Header Ads Widget

Bol 10-daagse 2024Bol 10-daagse 2024

Beste leesbril (test, informatie, tips, aanbiedingen)

Kijk hier voor de beste leesbrillen. Met vooral goedkope standaard leesbrillen, maar ook de beste zonnebril met leesgedeelte en de beste leesbril voor achter het computerscherm.

Beste leesbril testBeste leesbrillen uit de test

Een leesbril kun je je door een opticien op maat laten opmeten, maar je kunt ook kiezen voor de vele standaard leesbrilletjes die er voordelig te koop zijn. Ook deze standaard leesbrillen kunnen er prachtig uitzien, maar ze zijn online veel goedkoper aan te schaffen dan bij de opticien. 

Hier de beste leesbrillen die je online goedkoop kunt kopen.


Zie ook:Leesbril aanbiedingen

Kies zelf je beste leesbril via het overzicht aanbiedingen alle leesbrillen. Bij deze leesbril aanbiedingen vind je duizenden leesbrillen en leesbrilletjes om uit te kiezen!

Natuurlijk kun je uit dit enorme aanbod aan leesbrillen snel en makkelijk de voor jou beste leesbril selecteren. 

Dat doe je door je wensen aan te vinken, zoals de sterkte, een eventuele voorkeur voor een mannen- of vrouwen-model. de maximale prijs, de kleur, het materiaal en het merk. Wat je niet belangrijk vindt laat je gewoon open. 

Hierna krijg je een overzicht met alleen de voor jou geschikte leesbrillen waaruit je de voor jou beste leesbril kunt selecteren.


Porsche leesbril

Porsche leesbrilDe sterkte van de leesbril

Bij een standaard leesbril, zoals je deze hier boven vindt, hebben beide glazen de zelfde sterkte. Bij een leesbril is dat altijd een plus sterkte. Met een plus sterkte kun je dichterbij beter kijken. 

De sterkte van de leesbrillen in het bovenstaande overzicht varieert van +0.25 tot +5.0  in stappen van een kwart punt.

Een leesbril is vaak nodig als men ouder wordt. Is iemand de 40 gepasseerd is gaan er vaak leesproblemen optreden. Als het lastig wordt om een etiket of een boek te lezen dan is het tijd om eens aan een leesbril te kopen. 

Vaak begint men dan met een heel lage sterkte maar moet dan na verloop van de tijd overschakelen naar hogere sterktes omdat de ogen verder achteruit gaan.

De oogklachten die een leesbrilletje noodzakelijk maken worden in de volksmond verziend genoemd, maar de officiële benaming is presbyopie.Wanneer heb je een leesbril nodig?

Als je merkt dat je een boek of etiket steeds verder van je ogen af moet houden om de letters scherp te zien is dat een teken dat je verziend begint te worden. Er wordt voor de grap wel eens gezegd dat je een leesbril nodig hebt omdat je armen te kort worden.


Izipizi leesbril

Izipizi leesbril (rood)

Dit is de meest bekende klacht, maar er zijn meer signalen van verziendheid. Je hebt dan bijvoorbeeld ook meer licht nodig om goed te kunnen lezen. Je moet dan onder een lamp gaan zitten of bij het raam gaan staan om een tekst te lezen. 

Klachten als hoofdpijn en vermoeide en branderige ogen kunnen ontstaan omdat je je teveel moet inspannen om te lezen. Een leesbrilletje is dan nodig.

Deze problemen met kijken van dichtbij (zoals lezen) wordt presbyopie genoemd. Presbyopie is vervelend maar niet iets om je zorgen om te maken. Presbyopie is namelijk een klacht waar heel veel mensen last van hebben als ze ouder worden. Het vermogen van het oog om scherp te stellen op nabije objecten neemt dan af, waardoor het moeilijker wordt om dichtbij te lezen. Met een leesbril corrigeer je dit.Leesbril voor het computerscherm

Heel veel dames en heren zitten tegenwoordig een groot deel van de dag achter een laptop of ander computerscherm. Zowel privé als op hun werk. Dit beeldscherm gebruik is heel vermoeiend voor de ogen, maar is ook geestelijk vermoeiend. Wat bijvoorbeeld kan leiden tot slecht slapen, hoofdpijn e.d.

Daarom is een leesbril voor achter de laptop of PC monitor aan te raden, ook als je voor lezen geen bril nodig hebt. Er zijn namelijk speciale leesbrillen voor achter de computer, ook zonder sterkte.


Leesbril scherm


Zo'n computerbril, ook wel beeldschermbril of blauw licht bril genoemd, filtert het blauwe licht van het beeldscherm waardoor het minder vermoeiend is om lang naar een scherm te kijken.

Voor de tekst op het scherm scherp zien is een computerbril niet bedoeld, maar voor wie een leesbril nodig heeft zijn er computerbrillen op sterkte, een mix van een beeldschermbril en een leesbril in de vorm van een computerbril met leesgedeelte.

In de computerbril test bovenaan vind je meer informatie en de beste beeldschermbrillen met sterkte en zonder sterkte.Bifocale bril en multifocale leesbril

Als je geen bril voor veraf nodig hebt kun je volstaan met alleen een (goedkope) leesbril. Maar als je de hele dag door een bril draagt en daarnaast een leesbril nodig hebt is het lastiger. Je hebt dan een bril voor zowel dichtbij als veraf nodig. Zo'n bril wordt een bifocale bril of multifocale bril genoemd.

Hoewel het in beide gevallen een combineerde bril voor dichtbij (leesbril) als veraf betreft is een bifocale bril niet gelijk aan een multifocale bril. Een bifocale bril is een bril met een apart leesgedeelte. Onderaan de brillenglazen is een duidelijke halve maan vorm zichtbaar, een leesgedeelte die je als leesbril gebruikt.

