een bluetooth toetsenbord. De dongle (zender / ontvanger) die je in de computer steekt is dan namelijk een bluetooth zender / ontvanger).

Sommige draadloze toetsenborden kun je ook bekabeld aansluiten en ze zo opladen.

Goed verlicht toetsenbord

Verlichte toetsenborden kom je vooral bij gaming toetsenborden tegen, maar ook bij toetsenborden voor kantoor en thuiswerken kunnen verlichte toetsen best handig zijn. Je bent dan minder afhankelijk van de verlichting op je werkplek en kan nog even doortikken als de duisternis invalt voordat je opstaat om het licht aan te zetten.


Qware toetsenbord verlicht

Qware toetsenbord verlicht


Goed numeriek toetsenbord

Werk je veel met getallen, bijvoorbeeld omdat je de computer als rekenmachine gebruikt, dan is een numeriek gedeelte op het toetsenbord (numeriek keypad) van grote meerwaarde. Je kunt dan veel vlotter bedragen intikken dan met de getallen in de bovenste rij van het toetsenbord. Ideaal voor adminstratief of rekenkundig werk. Een goed toetsenbord voor iemand die veel cijfers tikt beschikt over een apart numeriek gedeelte.

Altec toetsenbord met numeriek gedeelte

Altec toetsenbord met numeriek gedeelteGoed toetsenbord met touchpad

Het touchpad, zoals je dat ook op een laptop hebt, komt ook op sommige goede toetsenborden voor. Handig, want je hebt bij een touchpad toetsenbord geen muis nodig. Een touchpad op je toetsenbord is vooral handig als je op de bank zit te werken of als je weinig tafelruimte hebt. Dan is een toetsenbord met touchpad voor jou een goed toetsenbord.


Logitech toetsenbord met touchpad en muisknoppen

Logitech toetsenbord met touchpad en muisknoppenBij de overzichten met goede toetsenborden hierboven kun selecteren welke eigenschappen je nieuwe 
toetsenbord moet hebben. 

Zie ook:


Onderwerp:
Of je nu aan thuiswerken doet of op kantoor achter de computer zit. Een goed toetsenbord is erg belangrijk. Ook veel laptop gebruikers zetten op hun bureau thuis of op kantoor een goed toetsenbord neer. Hierboven vind je alle goede toetsenborden voor thuiswerken. Dat zijn tevens een goed toetsenbord voor kantoor. We kijken naar de kenmerken van een goed numerieke toetsenbord, een goed verlicht toetsenbord, een goed toetsenbord met touchpad, een goed draadloos toetsenbord en een goed toetsenbord met snoer.

Een reactie posten

0 Reacties