Giant Entour E+ 1 e-bike best getest

De Giant Entour E+ 1 is als beste elektrische fiets tot 2.500 euro getest. Kijk hier voor informatie en aanbiedingen van deze beste Giant e-bike uit test.
Giant Entour beste elektrische fiets 2021 test


In de AD Fietstest is de Giant Entour E+ 1 eerder als beste elektrische stadsfiets in de prijsklasse tot 2.500 euro getest. Hieronder meer informatie uit deze beste elektrische fiets in de middenklasse. De andere best geteste elektrische fietsen vind je bij de beste elektrische fietsen uit de test. Daar vind je ook de beste goedkope e-bikes uit de test.

De Giant Entour E+ 1 mag dan de beste elektrische fiets in deze klasse zijn, het is binnen deze categorie ook een goedkope elektrische fiets. De prijs is circa 2.000 euro, maar bij de onderstaande aanbiedingen van Giant fietsen bij de online fietswinkels vind je deze beste e-bike uit de test vaak veel goedkoper.


De beste elektrische fiets in de middenklasse

In de ADR fietstest 2021 (door het Algemeen Dagblad, de regionale klanten en de Fietsersbond) is de Giant Entour E +1 uitgeroepen als beste elektrische stadsfiets tot 2.500 (waarbij deze e-bike dus een stuk goedkoper is). Niet alleen met de prijs doe deze Giant e-bike te kort (die is veel lager dan het gestelde maximum) ook vinden we dat je een elektrische fiets als deze niet mag afschepen met de naam stadsfiets.

Bij een stadsfiets denk je toch in eerste instantie aan een boodschappenfiets voor korte ritjes. Een fiets die zich buiten de bebouwde kom in een onnatuurlijke omgeving beweegt. Bij een elektrische fiets als de Giant Entour E+ 1 is dat natuurlijk absoluut niet het geval. Het is een prima fiets om naar de supermarkt te rijden, maar net zo goed een uitstekende comfortabele e-bike voor lange recreatieve fietstochten.

Daarvoor heb je voldoende aan de 7 versnellingen die de Shimano Nexus naafversnelling biedt, aan het totale gewicht van iets meer dan 27 kilo en vooral aan de Giant SyncDrive middenmotor. De middenmotor is de meest comfortabele, en meer natuurgetrouwe elektrische trapondersteuning die men zich kan wensen.

Hoezo stadsfiets?!!

Pluspunten Giant Entour E +1

Wat maakt de Giant Entour E +1 tot de beste elektrische fiets in de middenklasse van 2021? Het rijcomfort is een sterke punt van deze beste e-bike. Ook zonder trapondersteuning rijdt deze elektrische fiets plezierig, en dat is bij e-bikes vaak niet het geval. 

Maar natuurlijk wordt deze elektrische fiets vooral afgerekend om zijn prestaties met de motor aan, en daar is niks mis mee. De slimme ondersteuningstechnologie van de Giant Entour e-bike geeft je precies de ondersteuning die je nodig hebt om op een aangename manier te rijden. De instelbare Giant Syncdrive Core motor kan tot wel 300% ondersteuning bieden, waarbij je heel makkelijk de door jou gewenste ondersteuning kunt instellen.

Ook de stille motor, de krachtige elektrische ondersteuning, het duidelijke display en de goede afwerking van de elektrische fiets scoren goed in de test.

Minpunten Giant Entour E +1

Bij de AD Fietstest 2021 scoort de Giant Entour E +1 vier van de vijf sterren. Maar dat betekent niet dat de gebruikers er individueel niets op aan te merken hebben. 

De klachten betreffen vooral het standaard fietszadel (gelukkig makkelijk te verhelpen). Het standaard aanwezige zadel is volgens veel mensen te hard. Verder zijn geen klachten die veelvuldig door de gebruikers van deze Giant elektrische fiets genoemd worden.

De Giant Entour E +1 is dan ook met een 8,2 als score een terechte winnaar in de test van elektrische fietsen tot 2.500 euro. Waarbij deze e-bike bovendien een stuk lager in prijs is. Vooral als je gebruik maakt van de korting die je vaak bij bovenstaande beste en goedkoopste aanbieders van Giant fietsen tegen komt.

Zie ook:


Samenvatting:
Bij de ADR fietstest 2021 (de test van fietsen door het Algemeen Dagblad, de regionale kranten en de Fietsersbond) is de Giant Entour E +1 getest als beste elektrische stadsfiets in de prijsklasse 1500-2500 euro (middenklasse e-bike). Hierboven informatie over deze beste elektrische fiets uit de test.

Een reactie posten

0 Reacties