Beste kleine wasmachine (1 of 2 personen)

De beste kleine wasmachines uit de test. Bij een (heel) klein huishouden voor 1 persoon of 2 personen kun je volstaan met een goede kleine wasmachine. Goedkoop en zuinig.

 beste kleine wasmachine 1 persoon 2 personen

Als single of voor een klein huishouden van 2 personen heb je geen grote wasmachine nodig. Dan kun je het geld beter besteden aan een goede energiezuinige kleine wasmachine. Daarom kijken we hier naar de beste kleine wasmachines voor een huishouden van 1 persoon of een klein huishouden van 2 personen.

Goede kleine wasmachines voor een klein huishouden

Zoek je een kleine wasmachine voor 1 persoon of een wasmachine voor 2 personen? Kijk dan bij de wasmachines hier onder. Dit zijn allemaal goede kleine wasmachines voor een éénpersoons of tweepersoons huishouden.
 

Kleine wasmachine 6 of 7 kilo vulgewicht

Dit betreft kleine wasmachines met een vulgewicht van 6 of 7 kilo. Dat kleine formaat adviseren we een klein huishouden. 

Grotere wasmachines

Zoek je een grotere wasmachine? Kijk dan op Beste Wasmachine Kopen voor meer wasmachines, de beste grotere wasmachines uit de test en de beste winkels om deze wasmachines goedkoop te kopen.

Is er een reële kans op gezinsuitbreiding? Dan kun je daar beter rekening mee houden en op Beste Wasmachine Kopen kiezen voor een wasmachine met een vulgewicht van 8 kilo. Een wasmachine met een 8 kilo vulgewicht is het beste wasmachine voor een gezin met 1 of 2 kinderen.


Bosch wasmachine 1 persoon 2 personen

Bosch wasmachineTips wasmachine klein huishouden 1 of 2 personen

Maar voor 1 persoon of 2 personen is 6 of 7 kilo vulruimte genoeg. Natuurlijk kun je ook altijd kiezen voor een grotere wasmachine, maar gemiddeld zijn de bovenstaande wasmachines niet alleen kleiner, maar ook goedkoper en zuiniger met water en energie dan een groter formaat wasmachine. Zowel op de aanschaf als in het gebruik bespaar je dus op de wasmachine als je een kleine wasmachine kiest.

De prijzen van de kleine wasmachines beginnen al onder de 300 euro voor een goedkope wasmachine van bijvoorbeeld Proline of Beko. Ook Indesit, Zanussi, Sharp en Whirlpool maken goedkope maar goede wasmachines voor 1 personen of 2 personen. 

Voor wasmachines van merken als Samsung, AEG, Miele, Bosch en Siemens betaal je meer, maar hun wasmachines van 6 kilo of 7 kilo zijn nog altijd goedkoper dan hun grotere modellen.

Want een kleine wasmachine kun je natuurlijk alleen goed vergelijken met een grotere wasmachine met dezelfde mogelijkheden. Let bij het kiezen van je wasmachine voor een klein huishouden ook op het energielabel, de geluidopbrengst in decibels en de beschikbare wasprogramma's.

Ook handige extra's als startuitstel, een beladingssensor, een resttijd indicator en automatische wasmiddel dosering kom je bij kleine wasmachines tegen. Aan kwaliteit of mogelijkheden hoef je niet in te leveren als je voor een kleinere wasmachine kiest.

Zoek je een nog kleinere wasmachine dan een wasmachine met een 6 kilo vulgewicht? Kijk dan bij de beste mini wasmachines uit de test.
Voordelen kleine wasmachine

Een kleine wasmachine heeft veel voordelen:

  • Een kleine wasmachine is goedkoop in aanschaf.
  • Een kleine wasmachine is (gemiddeld) goedkoop in gebruik.
  • Klein is ook licht. Dus verplaatsten of verhuizen van een kleine wasmachine gaat makkelijker.
  • Een klein wasmachientje neemt minder plek in.
  • Vaak werkt een kleine wasmachine sneller.Nadelen kleine wasmachine

Maar helaas is er één groot nadeel van een kleine wasmachine.

  • Een kleine wasmachine kan maar weinig was in 1 keer verwerken.

Dat ene nadeel maakt een kleine wasmachine ongeschikt voor een groot gezin.


wasmachine keuzehulpBeste merken wasmachine voor 1 persoon of 2 personen

Niet alle wasmachine fabrikanten maken kleine wasmachines, maar de meeste bekende wasmachine merken hebben wel één of meer 7 kg wasmachines in hun assortiment. Bijvoorbeeld Miele, Beko, Hoover, Bosch, Whirlpool, Siemens en Haier. Dit zijn fabrikanten van de beste wasmachine voor 1 persoon of 2 personen.

AEG

AEG biedt diverse bovenlader wasmachines met 6 kilo of 7 kilo vulgewicht. Liever een voorlader? Dan is er een goede  7 kilo AEG Prosense wasmachine in de AEG 6000 wasmachine serie.

Miele

Miele biedt met de Miele WSA 033 WCS een 7 kilo wasmachine die met een prijs onder de 1.000 euro voor een Miele wasmachine heel betaalbaar is.

Beko

Maar een Beko wasmachine is natuurlijk veel goedkoper. Onder de 400 euro heb je al een kleine Beko wasmachine met stoomfunctie. Beko biedt een hele reeks kleine wasmachines met 7 kilo vulgewicht die ideaal zijn voor een huishouden voor 1 persoon of 2 personen. Deze Beko wasmachines voor een klein huishouden scoren altijd goed in de test.

Bosch

Bosch wasmachines zijn iets duurder dan die van Beko maar Bosch biedt nog meer keuze uit wasmachines met een laag vulgewicht. In de Bosch Serie 2 en Serie 4 reeksen bevinden zich diverse kleine Bosch wasmachines met 7 kilo vulgewicht.

Samsung

Ook Samsung behoort tot de beste wasmachine voor 2 personen merken met een relatief goedkope Samsung Ecobubble wasmachine met 7 kilo vulgewicht. Hiermee kan een huishouden van 1 persoon of 2 personen op hele lage temperaturen de was doen.

Salora

Een nog kleinere voorlader wasmachine? Het Finse elektronicamerk Salora biedt een 6 kilo wasmachine in het traditionele voorlader model. Dit is een goede wasmachine voor een singles en koppels die veel wasprogramma's biedt.

Siemens

In de 7 kilo wasmachine categorie vindt je een Siemens wasmachine die door de Consumentenbond als beste koop is getest. 

Whirlpool

Ook Whirlpool biedt diverse kleine wasmachine voor 1 persoons en 2 persoons huishoudens aan. Zowel een bovenlader als een voorlader.

Meer goede kleine wasmachines

En dan zijn er nog de kleine wasmachines van Idesit, Haier, Hoover, Frilec, Everglades en Candy (meestal met een 7 kilo vulgewicht) die heel geschikt zijn als wasmachine voor 2 personen of wasmachine voor 1 persoon, en die je bij de bovenstaande aanbiedingen kunt vinden.


Bovenaan vind je alle goede wasmachines met 6 kilo of 7 kilo vulgewicht. Dit zijn de beste wasmachines voor een 1 persoons of heel klein huishouden. Of kijk op alle testen van wasmachines voor de beste wasmachines uit de test in wat groter formaat.

Samenvatting:
Heb je een single huishouden of een huishouden van 2 personen? Dan kun je volstaan met een kleine wasmachine met 6 of 7 kilo vulgewicht. Hierboven vind je alle goede kleine wasmachines voor 1 persoon en alle goede wasmachines voor 2 personen. Goede wasmachines voor een klein gezin. 


Een reactie posten

0 Reacties