Header Ads Widget

Amazon Prime gratis

Beste autostoeltje baby (tot 13 kilo) uit de ANWB test (babyautostoel)

Kijk voor je beste baby autostoeltje bij deze beste autostoeltjes uit de ANWB autostoeltjes test.


Hier kijken we naar de beste autostoeltjes voor de kleinste kinderen. De beste autostoeltjes voor baby's en de beste autostoeltjes voor kinderen tot 13 kilo. Het gaat dan om de veiligheid, maar ook om kwaliteit, gebruiksgemak en comfort. De beste autostoeltjes hebben een Zeer Goed gekregen in de ANWB test van autostoeltjes.

Daarnaast kijken we ook naar de autostoeltjes in de ANWB autostoeltje test die de waardering Goed hebben gekregen. De autostoeltjes voor baby en kinderen tot 13 kilo worden O+ autostoeltjes genoemd.

Bij de als Zeer Goed geteste autostoeltjes komen we babyautostoelen van Maxi-Cosi, Stokke. BeSafe, Jane en Quax tegen.

Achterwaarts gerichte autostoeltjes, het meest veilig

Voor de kleinste kinderen, zoals baby's, wordt sterk aangeraden het kindje naar achter te laten kijken. Een achterwaarts gericht autostoeltje is namelijk voor een klein kind veel veiliger. Bij een frontale botsing hebben nek en hoofd meer steun.

Een goed 0+ kinderstoeltje is dus achterwaarts gericht. De Consumentenbond adviseert het kindje zo lang mogelijk in een 0+ stoeltje te houden. Maar als het hoofd boven het autostoeltje uit komt of zwaarder wordt dan 13 kilo is het tijd voor een andere autostoel voor het kind.

I-Size autostoeltjes baby

Goedgekeurde autostoeltjes hebben het I-Size keurmerk. Een I-Size babyautostoel is geschikt voor kinderen tot 83 cm, minimaal 15 maanden en een gewicht tot 13 kilo. Ook is de positionering bij een I-Size babyautostoeltje altijd met het gezicht naar achter zoals hier boven besproken.

Het kindje wordt met een Y-gordel of harnasgordel aan het stoeltje vastgemaakt. Ook Isofix (zie hier onder) is vereist voor het I-Size keurmerk.

Isofix autostoeltjes

Veel best geteste autostoeltjes beschikken over een Isofix bevestiging. Isofix is een handig en veilig systeem om een autostoeltje goed vast te maken in de auto. Maar niet iedere auto beschikt over isofix en isofix-autostoeltjes zijn over het algemeen ook een stuk duurder dan een autostoeltje die je via de autogordel vastmaakt.

Maxi-Cosy autostoeltje baby met Isofix

Maxi-Cosy autostoeltje baby


Een goede Isofix autostoeltje is eenvoudig vast te zetten via twee vast te klikken bevestigingspunten, er is nauwelijks kans dat je dit op een verkeerde manier doet. 

Een Isofox babystoeltje voor in de auto is heel makkelijk te bevestigen en zit ook echt goed vast.

Een babyautostoeltje kan op de achterbank geplaatst worden, maar ook op de passagiersstoel van de auto. Schakel in dat laatste geval wel de airbag uit, want die is in dit geval gevaarlijk in plaats van beschermend.

Veilig een autostoeltje monteren

In de onderstaande video, van de ANWB, vind je meer informatie over het veilig monteren van een autostoeltje voor een baby of een wat ouder kindje. Deze ANWB geeft instructies voor het op de beste manier monteren van 3 soorten autostoeltjes, een autostoeltje voor de baby, voor de peuter en voor een kleuter of ouder kind.



Video ANWB: Veilig autostoeltje monteren

Autostoeltje en draagstoel

Een Isofix autostoeltje bestaat niet alleen uit het stoeltje zelf, maar ook uit een basis (base) dat in de auto achterblijft als je het autostoeltje losklikt. Deze babyautostoeltjes beschikken normaal gesproken over een handvat zodat je ze kunt dragen en met baby en al in huis kunt meenemen. Je kan ze tijdens een visite als stoeltje gebruiken en soms zijn ze op een onderstel met wielen te plaatsen en als kinderwagen te gebruiken. Dit zijn heel handige multifunctionele autostoeltjes voor de de baby.

De door de ANWB als goed of zeer goed geteste autostoeltjes voor de baby zijn veilig en goed van kwaliteit. Kijk bij de overzichten bovenaan voor alle prijzen en mogelijkheden.

Of kijk bij de beste autostoeltjes uit de test voor meer testen van autostoeltjes, ook autostoeltjes voor grotere kinderen.


Samenvatting:
Als je een autostoeltje voor een baby koopt stel je natuurlijk hoge eisen aan veiligheid en comfort. Maar ook aan het gebruiksgemak van een goed babyautostoeltje. Hier vind je de beste babyautostoeltjes uit de ANWB test en meer door de ANWB als goede autostoel voor een baby geteste autobabystoeltjes.

Foto bovenaan: Maxi-Cosi babyautostoel

Een reactie posten

0 Reacties