Schrijf je hier in, en ontvang alle testresultaten gratis per e-mail.

Beste condensdroger

 

Hier vind je de beste condensdroger uit de test en andere goede condensdrogers (5 sterren). Met tips voor bij het kiezen van je beste condens wasdroger.

Beste condensdroger test Bosch


De condensdroger mag dan minder energiezuinig zijn dan een warmtepompdroger, veel mensen kiezen toch voor een condensdroger. De lagere prijs en veel kortere droogtijd van een goede condensdroger geven daarbij de doorslag. Wat is de beste condensdroger? Hier de beste condensdroger uit de test en andere goede condensdrogers.

De beste condensdrogers

Zoals alle wasdrogers is de condensdroger er in verschillende formaten en verschillende prijsklassen. Hieronder vind je de beste condensdroger uit de test en een overzicht met alle met 5 sterren gewaardeerde wasdrogers. Uit dat overzicht kun je makkelijk de voor jou meest geschikte condensdroger selecteren.


Ook vind je hier boven aanbiedingen van alle wasdrogers bij de beste en goedkoopste winkels online. Kijk daar om je beste condensdroger goedkoop online te kopen.

Hieronder meer informatie over de condensdroger en tips voor bij het kiezen van de voor jou beste condensdroger.

Voordelen en nadelen van een condensdroger

De condensdroger is de de klassieke wasdroger. Een condensdroger verhit het te drogen wasgoed via een elektrisch verwarmingselement en blaast het vocht als hete stoom naar buiten. Deze hete lucht moet afgevoerd worden. Deze komt, afhankelijk van de wasdroger, in een reservoir of slang.  Het waterreservoir moet je na iedere droogbeurt legen, een slang kun je uit het raam hangen of aansluiten op de afvoer. Dat laatste is het meest plezierig in het gebruik.

Beko condensdroger met waterreservoir


Beko condensdroger met waterreservoirHet voordeel van een condensdroger ten opzichte van een warmtepompdroger is de snelheid van drogen. Door de bovenstaande techniek droogt de condensdroger aanmerkelijk sneller. Ook is een condensdroger goedkoper dan een vergelijkbare warmtepomp droger.

Het nadeel van de condensdroger is het energieverbruik. Een wasdroger met warmtepomp mag dan veel langer over het drogen doen, de energiekosten zijn toch een stuk lager.

Liever een warmtepomp droger dan een condensdroger? Kijk dan bij de beste warmtepompdroger test.

 Tips beste condensdroger kiezen

Hieronder vind je een lijstje tips voor bij het kiezen van je beste condensdroger of andere droger.

 • Het laadvermogen is misschien wel de belangrijkste keuze die je maakt bij een wasdroger. Je wilt geen droogruimte te kort komen als de was uit de wasmachine komt, dus het laadvermogen van de condensdroger moet hier goed op afgestemd zijn. 
   
 • Het gewicht betreft nat wasgoed. Het scheelt dus hoe droog de wasmachine de was aflevert. Hoe beter de wasmachine centrifugeert hoe lichter het wasgoed.
   
 • Heb je geen raam of waterafvoer in de buurt? Kies dan voor een condensdroger waarbij het vocht in een reservoir terecht komt. Dit reservoir moet je na gebruik legen.

 • Is er een afvoer in de buurt aanwezig, dan is het aan te raden te kiezen voor een condensdroger die je op een afvoer kunt aansluiten. Dit maakt het gebruik van de condensdroger een stuk plezieriger.
   
 • Wil je een condensdroger die niet al te veel kabaal maakt? Kies dan voor een stille condensdroger (tot 65 dB). Ook hierop kun je in bovenstaand overzicht je beste wasdroger selecteren. 
   
 • Je kunt kiezen voor een condensdroger met een deur die naar links draait of naar rechts. Ook iets om op te letten! Het meest flexibel zijn de condensdroger waarbij je de draairichting van de deur kunt aanpassen. Dit is ook handig als je de condensdroger later verplaatst en dan mogelijk de deur aan de andere kant wilt hebben.
Condensdroger Bosch

Condensdroger Bosch • Sommige van de wasdrogers kennen speciale droogprogramma's. Bijvoorbeeld een droogprogramma voor zijde of een droogprogramma voor wol. Maar hier heb je alleen iets aan als je deze stoffen apart van de rest van het wasgoed droogt.
   
 • Sommige van de beste condensdrogers kennen een anti-allergie programma. Dit programma droogt op hogere temperaturen om de allergenen te doden
   
 • De beste wasdrogers worden gemaakt door A-merken als Bosch, Miele, AEG, LG en Siemens, maar ook door goedkopere merken als Zanussi, Whirlpool, Indesit en Beko.
    
 • De prijs voor een middelgrote condensdroger (7 of 8 kilo laadvermogen) begint rond de 330 euro. Voor een warmtepompdroger is dat circa 400 euro.

Bij de bovenaan genoemde condensdroger test vind je de beste condensdroger uit de test, en in het overzicht met alle beste condensdrogers vind je al deze condens wasdrogers die de hoogste waardering hebben gehad.


Foto bovenaan: Bosch condensdroger

Samenvatting:
Hierboven vind je de beste condensdroger uit de test en andere beste condensdrogers. Deze wasdrogers zijn minder energiezuinig maar wel sneller en goedkoper dan een warmtepompdroger.  Verder tips voor bij het kiezen van de beste condensdroger en aanbiedingen om een goede condensdroger goedkoop te kopen.


,


Company

Content=King

Auteur

Bas van Rijswijk

Zoeken

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *