Schrijf je hier in, en ontvang alle testresultaten gratis per e-mail.

Beste computerbril / beeldschermbril / blauw licht bril

 

Met een goede computerbril (beeldschermbril, monitorbril) voorkom je vermoeide ogen en een slechte nachtrust door het blauw licht. Kijk hier voor de beste computerbril.

Beste computerbril test


Als je een tijd achter de computer hebt gezeten merk je dat je vermoeide ogen krijgt. Ook is het lang achter een scherm zitten vaak de oorzaak van een slechte nachtrust. Vooral als je 's avond nog veel op je smartphone, laptop, computer of voor de televisie zit.  

Waarom een computerbril of beeldschermbril?

Een goede computerbril (ook wel beeldschermbril, blauw licht bril of monitorbril genoemd) kan deze klachten verminderen. Hier kijken we naar de beste computerbrillen / beste beeldschermbrillen / beste blauw licht brillen.

Een computerbril / beeldschermbril corrigeert het blauwe licht van een beeldscherm. Daarom worden ze ook vaak blauw licht bril of anti blauw licht bril genoemd. Het is dat blauwe licht dat de vermoeide ogen en slaapproblemen veroorzaakt (daarover later meer). 

Deze beeldschermbrillen heb je in twee soorten. Je hebt de voor iedereen geschikte universele computerbril die alleen het blauwe licht filtert maar waarvan je niet beter gaat kijken en je hebt computerbrillen op sterkte. Deze laatste computerbrillen zijn nodig voor mensen die normaal ook een bril dragen of die moeite hebben met het lezen van een beeldscherm.

Beste computerbrillen zonder sterkte

We beginnen met de universele computerbrillen. In het overzicht beste beeldschermbrillen vind je alle beste computerbrillen. Al deze beeldschermbrillen hebben een waardering van vijf sterren gekregen. Kijk daar voor de beste computerbrillen zonder sterkte.

Beste blauw licht bril

Computerbril op sterkte

Heb je moeite om de letters op het scherm te lezen, dan heb je een leesbril nodig. Je hebt dan een beeldschermbril op sterkte oftewel een gecombineerde leesbril / computerbril nodig. 

Ben je verziend, oftewel, draag je altijd een bril om ver weg te kunnen kijken, en zie je zonder je normale bril ook (te) weinig op je scherm, dan is het aan te raden op de bril na een oogmeting bij een opticien aan te schaffen.


Een beeldschermbril om beter te slapen

Een computerscherm of ander beeldscherm straalt een blauw licht uit dat niet alleen vermoeiend is voor je ogen, maar dat ook de aanmaak van melatonine verminderd. Dat is vervelend want melatonine is het hormoon dat er voor zorgt dat je in slaap valt. Bij een tekort aan melatonine heb je moeite om de slaap te vatten. Dit is de reden dat het afgeraden worden om schermen te gebruiken voor het slapen.

Een computerbril / beeldschermbril zorgt er voor dat een groot deel van dit blauwe licht je ogen niet bereikt waardoor de aanmaak van melatonine veel minder wordt verstoord.
Wanneer heb je een computerbril nodig?

Wanneer hebt moeite hebt met in slaap vallen kan een goede computerbril / beeldschermbril dus een oplossing zijn. Andere tekenen dat je zo'n blauw licht bril nodig hebt kunnen vermoeide en prikkende ogen zijn. Prikkende ogen worden door vermoeidheid veroorzaakt. Blauw licht kan al na twee  uur beeldschermwerk voor vermoeide ogen zorgen. Wie voor zijn werk achter een computermonitor of laptop werkt zit als heel snel aan die twee uur.

Ook nekklachten en rugklachten door computerwerk kunnen een teken zijn dat je een beeldschermbril nodig hebt. Je hebt dan een verkeerde werkhouding die zijn oorzaak heeft omdat je teksten op het scherm niet goed kunt lezen. In dat geval heb je een computerbril op scherpte nodig. Kijk daarvoor bij de bovenstaande gecombineerde leesbrillen / computerbrillen.

Kijk voor goede computerbrillen / beeldschermbrillen / blauw licht brillen bij de bovenstaande beste computerbrillen. Als deze blauw licht brillen hebben een hoge waardering gekregen.

Zie ook: 

Onderwerp:
Het blauwe licht van een beeldscherm zorgt voor vermoeide ogen, prikkende ogen, slecht in slaap komen en andere klachten. Een beeldschermbril is de oplossing. Een goede computerbril / monitorbril voorkomt deze problemen. Hier vind je de beste computerbrillen / beste monitorbrillen die het blauwe licht wegfilteren.

,


Company

Content=King

Auteur

Bas van Rijswijk

Zoeken

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *