Schrijf je hier in, en ontvang alle testresultaten gratis per e-mail.

Beste leesbril test

 

Kijk hier voor de beste leesbrillen. Met vooral goedkope standaard leesbrillen, maar ook de beste zonnebril met leesgedeelte en de beste leesbril voor achter het computerscherm.

Een leesbril kun je je door een opticien op maat laten opmeten, maar je kunt ook kiezen voor de vele standaard leesbrilletjes die er voordelig te koop zijn. Ook deze standaard leesbrillen kunnen er prachtig uitzien, maar ze zijn online veel goedkoper aan te schaffen dan bij de opticien. Hier de beste leesbrillen die je online kunt kopen.

Beste leesbrillen uit de test


Zie ook:

Beste leesbril kopen

Kies zelf je beste leesbril via het overzicht aanbiedingen alle leesbrillen. Bij deze leesbril aanbiedingen vind je duizenden leesbrillen en leesbrilletjes om uit te kiezen!

Beste leesbril test

Natuurlijk kun je uit dit enorme aanbod aan leesbrillen snel en makkelijk de voor jou beste leesbril selecteren. 

Dat doe je door je wensen aan te vinken, zoals de sterkte, een eventuele voorkeur voor een mannen- of vrouwen-model. de maximale prijs, de kleur, het materiaal en het merk. Wat je niet belangrijk vindt laat je gewoon open. 

Hierna krijg je een overzicht met alleen de voor jou geschikte leesbrillen waaruit je de voor jou beste leesbril kunt selecteren.

De sterkte van de leesbril

Bij een standaard leesbril, zoals je deze hier boven vindt, hebben beide glazen de zelfde sterkte. Bij een leesbril is dat altijd een plus sterkte. Met een plus sterkte kun je dichterbij beter kijken. 

De sterkte van de leesbrillen in het bovenstaande overzicht varieert van +0.25 tot +5.0  in stappen van een kwart punt.

Een leesbril is vaak nodig als men ouder wordt. Is iemand de 40 gepasseerd is gaan er vaak leesproblemen optreden. Als het lastig wordt om een etiket of een boek te lezen dan is het tijd om eens aan een leesbril te kopen. 

Vaak begint men dan met een heel lage sterkte maar moet dan na verloop van de tijd overschakelen naar hogere sterktes omdat de ogen verder achteruit gaan.

De oogklachten die een leesbrilletje noodzakelijk maken worden verziend genoemd.


Nooz leesbril zonder pootjes

Nooz leesbril zonder pootjes

Wanneer heb je een leesbril nodig?

Als je merkt dat je een boek of etiket steeds verder van je ogen af moet houden om de letters scherp te zien is dat een teken dat je verziend begint te worden. Er wordt voor de grap wel eens gezegd dat je een leesbril nodig hebt omdat je armen te kort worden.

Dit is de meest bekende klacht, maar er zijn meer signalen van verziendheid. Je hebt dan bijvoorbeeld ook meer licht nodig om goed te kunnen lezen. Je moet dan onder een lamp gaan zitten of bij het raam gaan staan om een tekst te lezen. 

Klachten als hoofdpijn en vermoeide en branderige ogen kunnen ontstaan omdat je je teveel moet inspannen om te lezen. Een leesbrilletje is dan nodig.


Leesbril voor het computerscherm

Heel veel dames en heren zitten tegenwoordig een groot deel van de dag achter een laptop of ander computerscherm. Zowel privé als op hun werk. Dit beeldscherm gebruik is heel vermoeiend voor de ogen, maar is ook geestelijk vermoeiend. Wat bijvoorbeeld kan leiden tot slecht slapen, hoofdpijn e.d.

Daarom is een leesbril voor achter de laptop of PC monitor aan te raden, ook als je voor lezen geen bril nodig hebt. Er zijn namelijk speciale leesbrillen voor achter de computer, ook zonder sterkte.


Leesbril scherm


Zo'n computerbril, ook wel beeldschermbril of blauw licht bril genoemd, filtert het blauwe licht van het beeldscherm waardoor het minder vermoeiend is om lang naar een scherm te kijken.

Voor de tekst op het scherm scherp zien is een computerbril niet bedoeld, maar voor wie een leesbril nodig heeft zijn er computerbrillen op sterkte, een mix van een beeldschermbril en een leesbril.

In de computerbril test bovenaan vind je meer informatie en de beste beeldschermbrillen met sterkte en zonder sterkte.

Mooie leesbrillen dames en heren

Zoals je bij de leesbril aanbiedingen bovenaan ziet zijn er enorm veel leesbrillen waaruit je kunt kiezen. Leesbrillen zijn te koop met monturen in heel verschillende designs. Zowel een leesbril voor dames als een leesbril voor heren is te koop in het design dat bij je past. Of dat nu een trendy leesbril design is, een modern strak design of een origineel eigenzinnig design.


Izipizi leesbril

Izipizi leesbril (rood)

Ook qua kleur valt er bij een leesbril veel te kiezen. Leuk, want dat betekent dat je door de lage prijs (er zijn goedkope leesbrillen die nog geen tientje kosten) je leesbrilletje qua kleur kunt combineren met je outfit.


Kijk in het bovengenoemde overzicht met alle leesbrillen om te zien wat er allemaal aan leesbrillen te koop is.


Onderwerp:
Een leesbril kun je je op maat laten opmeten door een opticien, maar leesbrillen kun ook heel goedkoop online kopen. Bij deze goede leesbrillen hebben beide glazen wel dezelfde sterkte. Uit deze sterkte van de leesbril heb je veel keuze. Deze lopen van plus 0.25 tot plus 5.0 met stappen van een kwart. En natuurlijk heb je veel keuze uit monturen, stijlen en kleuren. Kijk hierboven voor de beste leesbril uit de test en andere beste leesbrillen uit de test. Je vindt hier over ook een overzicht met alle goede goedkope leesbrillen en leesbrilletjes.

Company

Content=King

Auteur

Bas van Rijswijk

Zoeken

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

© 2016-2023 Content=King. Blogger Templates Designed by Bloggertheme9. Powered by Blogger.
Testen uitgevoerd door o.a. Coolblue, De Consumentenbond, ANWB en Test Aankoop. TestResults.nl heeft geen binding met deze organisaties.