Bij een multifocale bril is het leesbril gedeelte niet zichtbaar. De overgang naar leesgedeelte is heel geleidelijk. Dat maakt de bril niet alleen mooier om te zien maar ook aangenamer om door te kijken. Het bovenste deel van het multifocale brillenglas gebruik je om ver te kijken, het middelste gedeelte voor bijvoorbeeld het kijken op een computerscherm en het onderste deel gebruik je als leesbril. Omdat de overgang geleidelijk gaat merk je (eventueel na een korte tijd van wennen) niets van het overschakelen.

Een multifocale bril is echter vele duurder dan een leesbril. Dus als je met alleen een leesbrilletje kan volstaan is dat veel goedkoper.Mooie leesbrillen dames en heren

Zoals je bij de leesbril aanbiedingen bovenaan ziet zijn er enorm veel leesbrillen waaruit je kunt kiezen. Leesbrillen zijn te koop met monturen in heel verschillende designs. Zowel een leesbril voor dames als een leesbril voor heren is te koop in het design dat bij je past. Of dat nu een trendy leesbril design is, een modern strak design of een origineel eigenzinnig design.

Ook qua kleur valt er bij een leesbril veel te kiezen. Leuk, want dat betekent dat je door de lage prijs (er zijn goedkope leesbrillen die nog geen tientje kosten) je leesbrilletje qua kleur kunt combineren met je outfit.Opvouwbare leesbril Figoline

Opvouwbare leesbril FigolineOpvouwbare leesbril

Iedere leesbril is opvouwbaar. De opvouwbaarheid is belangrijk bij een leesbril omdat dit een bril is die de meeste mensen vaker in hun zak hebben zitten dan op hun neus, Sommige fabrikanten maken leesbrillen die extra compact zijn op te vouwen. De pootjes van de leesbril worden dan direct achter het glas gevouwen, of je kunt de glazen zelfs naar elkaar toe vouwen. Daardoor neemt de leesbril opgevouwen minder ruimte in en is minder kwetsbaar dan een standaard leesbril.

Bij de bovenstaande aanbiedingen leesbrillen vind je opvouwbare leesbrillen van onder andere Figoline, Montana, Nannini, IF en TakeCare.

Opvouwbare leesbril Montana

Opvouwbare leesbril Montana

Een ander soort leesbrilletje dan makkelijk mee te nemen is, is de leesbril zonder pootjes waarvan je onder een voorbeeld ziet (de Nooz leesbril zonder pootjes). Zo'n leesbril is vooral bedoelt om mee te nemen en om af en toe op te zetten, zoals bij het lezen van een etiket in de supermarkt. Om een boek te lezen kun je beter kiezen voor een meer comfortabele leesbril met pootjes.Zonnebril / leesbril combinatie

Een zonnebril en leesbril gaan prima samen als je kiest voor een zonnebril met leesgedeelte. Een multifocale zonnebril of een bifocale zonnebril. Meestal betreft het een bifocale zonnebril omdat dat veel goedkoper is dan een multifocale zonnebril, en het leesgedeelte valt bij een zonnebril niet op.

Een zonnebril met leesgedeelte is erg handig om een boek te lezen in de zon, om kaart te lezen bij het wandelen of fietsen en om buiten een informatiebordje te lezen. Je hoeft dan geen bril te wisselen en bovendien heb je bij een zonnebril met leesgedeelte altijd een leesbril op je neus.

De beste zonnebril met leesgedeelte vind je bij de test bovenaan.Leesbril kopen

Omdat heel veel mensen een leesbril nodig hebben is het vraag en aanbod aan leesbrillen groot. Je kunt een leesbril kopen bij een opticien als Pearle, Hans Anders, Specsavers en Eyewish. Het gaat dan vaak om leesbrillen op maat en om luxe leesbrillen. De meeste mensen kiezen echter voor een goedkoop standaard leesbrilletje. 

Nooz leesbril zonder pootjes

Nooz leesbril zonder pootjes


Deze goedkope leesbrillen koop je onder andere bij bekende winkelketens als Hema, Action, Kruidvat en Zeeman, en zelfs bij supermarkten als Albert Heijn, Plus en Aldi. Maar de keuze is dan klein. Vaak gaat het dan om één montuur met keuze uit diverse sterktes. Meer keuze uit leesbrillen met een goede prijs / kwaliteit verhouding vind je bij de bovenaan genoemde aanbiedingen van leesbrillen. 

Daar kun je kiezen uit wel duizenden leesbrillen in alle mogelijke sterktes. Met merkloze goedkope leesbrillen, maar ook luxe design leesbrillen voor dames en heren, zoals een leesbril van Porsche Design, Maui Jim, Polaroid, Silac of Ray Ban.

Kijk in het bovengenoemde overzicht met alle leesbrillen om te zien wat er allemaal aan leesbrillen te koop is.


Onderwerp:
Een leesbril kun je je op maat laten opmeten door een opticien, maar leesbrillen kun ook heel goedkoop online kopen. Bij deze goede leesbrillen hebben beide glazen wel dezelfde sterkte. Uit deze sterkte van de leesbril heb je veel keuze. Deze lopen van plus 0.25 tot plus 5.0 met stappen van een kwart. En natuurlijk heb je veel keuze uit monturen, stijlen en kleuren. Kijk hierboven voor de beste leesbril uit de test en andere beste leesbrillen uit de test. Je vindt hier over ook een overzicht met alle goede goedkope leesbrillen en leesbrilletjes.

Een reactie posten

0 Reacties