Header Ads Widget

Bol AlgemeenBol Algemeen

Beste balkon BBQ (balkon barbecue)

Barbecueën op je balkon gaat prima met een goede balkon BBQ. Hier de beste balkon barbecues uit de test. De beste balkon barbecue op stroom en met houtskool.

beste balkon bbq test

Barbecueën doe je meestal in de tuin, op de camping of op het strand. Maar misschien heb je een appartement met balkon en wil je toch graag gezellig barbecueën. Wat is dan de beste barbecue voor op het balkon? Kijk hier voor de beste balkon BBQ test.
We kijken naar de beste balkon barbecues. Ook vind je hier onder een overzicht met alle voor het balkon geschikte barbecues.


Goede barbecues voor op het balkon

In het overzicht alle goede barbecues voor het balkon vind je alle voor het balkon zeer geschikte bbq's. Hieronder kijken we naar een aantal van deze beste barbecues voor het balkon.

Je kunt ook onderstaande keuzehulp gebruiken om de voor jou beste balkon BBQ te vinden. Deze keuzehulp wijst je namelijk snel en makkelijk de weg naar je persoonlijk beste barbecue.

BBQ barbecueBeste balkon BBQ elektrisch: Outdoor Chef City E

De meeste goede balkon barbecues zijn een elektrische BBQ. Een elektrische barbecue is makkelijk te gebruiken, schoon en geeft geen rook overlast aan de buren. 

Dat laatste is wel zo handig als je een balkon met bovenburen hebt. Je zet je bovenburen dan niet in de rook als je aan het barbecueën bent. Je buren zijn blij met deze beste elektrische BBQ voor op het balkon.


Beste balkon barbecue test Outdoorchef City

Outdoorchef tafel BBQ balkon elektrisch


De beste balkon BBQ uit de balkonbarbecue test is de Outdoor Chef City. Dit is een compacte elektrische kogelbarbecue. 

Een kogelbarbecue heeft als groot voordeel dat de gerechten door de kogelvorm veel gelijkmatiger garen dan bij anders gevormde barbecues. Dit maakt een kogel barbecue geschikt voor veel meer vormen van outdoor koken dan alleen het grillen van een worstje of hamburger.

BBQ voor een groot of klein balkon
Door zijn bescheiden formaat (53 bij 78 centimeter) kun je deze bbq makkelijk als tafelbarbecue op een tafel plaatsen. Ideaal voor als je een vrij klein balkon hebt.

De Outdoor Chef City is ook te koop met hoog onderstel, maar zo'n hoge bbq is minder geschikt voor gebruik op een balkon, tenzij je over een groot balkon of dakterras beschikt.

Ook als gas BBQ balkon
Ook is er naast de E versie (elektrisch), ook een G versie van de Outdoor Chef City. Dat is de gasbarbecue versie van deze beste balkon barbecue. Dit is de beste balkon bbq als je liever op gas barbecuet. 

Al deze versies van deze beste balkon bbq zijn te vinden bij de onderstaande aanbiedingen van de Outdoor Chef City. Kijk daar voor alle actuele prijzen en meer specificaties van deze beste balkon barbecue (elektrisch) uit de test.
Beste balkon barbecue hybride houtskool / elektrisch

Een goed alternatief voor de beste geteste balkon BBQ is de Princess Portable Hybride BBQ. Deze kleine barbecue is niet alleen goedkoop, het is ook nog eens een hybride barbecue. 

Hybride BBQ betekent dat je de BBQ zowel als elektrische barbecue als houtskool BBQ kunt gebruiken. 

Balkon barbecue Princess

Beste balkon BBQ houtskool / elektrisch (hybride) Princess


Je kunt deze barbecue dus thuis op het balkon elektrisch gebruiken, en op een kampeerplek of picknickplek op houtskool barbecueën. Ook is een elektrische BBQ praktisch als je weinig tijd (of geduld) hebt, terwijl je op andere momenten lekker rustig op houtskool wil grillen. Met deze kleine balkon BBQ kan het beide.

Een kleine draagbare barbecue
En aangezien het een kleine draagbare BBQ is, voorzien van een handvat, neem je deze beste hybride balkon barbecue makkelijk mee als je een dagje uit of op vakantie gaat.

De grillplaat is met 37 bij 37 centimeter wel klein wat deze Princess barbecue minder geschikt maakt voor grotere groepen. Maar voor het grillen van een lekker hapje op het balkon is het wel weer de perfecte barbecue.

Mag je een BBQ gebruiken op een balkon? Er is geen wet die dat verbiedt. Maar vaak staat er wel een verbod in de reglementen van de VVE. Vaak gaat dit barbecue verbod op het balkon dan wel alleen om houtskool barbecues, want een elektrische BBQ of gas BBQ geeft geen overlast door rook.Beste balkon BBQ houtskool

Echt op houtskool barbecueen? Maar dan wel zonder dat je buren last hebben van de rook?
Dat kan met de LotusGrill. Deze innovatieve houtskool BBQ is de beste houtskool barbecue waarmee je zonder rook kunt barbecueen. Dat maakt de LotusGrill tot een goede balkon BBQ, de beste BBQ om met houtskool op je balkon te barbecueen.
Meer goede barbecues

Hieronder vind je meer tips voor bij het kiezen en kopen van de voor jou beste BBQ, plus de beste winkels waar je goedkoop goede barbecues kunt kopen en meer best geteste barbecues, in alle soorten.

Of kijk bovenaan in het overzicht met alle goede balkon barbecues. Je vindt daar balkon barbecues van onder andere Weber, Big Green Egg, Barbecook, Garden Grill, Princess, Outdoor Chef, Kamado Joe, Cadac, Campingaz, Cobb en andere goede BBQ fabrikanten.

Foto bovenaan: Outdoor Chef barbecue balkon


Samenvatting:
Ook voor als je alleen een balkon hebt zijn er heel goede barbecues verkrijgbaar. We kijken hier naar de beste barbecue voor op een balkon. De beste elektrische balkon barbecues, maar ook een goede balkon BBQ op gas of houtskool. Deze laatste zijn door hun compacte formaat ook heel geschikt als reis BBQ.

Een reactie posten

1 Reacties

  1. Ik gebruik een Weber Smokey Joe als balkon BBQ. Het is geen probleem om deze houtskool barbecue op het balkon te gebruiken want ik heb geen bovenburen. Mijn Weber BBQ is compact genoeg om hem alleen tevoorschijn te halen als ik ga barbecueën. De rest van de tijd staat hij in de berging.

    BeantwoordenVerwijderen

Plaats hier uw reactie, vraag, ervaring of review. Deze wordt na goedkeuring geplaatst tenzij het bericht ongepast is of als reclame bedoelt is.